Back to Question Center
0

Web Scraping Me Semalt Ekspert

1 answers:

Scraping në internet, i njohur edhe si korrje web, është një teknikë e përdorur për nxjerr të dhëna nga faqet e internetit. Programi i vjeljes në ueb mund të hyjë në një web duke përdorur HTTP ose një shfletues web. Ndërsa procesi mund të zbatohet manualisht nga një përdorues softuer, teknikë në përgjithësi përfshin një proces të automatizuar të implementuar duke përdorur një servil web ose bot - restaurant chair companies.

Scraping në internet është një proces kur të dhënat e strukturuara kopjohen nga ueb në një bazë të dhënash lokale për rishikime dhe rikthim. Kjo përfshin marrjen e një faqeje interneti dhe nxjerrjen e përmbajtjes së saj. Përmbajtja e faqes mund të analizohet, kontrollohet, ristrukturohet dhe të dhënat e tij kopjohen në një pajisje ruajtëse lokale.

Faqet e internetit në përgjithësi janë ndërtuar nga gjuhët e tekstit me bazë teksti të tilla si XHTML dhe HTML, të cilat përmbajnë një pjesë të madhe të të dhënave të dobishme në formën e tekstit. Sidoqoftë, shumë prej këtyre faqeve janë projektuar për përdoruesit fundorë të njeriut dhe jo për përdorim të automatizuar. Kjo është arsyeja pse u krijua softueri i grisjeve.

Ekzistojnë shumë teknika që mund të përdoren për rrëmbimin efektiv të uebit. Disa prej tyre janë përpunuar më poshtë:

1. Kopjimi dhe ngjitja e njeriut

Kohë pas kohe, edhe mjeti më i mirë i scraping web nuk mund të zëvendësojë saktësinë dhe efikasitetin e kopjimit dhe ngjitjes së një manuali të njeriut..Kjo është më së shumti e zbatueshme në situata kur faqet e internetit krijojnë barriera për të parandaluar automatizimin e makinave.

2. Përputhja e modelit të tekstit

Kjo është një qasje mjaft e thjeshtë por e fuqishme që përdoret për nxjerrjen e të dhënave nga faqet e internetit. Mund të bazohet në komandën e grep UNIX ose thjesht një strukturë të shprehjes së rregullt të një gjuhe programimi të dhënë, për shembull, Python ose Perl.

3. Programimi HTTP

Programimi HTTP mund të përdoret për faqet e internetit statike dhe dinamike. Të dhënat nxirren përmes dërgimit të kërkesave HTTP në një server të largët të uebit duke përdorur programin socket.

4. Parsing HTML

Shumë faqe kanë tendencë të kenë një koleksion të gjerë të faqeve të krijuara në mënyrë dinamike nga një burim i strukturës themelore si një bazë të dhënash. Këtu, të dhënat që i përkasin një kategorie të ngjashme janë koduar në faqe të ngjashme. Në analizimin e HTML, një program në përgjithësi zbulon një model të tillë në një burim të caktuar informacioni, e merr përmbajtjen e tij dhe pastaj e përkthen atë në një formë shoqëruese, të referuar si një mbështjellës.

5. Paraqitja e DOM

Në këtë teknikë, një program futet në një shfletues të plotë si Mozilla Firefox ose Internet Explorer për të rifituar përmbajtjen dinamike të gjeneruar nga skripti i klientit. Këto shfletues mund të analizojnë gjithashtu faqet e uebit në një pemë DOM në varësi të programeve që mund të nxjerrin pjesë të faqeve.

6. Njohja e Annotation Semantike

Faqet të cilat planifikoni të grisni mund të përfshijnë shënime semantike dhe shënime ose meta të dhëna, të cilat mund të përdoren për të gjetur skeda specifike të të dhënave. Nëse këto shënime janë ngulitur në faqe, kjo teknikë mund të shihet si një rast i veçantë i analizës së DOM. Këto shënime gjithashtu mund të organizohen në një shtresë sintatike, dhe pastaj të ruhen dhe menaxhohen veçmas nga faqet e internetit. Kjo lejon që scrapers të rifitojnë skemën e të dhënave, si dhe komandat nga kjo shtresë para se t'i heqë faqet.

December 6, 2017