Back to Question Center
0

Semalt: Nxjerrja e të dhënave në internet me zgjerimin

1 answers:

Nxjerrja e informacionit nga faqet e internetit të fuqishme të ndërtuara me teknologjitë moderne siç janë: JavaScript kurrë nuk ka qenë aq e lehtë. Rrumbullimi i uebit përfshin nxjerrjen e sasive të mëdha të të dhënave pa përcaktuar aplikacionin e programimit të aplikacionit (API).

Për fillestar, teknikë për rrudhat e uebit përqendrohet kryesisht në nxjerrjen e të dhënave të strukturuara dhe gjysëm të strukturuara në faqet dhe faqet e internetit të të dhënave të strukturuara që më vonë ruhen në spreadsheets Excel dhe bazat e të dhënave. Në ditët e sotme, skrapimi është një detyrë e bërë vetë, në sajë të Google. Me zgjerimin e karierës së uebit, rrëzimi i uebit është vetëm një klik larg.

Të dhënat e pastrukturuara janë më së shumti në dispozicion në formatin HTML. Për të tërhequr të dhënat nga faqet në forma të thjeshta, duhet të bëni disa skrap. Nëse kodimi nuk është interesi juaj, zgjerimi i ueb faqes është i dizajnuar që të kujdeset për nevojat tuaja për nxjerrjen e të dhënave të internetit.

Krahasimi i çmimeve në internet

Shtrirja e copëzave të uebit nxjerr informacione të dobishme nga dyqanet në internet si imazhet, çmimet e produkteve dhe përshkrimi. Informacioni përdoret nga pronarët e e-bizneseve për krahasimin e çmimeve dhe analizën e të dhënave. Scraping përdoret gjithashtu nga agjencitë e udhëtimit online. Me një shtrirje kruese të uebit, mund të nxjerrni lehtësisht imazhe dhe çmime të produktit nga faqet e shumta dhe të ruani të dhënat në tabelat e të dhënave për analizën e të dhënave.

Menaxhimi i Vleresimit Online

Me këtë lloj të të dhënave në fletët tuaja të Excel-it, ju mund të vendosni se cilat fusha do të ndikojnë në rritjen e numrit tuaj popullaritetin e markës dhe parandalimin e dëmtimit të reputacionit në kohë reale

Zbulimi i ndryshimeve të faqeve të internetit dhe komenteve të spamit

Layouts të faqeve të internetit ndryshojnë brenda natës Prandaj është thelbësore të theksohet ndryshimi i paraqitjes në kohë reale dhe të zbatohen strategji efektive

Pse Web Scraper?

Web Karkalec është një bro i ranguar plugin wser që ofron shërbime të nxjerrjes së të dhënave dhe zgjerimin e Google Chrome falas. Të dhënat e nxjerra nga Web Scraper shkarkohen në formatin CSV dhe më vonë ruhen në CouchDB. Aktivitetet e skrapimit të uebit si nxjerrja e të dhënave, eksporti dhe ndërtimi i sitemapit janë kryer brenda shfletuesit të Chrome.

Çfarë është një shtrirje skraper web?

Web Scraper është një plugin ose një zgjatje e ofruar falas në rrjetin e Google. Me këtë shtrirje, mund të nxjerrni të dhëna të dobishme nga faqet e internetit me fuqi të lartë. Të dhënat e marra duke përdorur zgjerimin e kreshtës së internetit mund të ruhen si skedar CSV ose në CouchDB. Kjo shtesë funksionon brenda një sitemap nga fjala go. Si një përdorues, ju merrni për të vendosur se çfarë të nxjerrë dhe çfarë të lënë prapa.

Për të instaluar Web Scraper, vizito web dyqanin e Google dhe shtojeni zgjerimin në Chrome. Le të zgjasë skraper web për të bërë scraping për ju. Ky plugin lundron dhe nxjerr të dhënat sipas sitemapit të ndërtuar nga përdoruesi përfundimtar Source .

December 14, 2017