Back to Question Center
0

Semalt shpjegon pse Mozenda konsiderohet të jetë një nga mjetet më të mira për grumbullimin e të dhënave

1 answers:

Skrapimi i të dhënave është procesi i grumbullimit të të dhënave nga një fushë e caktuar për ta organizuar atë në formate të analizueshme si XML, CSV ose TSV. Ky proces ndryshon nga nxjerrja e të dhënave, pasi nxjerrja zakonisht kryhet duke mbledhur të dhëna nga fusha të shumëfishta.

Kërkesa për shërbimet e grisjes së të dhënave po rritet në mënyrë drastike për shkak të përfitimeve të shumta. Kjo është arsyeja pse shumë mjete janë zhvilluar për të marrë ndonjë informacion nga interneti. Për fat të keq, shumica e mjeteve nuk janë të përsosura dhe kanë shumë të meta. Megjithatë, ekziston një mjet me karakteristika më të larta, dhe kjo është Mozenda.

Përfitimet e grumbullimit të të dhënave

Mozenda mund të mbledhë informacion kontaktues të organizatave dhe individëve. Grumbullimi i informacionit të kontaktit është i nevojshëm për organizatat e shitjes dhe ofruesit e shërbimeve të marketingut në të gjithë botën. Me zhvillimin e teknologjisë së scraping web , është bërë shumë e lehtë për të kërkuar njerëz dhe organizatë për të ofruar shërbimet dhe produktet tuaja për të.

Qasja e lehtë në çdo informacion kontaktimi e ka bërë më të lehtë përpilimin e listave të postimeve, listat e postës elektronike dhe madje edhe listat e thirrjeve. Përveç përfitimit të përmendur më lart, ka arsye të tjera për të rregulluar informacionin rregullisht:

1. Hulumtimi Konkurrues: Kompanitë nxjerrin të dhëna për arsye të ndryshme konkurruese. Për shembull, kompanitë mund të duan të dinë çmimet që ofrojnë konkurrentët e tyre për produkte dhe shërbime të caktuara.

2. Gjeotarkimi dhe grupimi: Të dhënat skrapohen për profilizimin e duhur. Ai u mundëson kompanive që të bëjnë fushata marketingu me vendndodhje dhe në këtë mënyrë të rrisin efektivitetin e përpjekjeve të tyre të marketingut. Për shembull, një kompani që drejton një banjë në Dayton, Ohio, duhet të dërgojë vetëm mesazhe marketingu për banorët e Dejtonit. Dërgimi i tyre në banorët e Cincinnati nuk do të jetë efikas pasi që nuk ka gjasa që dikush të udhëtojë aq larg sa për të marrë disa shërbime spa.

3. Fushatat e Marketingut: Siç u përmend më herët, ju keni nevojë për qasje në informacion për të ndërtuar një bazë të dhënash të një auditori të synuar.

4. Krijimi i drejtorive: Për shembull, nëse një kompani duhet të përdorë shërbimet e një avokati, ajo duhet të kontrollojë drejtoritë e avokatëve për të marrë kontaktet e disa avokatëve të bazuar në të njëjtin qytet.

5. Vlerësimi i individëve dhe organizatave të biznesit: Kur kërkoni partner biznesi ose ofrues shërbimi, nxjerrja e të dhënave ndihmon një kompani të vlerësojë partnerët e saj të ardhshëm. Nëse mund të merrni informacion për një kompani ose një individ, atëherë ju mund t'i vlerësoni ato në mungesë.

Pse Mozenda

Mozenda mund të nxjerrë të dhënat që ju nevojiten në mënyrë periodike ose sipas kërkesës. Është projektuar për t'i bërë përdoruesit të mësojnë aftësitë e skrapimit të internetit shumë shpejt. Mozenda përdor teknologjinë e renditjes së shfletuesit që e bën atë të imitojë një përdorues të vërtetë njerëzor.

 • Mund të navigojë me lehtësi përmes faqeve të thella të internetit
 • ) Ai ngarkon dhe lundron faqet ashtu si shfletuesi bën
 • Përveçse të jetë në gjendje të imitojë përdoruesit, Mozenda mbështetet nga një mbështetje e madhe 24 orë në ditë dhe paketa e saj vjen me disa video të shkurtra mësimore për përdoruesit për të mësuar se si ta përdorin mjetin si duhet. Video të shkurtër tutorial janë:

  • Si të kapni tekstin. Kjo merr vetëm 43 sekonda
  • Si të ngarkoni faqen tjetër të rezultateve. Duhen një minutë dhe 58 sekonda
  • Si të planifikoni një program për të drejtuar rregullisht. Kohëzgjatja për këtë është një minutë dhe 8 sekonda
  • Si të kombinohen të dhënat nga dy fusha. Ajo merr vetëm 1 minutë dhe 16 sekonda

  Në përfundim, megjithëse Mozenda ka karakteristika të shumta, arsyeja më e rëndësishme që duhet ta provoni është aftësia e saj për të gërshetuar faqet e internetit dinamike Source .

  December 22, 2017