Back to Question Center
0

Semalt: Si të kapni të dhënat nga Craigslist

1 answers:

Craigslist është ndoshta vendi më i vështirë për të kapur. Sidoqoftë, një hallë e përshtatshme e të dhënave mund ta bëjë këtë proces pak frustrues. Ndërkohë që lehtë mund të tërheqni të dhëna nga API-të e disa faqeve, API-ja e Craigslist-it nuk ju lejon të tërheqni të dhëna vetëm për lexim. Në vend të kësaj, lejon përdoruesit të vendosin të dhëna, madje edhe në masë. Megjithatë, ju mund të korrni Craigslist në qoftë se ju zgjidhni mjet të drejtë scraping .

Qëllimi juaj është të zgjidhni një kruajtës që do t'ju mundësojë të korrni të gjithë informacionin që ju nevojitet. Ju ose mund të zgjedhni një kruajtës të lirë të të dhënave ose një të paguar.

Scrapy është një zgjidhje me të gjitha qëllimet që ju ndihmon për të kapur Craigslist. Ajo ofron disa nga shërbimet më të mira për grerëzimin falas, jo vetëm në Craigslist, por në vende të ndryshme. Nëse doni të ndërmarrni detyra themelore ose komplekse, ju vetëm duhet t'i referoheni dokumentacionit dhe udhëzimeve Scrapy për ta bërë atë.

Visual Web Ripper është një mjet i fuqishëm për grerëzimin që ju mundëson të hallkoni Craigslist. Karakteristikat grafike të kruajtësit dhe tutorët e bëjnë shumë të lehtë për t'u përdorur. Fakti që Visual Web Ripper është relativisht i kushtueshëm është një sfidë për disa përdorues. Megjithatë, ajo ofrohet me përmirësime të lira të jetës.

Cili skrap është më i miri?

Nëse jeni duke kërkuar shërbime të kualitetit të scraping, ju nuk do të gaboni duke zgjedhur një nga scrapers më lart.

Po në lidhje me të dhënat e scrapers që janë projektuar për Craigslist? Ndërsa kjo tingëllon mirë, scrapers krijuar për Craigslist janë të kufizuara, sepse ju nuk mund t'i përdorni ato në një faqe tjetër.

Duke përdorur Proxies

Craigslist është agresive në lidhje me zbulimin dhe ndalimin e scrapers. Nëse ju merrni vënë re, adresa juaj IP është e ndaluar, ju mund të fshehni identitetin tuaj duke përdorur një adresë IP proxy. Një përfaqësues fsheh identitetin tuaj dhe veprimet në mënyrë që të mund të të dhënat pa u vënë re.

Si të konfiguroni proxies tuaj?

Konfigurimi i proxy varet nga lloji i kruajtësit që dëshironi të përdorni. Për të konfiguruar Visual Web Ripper, kujdesuni për skedën "Proxies" dhe futni informacionin e kërkuar.

Për të konfiguruar Scrapy, ju duhet të referoheni në dokumentacionin se si të konfiguroni proxy tuaj. Kjo është norma kur përdorni një kruajtës të lirë të të dhënave.

Vendosja e kruajtësit

Merrni kohën tuaj dhe sigurohuni që të vendosni gjithçka në përputhje me rrethanat përpara se të vendosni veglën tuaj. Pasi të kontrollohen cilësimet e mjetit, fillo kruajtësin dhe merrni të gjitha të dhënat që ju nevojiten nga Craigslist.

Craigslist Data Application

Të dhënat Craigslist mund të përdoren në mënyra të ndryshme. Për shembull, në qoftë se dëshironi të blini një makinë të përdorur, ju mund të gërmoni të gjitha të dhënat mbi makinat e përdorura për të krahasuar çmimet e tyre e kështu me radhë. Ju gjithashtu mund të përdorni të dhënat Craigslist për të gjeneruar pista, konkurrentët spiunë dhe shumë më tepër. Këto janë vetëm disa mënyra për të përdorur të dhënat e scraped.

Filloni Sot

Tani dini se si t'i kapni të dhënat nga Craigslist Source . Merrni një mjet të mirë për grerëzim dhe do të gjeni gjithçka që ju nevojitet në Craigslist!

December 22, 2017