Back to Question Center
0

Çfarë është Scraping në Internet? Top 10 Biblioteka Python - Ekspert i Semalt

1 answers:

Scraping në internet është një mënyrë efektive për mbledhjen e informacionit nga interneti. Programi i korrjes së web-it hyn në World Wide Web duke përdorur Protokollin e Transferimit HyperText, mbledh të dhëna nga vende të ndryshme dhe e transformon atë në një formë të lexueshme dhe të shkallëzuar. Bots luajnë një rol të rëndësishëm në grumbullimin dhe nxjerrjen e të dhënave. Ato ndihmojnë në ruajtjen e përmbajtjes së scraped në një bazë të dhënash të centralizuar për përdorime jashtë linje.

Faqet e internetit janë ndërtuar duke përdorur gjuhë të ndryshme programimi si HTML dhe XHTML. Kjo është arsyeja pse kompanitë kanë zhvilluar sisteme të ndryshme të rrumbullakimit të uebit dhe mbështeten në analizimin e DOM, vizionin kompjuterik dhe përpunimin e gjuhës natyrale për të simuluar sjelljen njerëzore. Skrapimi i të dhënave konsiderohet të jetë teknikë ad hoc dhe joelegante, por është e dobishme për ndërmarrjet, programuesit, jo-koduesit, webmasters, gazetarët, marketers dixhitale dhe shkrimtarë të pavarur.

Një kruajtës i uebit është një API që ndihmon nxjerrjen e informacionit nga vende të ndryshme. Kompanitë si Google dhe Amazon ofrojnë shërbime dhe mjete të ndryshme të scraping web. Format më të fundit të scraping web janë të dhëna ushqen, RSS feeds, Twitter feeds, dhe ATOM ushqen. JSON dhe CSV përdoren si një mekanizëm ruajtës transporti ndërmjet serverëve të uebit dhe klientit. Octoparse, Importi. io, Kimono Labs dhe ParseHub janë më të famshmet veglat e scraping web . Ata vijnë në versione të lira dhe të paguara dhe mund të kryejnë një numër të detyrave për ju. Sapo të shkarkohen dhe instalohen, këto mjete mund të rreshtin qindra faqe në një orë.

Top 10 biblioteka Python për scraping web:

Python është një gjuhë programimi të nivelit të lartë. Ajo përmban një sistem dinamik dhe menaxhim automatik të kujtesës. Python mbështet paradigma të ndryshme të programimit, të tilla si objekt orientimi, funksional, procedural dhe imperativ. Ka një numër të madh të bibliotekave standarde, por bibliotekat më të famshme Python janë përshkruar më poshtë.

1. Kërkesat

Kërkesat është një bibliotekë HTTP Python që fokusohet në ndërveprimin e faqeve të ndryshme. Mund të menaxhojë cookie-t, të mbajë gjurmët e sesioneve të regjistruara dhe të trajtojë faqet që janë poshtë ose të marrë një kohë të gjatë për t'u përgjigjur. Është licencuar nga Licenca Apache2 dhe qëllimi i Kërkesave është që të dërgojë kërkesat HTTP në një mënyrë miqësore dhe gjithëpërfshirëse.

2. Scrapy

Scrapy është një softuer që scraping web që ndihmon nxjerrjen e informacionit të dobishme nga faqet e internetit të ndryshme.

3. SQLAlchemy

SQLAlchemy është një bibliotekë e bazës së të dhënave që është e dobishme për programuesit dhe zhvilluesit e uebit.

4. BeautifulSoup

Kjo bibliotekë e analizës HTML dhe XML është e dobishme për përkthyes të pavarur dhe webmasters.

5. Lxml

Është një mjet për të punuar me dokumentet XML dhe HTML. Kjo ndihmon në vlerësimin e zgjedhësve të XPath dhe CSS dhe gjetjen e elementeve që përputhen në rrjet.

6. Pygame

Kjo bibliotekë Python ndihmon në përmbushjen e detyrave të zhvillimit të lojës 2D.

7. Pyglet

Është një animacion i fuqishëm 3D dhe motor i krijimit të lojërave, i cili është i njohur për ndërfaqen e tij të përdorimit.

8. Nltk (Toolkit për gjuhë natyrale)

Ndihmon në manipulimin e vargjeve të ndryshme dhe mund të kryejnë detyra të shumëfishta në të njëjtën kohë.

9. Hundë

Hunda është një kornizë testimi për Python që përdoret nga qindra programues në të gjithë botën.

10. SymPy

Me SymPy, ju mund të kryeni detyra të shumta dhe të vlerësoni cilësinë e përmbajtjes tuaj të internetit Source .

December 22, 2017