Back to Question Center
0

Semalt: Scraper më të mirë të internetit për nxjerrjen e të dhënave online

1 answers:

Scraping përmbajtje ose skrap web ing është procesi i përdorimit programe të posaçme ose aplikime të internetit për të krijuar përmbajtje nga një faqe interneti. Grumbullimi i ankesave tek webmasters dhe zhvilluesit të cilët dëshirojnë të kenë qasje të shpejtë automatike në informacionin e vendosur në faqe të tjera.

Scraping në internet mund të kryhet keqdashje për përdorimin e email marketingut, spamming dhe robocalls. Për shkak të kësaj, shumica e webmasters preferojnë të qëndrojnë larg saj. Megjithatë, nëse kryhet skrape etike të uebit mund të jetë një metodë shumë e fuqishme për të përfituar nga një sërë projektesh në internet.

Si Mund të Scraping të Përdoret

Le të konsiderojmë një directory online të të gjitha hotelet në zonë. Nëse një zhvillues i faqes së internetit dëshiron të mbledhë çdo hotel, ai ose ajo duhet t'i përfshijë ato në bazën e të dhënave me dorë. Ky proces zakonisht zgjat dhjetëra mijëra orë për të siguruar që çdo hotel në vend të përfshihet. Me një kruajtës të uebit , i njëjti webmaster mund të ngarkojë pyetje kërkimi dhe të mbledhë ato të dhëna automatikisht nga një sërë vendesh.

Ndërtimi ose Blej Web Scraper?

Nëse doni një vegël për scraping web, ju mund të ndërtoni një nga të para ose të përdorni një tashmë ekzistues. Shumica e zhvilluesve nuk kanë aftësitë, njohuritë, mjetet apo burimet e nevojshme për të ndërtuar një mjet scraping me dorë. Lajm i mirë është se ka dhjetëra scrapers para-ndërtuar online.

Metodat dhe teknikat e përdorura në softuerin e skrapimit në internet

Nëse do të ndërtoni kruajtësin tuaj, duhet të kuptoni se cilat teknologji janë të përfshira në grumbullimin e të dhënave. Shumica e scrapers janë ndërtuar me HTML, duke përdorur parsing DOM (parsing modelin e dokumentit objekt) për të filtruar përmes HTML për të nxjerrë vetëm informacionin e dëshiruar. Duhet të identifikosh divs, shtrirje, klasa, dhe listën e elementeve të të dhënave që dëshironi të grisni dhe t'i futni ato në cilësimet tuaja.

Mozenda Scraping Technology

Karkaleca Mozenda përdor një teknologji specifike të shfletuesit që të duket tamam si një shfletues web. Përdoreni atë për të shfletuar lehtë nëpër faqe të brendshme të faqes në mënyrë që të mbledhni të dhënat që ju nevojiten. Duke përdorur AJAX dhe Javascript, Mozenda krijon navigacione dhe veprime, si dhe automatizon ato për ju Source .

December 22, 2017