Back to Question Center
0

Karakteristikat e kullimit të uebit - eksperti i Semalt

1 answers:

Kruajtës i uebit është zgjerimi i shfletuesit të Chrome që ka për qëllim nxjerrjen e të dhënave nga faqet e internetit . Me këtë zgjerim, ju mund të krijoni një sitemap ose plan, që tregon mënyrën më të përshtatshme për të lundruar në një faqe dhe nxjerrjen e të dhënave prej saj.

Duke ndjekur sitemap-in tuaj, Web Scraper do të lundrojë në faqen e faqes së burimit pas faqe dhe do të copëtojë përmbajtjen e kërkuar. Të dhënat e nxjerra mund të eksportohen si CSV ose formate të tjera. Përveç kësaj, ky zgjerim mund të instalohet nga Dyqani i Chrome pa asnjë problem - assetbasedltc.

Disa nga karakteristikat e Web Scraper janë përshkruar më poshtë

 • Aftësia për të copëtuar faqe të shumta

Mjet ka aftësinë për nxjerrjen e të dhënave nga disa faqet e internetit në të njëjtën kohë nëse është përcaktuar në sitemap. Nëse keni nevojë të nxjerrni të gjitha imazhet nga një faqe interneti me 100 faqje, mund t'ju kushtojë kohë që të kontrolloni secilën prej faqeve dhe të njihni se cilat përmbajnë imazhe dhe cilat nuk i bëjnë ato. Pra, mund ta udhëzosh mjetin për të kontrolluar çdo faqe për imazhe.

 • Mjet ruan të dhënat në CouchDB ose në ruajtjen lokale të shfletuesit
 • Mjeti ruan sitemaps dhe nxjerr të dhëna ose në ruajtjen lokale të shfletuesit ose CouchDB
 • Mund të nxjerrë të dhëna të shumëfishta
 • Pasi që mjet mund të punojë me lloje të shumta të të dhënave, përdoruesit mund të zgjedhin lloje të shumta të të dhënave për nxjerrjen në të njëjtën faqe. Për shembull, mund të fshijë të dy imazhet dhe tekstin nga faqet e internetit në të njëjtën kohë.

  Scraper Web është kaq i fuqishëm që mund të gërshetojë të dhënat edhe nga faqet dinamike të tilla si Ajax dhe JavaScript.

  • Aftësia për të parë të dhënat e nxjerra

  Ky mjet lejon përdoruesit të shikojnë të dhënat e scraped edhe para se të ruhen në vendndodhjen e caktuar lartësia: 1..

  Web Scraper eksporton të dhënat e nxjerra si CSV me paracaktim, por mund ta eksportojë atë edhe në formate të tjera .

  • Eksportet dhe importet e Sitemaps

  Ju mund të kenë nevojë të përdorni Sitemaps herë të shumta kështu që mjet mund të importojë dhe eksportojë sitemaps sipas kërkesës. Vetëm për shfletuesin Chrome

  Për fat të keq, kjo është më tepër një pengesë se një avantazh, ai punon ekskluzivisht me shfletuesin e Chrome

  1. Scrapy

  Kjo kornizë mund të përdoret për të gërmoj të gjitha llojet e grumbullimit të të dhënave që mund të jenë të dobishme edhe për ju.

  2. Wget

  )

  Ju gjithashtu mund të përdorni Wget të sc përdhunon lehtë një faqe të tërë. Por ka një pengesë të vogël me këtë mjet, nuk mund të analizojë skedarët CSS. 3. Ju gjithashtu mund të përdorni komandën e mëposhtme për të grumbulluar përmbajtjen e faqes suaj të internetit përpara se ta largoni atë:

  (85 ) file_put_contents ('/ disa / directory / scrape_content.html', file_get_contents ('https://google.com')) ;.

  December 6, 2017