Back to Question Center
0

Udhëzues për fillestarë: Si të gërmoni uebfaqe

1 answers:

Scraping web ndihmon përdoruesit për të nxjerrë të dhëna të ndryshme nga faqet në të gjithë rrjetin. Sot, nëse përdorni mjetet e duhura nxjerrëse, mund të shkarkoni pothuajse çdo përmbajtje që ju pëlqen. Ka një numër programesh softuerike online që ofrojnë disa opsione të mëdha nxjerrëse. Në fakt, scraping ka mjaft aplikime. Për shembull, mund të merrni lista të ndryshme, kontakte, email, produkte dhe shumë të tjera. Si rezultat, shumë kompani SEO dhe e-dyqanet e përdorin këtë metodë për të përmirësuar cilësinë e shërbimeve të tyre.

Çështjet ligjore

Ka faqet e internetit që nuk lejojnë grerëzimin. Pra, përdoruesit duhet të jenë shumë të kujdesshëm kur vizitojnë një faqe interneti për të shkarkuar përmbajtje të caktuara. Është e domosdoshme të lexoni termat dhe kushtet e secilës faqe interneti që vizitoni për t'u siguruar që ju të mos shkelni ndonjë ligje. Përndryshe, mund të hasni një numër problemesh, si çështje ligjore. Web searchers duhet të mbani mend se ata mund të përdorin scraping web si një mjet efektiv për punët e tyre dhe ekstrakt përmbajtjen për arsye të mira. Për shembull, ju mund të dëshironi të gjeni çmimet e produkteve të tjera ose informacionin e kontaktit nga klientët potencialë. Kjo mund të ndihmojë në përmirësimin e shërbimeve tuaja duke ofruar produkte me cilësi të lartë me çmime të mira.

Programi Software Python

Scraping Web mund të kryhet duke përdorur gjuhë të ndryshme programimi. Për shembull, rrëmbyesit e uebit mund të përdorin programin softuerik Python, një gjuhë programimi të lehtë dhe dinamike që ofron shumë paketa të dobishme për përdoruesit e tij. Në fakt, ky është një mjet i shkëlqyer nxjerrës për të dy fillestarët ose përdoruesit me përvojë. Me Python, është kaq e lehtë për nxjerrjen e të dhënave brenda disa minutave vetëm duke përdorur një nga bibliotekat e tij. Për shembull, ju mund të përdorni Soups bukur, e cila është një mjet i madh për mbledhjen e info nga web.

Kodi HTML

Përdoruesit që kanë nevojë të kenë qasje në një vend të caktuar në ueb, duhet të shkarkojnë një kod HTML për ta analizuar më vonë. HTML është një kod që përmban të gjitha informacionet relative që një përdorues mund të ketë nevojë. Si rezultat, informacionet e kërkuara, si listat e kontakteve ose çmimet, mund të merren duke analizuar këtë kod. Web-kërkuesit mund të përdorin një bibliotekë të caktuar, si Supra e Scrapy ose Beautiful, për të analizuar kodin HTML dhe për të marrë të gjitha të dhënat e nevojshme brenda sekondave. Por si mund ta analizosh kodin HTML? Së pari, duhet të kontrolloni nëse adresa HTML është e saktë dhe pastaj të verifikoni titullin e faqes. Mund të lëvizni duke mbledhur të gjitha informacionet specifike nga kjo faqe. Në mënyrë që të ketë sukses, duhet të analizoni strukturën e kodit HTML. Bëni këtë duke përdorur Inspektorin e Chrome Source .

December 22, 2017