Back to Question Center
0

Cilat faktorë janë algoritmi i renditjes së produkteve Amazon kryesisht për bast?

1 answers:


Shumë si me Google, algoritmi i renditjes së produkteve Amazon ka shumë nuanca të veta. Jo për të përmendur misterin që rrethon një pjesë të faktorëve të tij ndonjëherë të butë. Por sot unë jam duke shkuar për të eliminuar të gjitha keqkuptimet lidhur kështu që ju do të dini saktësisht se çfarë duhet të bëhet në mënyrë që të renditet edhe në SERPs produkt Amazon. Faktorët e rangimit të produktit në Amazon

Është tashmë e njohur se motorët kryesorë të kërkimit si Google janë duke përdorur faktorë të jashtëm për të përcaktuar pozitën e renditjes së kërkimit për çdo faqe të indeksuara në internet. Ndër të tjerat, algoritmi i renditjes së kërkimit të Google është përqendruar kryesisht në profilin e backlink të faqes, prania e mediave sociale, autoriteti i faqes / domain, etj.Në të njëjtën kohë, megjithatë, algoritmi i renditjes së produktit në Amazon përdor vetëm faktorë të brendshëm pa elementë SEO jashtë funksionit të marrë në konsideratë. Kjo është arsyeja pse Amazon po shqyrton faktorët thjesht të brendshëm, siç janë shitjet aktuale, titujt e produktit, përdorimi i drejtë i fjalë kyçe dhe kombinime kërkimi gjatë bishtit (zakonisht në fushën e mbështetjes), disponueshmëria e produktit, kënaqësia e konsumatorëve, çmimet konkurruese, , etj. Por si të kuptojmë se në ç'mënyrë Amazon renditet në të vërtetë produktet për t'i bërë ato të jenë të renditura në faqen e parë pas të gjitha? Ekziston një përqasje e pranuar në bazë të konvertimit në ranglistën e produktit në Amazon, dhe më poshtë do të kaloj shpejt në një sërë elementësh kryesorë.

Qasja në bazë të konverzionit

Ndryshe nga Google që ka më shumë se 200 faktorë të renditjes, algoritmi i renditjes së produktit Amazon nuk është aq i sofistikuar. Në fakt, gjithçka është shumë e thjeshtë - sa më shumë njerëz të bëjnë një klik për të blerë me ju, aq më i lartë renditja e produktit do të renditet në Amazon. Gjëja është se Amazon thjesht dëshiron të bëjë më shumë shitje. Pra, kur produkti juaj të konvertohet mirë, ai natyrisht do të renditet në të njëjtën mënyrë. Kjo eshte! Edhe një herë, duke pasur parasysh se Amazon në fund kërkon më shumë shitje, shitjet më të suksesshme të shitjeve që ju dorëzoni, aq më i lartë do të jetë përparimi juaj i mundshëm i rangimit. Kjo do të thotë se ato sende të cilat janë të mirë-shitur janë renditur vazhdimisht në krye të SERPs atje. Dhe ata as që duhet domosdoshmërisht duhet të optimizohen mirë ose të vlerësohen në të njëjtën kohë. Vini re, megjithatë, që algoritmi i rangimit të produktit të Amazon-it nuk merr parasysh vetëm rezultatet e fundit të shitjeve, por historinë e përgjithshme të shitjeve që keni marrë që prej shitjes tuaj të parë të shitjes me sukses atje.

Produktet e Sponsorizuara

Le të përballen me atë - renditje më të lartë sidomos ato produkte që kanë marrë më shumë shitje ka kuptim (të paktën nga pikëpamja e këtij tregu online). Dhe kjo është e gjitha në lidhje me praktikisht çdo biznes që mund të imagjinojmë, apo jo? Megjithëse, ajo ka një pengesë të caktuar për shitësit Amazon. Dua të them se kjo situatë është shumë e ngjashme me ato me faqet e internetit të cilat kanë më shumë trafik. Thënë thjesht, sa më shpejt produkti juaj shitet përmes afatit kohor më të fundit (aktiviteti i shitjes), promovimi më i mirë dhe më i shpejtë i rangimit që do të keni. Si rezultat, mund të bëhet vërtet sfiduese për të nisur një linjë të re produktesh ose për të mbijetuar në Amazon si një shitës rishtar. Kjo është arsyeja pse nganjëherë duke filluar me produktet e sponzoruara të Amazon, ose reklama PPC bëhet e vetmja mënyrë për të thyer këtë do të ishte "hendeku i rangut" dhe të ketë një kickstart përfituese me shpejtësi të përmirësuar të shitjeve Source .

December 22, 2017