Back to Question Center
0

Si mund të përdorni siç duhet mjete marketingu në Amazon?

1 answers:

Ky postim i shkurtër është i përkushtuar për mjetin e marketingut Amazon, përkatësisht AMS. Është e rëndësishme për të diskutuar këtë temë për shkak të "intimitetit të konkurrentëve" që tregtarët më në internet përballen në Amazon në ditët tona.

Amazon Marketing Services (AMS) sigurojnë shitësit online me përfitime të shumta dhe u japin atyre një mundësi për të dalë nga konkurrentët e tyre dhe rendisin prodhimet e tyre në faqen e rezultateve të kërkimit Amazon.

Çdo marketer me përvojë në Amazon e di se jo çdo klikim në listën tuaj mund të nënkuptojë një blerje. Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme të kuptohet se si të përdoret mjeti i marketingut i Amazon për të marrë një përfitim të konsiderueshëm nga ai.

Pse keni nevojë të përdorni mjetet e marketingut në Amazon?

Siç e kam përmendur më parë, Amazon është një treg shumë konkurrues ku shumica e konkurrentëve tuaj të ngrohtë janë një klik i vetëm dhe të gjithë ju ofrojnë avantazhe të njëjta dhe kanë të njëjtat dobësi. Me fjalë të tjera ju jeni duke shkuar qafë dhe qafë me rivalët tuaj të tregut të ngrohtë dhe kanë të njëjtat shanse për të fituar kutinë e blerjes në Amazon. Konsumatori juaj potencial mund të klikojë në faqen e konkurrentit tuaj dhe ju do të humbni një shitje në një moment. Kjo është arsyeja pse ju keni deri në 10 sekonda për të bindur një kërkues që të zgjedhë pikërisht produktin tuaj.

Amazon Marketing Service do t'ju ndihmojë të tërheqni më shumë klientë potencialë dhe të rrisni dukshmërinë tuaj të markës në Amazon. Për më tepër, ajo lejon reklamat e synuara për përdoruesit në faza të ndryshme të blerjes së qëllimit. Ai ju ofron një mundësi për të marrë markën tuaj para blerësve shtesë në treg në Amazon.

Reklama kryesore luajnë rolin e markës, produktet e sponsorizuara synojnë përdoruesit të cilët janë të interesuar për një produkt të caktuar. Këto reklama të produktit të reklamave ju ndihmojnë të mbani klientët potencialë brenda mjedisit tuaj të pazareve Amazon.

Amazon Marketing Services ka evoluar në tre formate kryesore të reklamimit në Amazon:

 • Amazon Produkte të Sponsorizuara

Të gjitha këto formate reklamuese kanë vendndodhjen e tyre në ambalazhin e konvertimit në Amazon. Një strategji marketingu fitues kërkon të gjitha këto tre funksione, si dhe llojet e ndryshme të synimeve të çdo fushate.

Reklamat headline search

Reklamat headline kërkimi janë të bazuara në krye të gyp shitjes. përdoruesit e vëzhgojnë në faqen e rezultateve të kërkimit dhe ndikojnë drejtpërdrejtë në vendimet e blerësve që kërkojnë blerjen e reklamave dhe janë më të mirët për kërkimet e kategorisë së markave dhe kategorive të përgjithshme. ju jap një mundësi për të bashkëvepruar me audiencën tuaj në shënjestër në fillim të kërkimit të tyre.

Duke dalluar dobinë themelore të reklamës së titullit të reklamave është e vlefshme. Është aftësia për të drejtuar klikimet në diçka tjetër nga faqja e detajeve të produktit

Reklama e produktit të sponsorizuar

Reklama e produktit të sponsorizuar mund të ketë dy lloje: - automatik dhe manual. I pari është kon tendë nxitur, ndërsa e dyta është drejtuar me fjalen. Këto reklama janë vendosur në pjesën e sipërme ose në fund të faqes së rezultateve të kërkimit në Amazon kur përdorni një faqe desktop dhe në faqen e detajeve të produktit kur përdorni një pajisje të lëvizshme. Reklamimet e sponsorizuara të produkteve konsiderohen si reklamat e mesit të kanaleve, pasi shfaqen para klientëve potencialë kur krahasojnë opsione të ndryshme për blerje.

Këto reklama janë në dispozicion jo vetëm për shitësit, por edhe për të gjithë shitësit e palëve të treta në Amazon. Ju mund t'i krijoni ato shpejt dhe shpejt të merrni miratimin.

Kjo fushatë reklamuese është e ngjashme me pazarin e Google, ndërsa reklamat janë për një produkt të caktuar. Për më tepër, Amazon gjithashtu merr parasysh relevancën e produktit tuaj me pyetjen e përdoruesit, politikën tuaj të çmimeve, kritikat dhe historinë e shitjeve.

Më e mira është që ju mund të zgjidhni midis llojeve të synimeve automatike dhe manuale..Kur e ekzekutoni automatikisht reklamën tuaj, Amazon përdor informacionin në dispozicion për të përputhur reklamat e produktit me termat e kërkimit më të përshtatshëm. Në një rast kur drejton reklamimin tuaj me dorë, mund të ngarkoni një listë të termave të kërkimit me anë të cilave mund t'i targetoni reklamat e produktit tuaj. Fushatat manuale kanë kosto më të lartë për klikim, por ofrojnë mundësi më të mira të synimeve të dhënësit, ndërsa fushatat automatike mund të krijohen lehtë dhe të shfaqen në një numër më të gjerë kërkuesish.

Unë nuk mund të votoj as për manual ose për reklama automatike të produktit. Ata janë të dy përfitues për biznesin tuaj, prandaj unë me forcë i rekomandoj t'i përdor ato në një kompleks.

Ndër kërkesat primare për produktet e sponsorizuara nga Amazon, ne mund të dallojmë këto:

 • Një llogari aktive e Amazon shitësit;
 • Aftësia për të dërguar në të gjitha adresat në territorin e Shteteve të Bashkuara;
 • Lista e produkteve tuaja duhet të bazohet në disa kategori në dispozicion;
 • Ju duhet të shitni me pakicë vetëm produkte të reja dhe origjinale;
 • Reklama juaj duhet të krijohet vetëm për listën që është e disponueshme për kutinë e blerjes. Përndryshe, reklama juaj nuk do të shfaqet tek klientët tuaj të mundshëm në Amazon.
 • Ju duhet të shitni me pakicë produktet tuaja në një nga vendet e mëposhtme - SHBA, Britania e Madhe, Kanadaja, Gjermania, Franca, Spanja, Italia dhe Kina.

  Reklama e ekranit të produkteve janë të bazuara në pjesën e poshtme të gypave të shitjes dhe janë të paraqitura vetëm në faqet e detajeve të produktit. Kjo është mundësia juaj e fundit për të tërhequr klientët tuaj potencialë për të bërë një blerje.

  Ky lloj i reklamave mund të vihet në shënjestër nga lloji i produktit që një klient do të blejë ose nga preferencat e tij aktuale ose të mëparshme. Caku i produkteve ju jep një mundësi për të përcaktuar se cilat faqe produkti dëshironi të vendosni në reklamën tuaj. Për shembull, ju mund të shfaqni produktet tuaja në faqet tuaja konkurruese të tregut të konkurrencës, ofroni kërkime në Amazon me artikuj komplimentë me një çmim të arsyeshëm. Megjithatë, vlen të thuhet se shënjestrimi i produktit është i kufizuar në thellësi pasi që ju duhet të zgjidhni gjërat për të cilat dëshironi që reklamat tuaja të shfaqen.

  Në termin e saj, targetimi i interesit mund të mbulojë më shumë terren por me pak relevancë të vogël. Duke përdorur këtë lloj reklamash ju mund të tregoni produktet tuaja për përdoruesit të cilët shikojnë një kategori të caktuar të produkteve ose artikujt e lidhur me të njëjtën kategori Source .

December 14, 2017