Back to Question Center
0

Si të ndërtoni një strategji efektive të optimizimit të Amazon search engine?

1 answers:

Në ditët tona, Amazon konsiderohet si platforma më e madhe dhe më fitimprurëse e ecommerce me gati 80 milionë përdorues aktivë. Sistemi i renditjes Amazon është ndërtuar në një mënyrë të tillë që t'i bëjë përdoruesit të blejnë të gjitha produktet në dispozicion në një platformë. Ata përpiqen të sigurojnë blerësit me përvojën më të lartë të blerjeve për t'i bërë ata të kthehen për më shumë. Me ndihmën e algoritmit A9, Amazon siguron përdoruesit me rezultatet më të sakta të kërkimit bazuar në preferencat e tyre personale dhe historinë e kërkimit. Me fjalë të tjera, Amazon bën të gjitha mundësitë për ta bërë më të lehtë për ta që të bëjnë një blerje.

Pra, gjithçka që duhet të bëjmë për të patur sukses në Amazon është që të zgjedhim listën tuaj sipas udhëzimeve të rangimit në Amazon. Tre aspektet kryesore që ndikojnë në renditjen e produktit në Amazon përfshijnë rëndësinë, normën e konvertimit dhe autoritetin e produktit. Në këtë postim të shkurtë, do të gjeni se si të ndërtoni një strategji efektive të Amazon SEO dhe të përmirësoni renditjen tuaj të produktit në këto tri fusha. Elementi thelbësor i algoritmit të renditjes në Amazon është që të përputhen me produktet përkatëse me pyetjen e përdoruesit

. Kjo do të thotë se rëndësia e faqes tuaj të produktit do të ndikojë drejtpërdrejt në renditjen tuaj të produktit. Ka të paktën shtatë pjesë të rëndësishme të listës suaj të produktit që ju duhet të merrni parasysh:

 • Titulli

e komplikuar sesa në Google. Amazon ka kërkesat e saj për optimizimin e titullit pasi ky faktor mund të ndikojë në vendimin e blerjes së përdoruesit. Kjo do të thotë se në qoftë se titulli juaj nuk është optimizuar saktë, ju kurrë nuk do të renditet lartë në Amazon SERP. Këtu ju nuk duhet të kujdeseni vetëm për fjalë kyçe të synuara. Ju duhet të kujdeseni më shumë për përshkrimin e titullit tuaj. Është e arsyeshme të shkruani në lidhje me karakteristikat dhe karakteristikat primare të produktit tuaj, duke përjashtuar të gjitha informacionet shtesë. Vlen të përmendet se Amazon ka filluar të korrigjojë dhe standardizojë titullin.

 • Pikë bullet

Ky seksion lista është vendosur mbi titullin. Këtu ju duhet të përshkruani pikat kyçe të produktit, duke u dhënë një theks mbi përfitimet e tij. Pikat e plota janë fjali të shkurtra që përshkruajnë shkurtimisht një artikull të shitur. Duke lexuar këtë informacion, blerësi Amazon duhet të kuptojë nëse ka nevojë të blejë një produkt apo jo.

Përshkrimi i produktit ofron informacion më të detajuar se plumbat. Kjo fushë shërben për t'iu përgjigjur të gjitha pyetjeve të mundshme të përdoruesit dhe për t'i ndihmuar ata që të marrin një vendim korrekt të blerjes. Është e arsyeshme të zgjedhni përshkrimin e produktit tuaj dhe të futni aty termat e kërkimit më të përshtatshëm. Kjo do të ndikojë pozitivisht në renditjen tuaj të produkteve dhe në rritjen e shitjeve. Nëse jeni shitës me pakicë të mallrave të markës të cilat janë të mirënjohura për njerëzit, duhet të përfshini numrin e prodhuesit në titullin tuaj

 • .

Rezultatet e kërkimit në Amazon janë të paraqitura sipas kategorive. Kjo është arsyeja pse ju duhet të vendosni mallrat nën kategorinë e duhur.

Siç e përmenda më lart, ka shtatë kategori kryesore në Amazon. Është e arsyeshme të përfshini termat e kërkimit në shënjestër në secilën për të bërë listën tuaj të dukshme në Amazon SERP. Vlen të përmendet se ju duhet të shmangni përsëritjet e fjalëve pasi mund të ndikojnë negativisht në promovimin tuaj të listës në Amazon.

Vëmendje e veçantë duhet t'i kushtohet optimizimit të URL-ve në Amazon sepse është një mënyrë e përsosur për të përcaktuar rëndësinë e listimit dhe kërkimit. Një skemë URL standarde duket si "keyword = your products + keyword". "Ju mund ta shkurtoni atë duke përdorur softuer të veçantë në internet, dhe më në fund, trazoni në të. Si rezultat, Amazon do të përcaktojë se vizitorët kanë kontrolluar produktet tuaja për fjalë kyçe të synuara.

Bëni listën tuaj të konvertuar mirë

Bëni listën tuaj të konvertuar mirë është thelbësore për renditjen e lartë në Amazon. Nëse keni një normë të lartë të konvertimit, ajo tregon Amazon se përdoruesit i duan produktet tuaja dhe ka shumë të ngjarë që lista juaj të shfaqet në krye të kërkimit të Amazon. Pikat e mëposhtme duhet të theksohen për të rritur normën e konvertimit të produkteve.

 • Shitje

Faktori më efektiv në Amazon është shitjet. Nëse keni një histori të gjatë dhe pozitive të shitjeve, ju do të rangoni më lartë në Amazon SERP. Produktet me shitjet më të larta gjithmonë renditen në faqen e parë Amazon pasi ato sjellin më shumë të ardhura në Amazon. Një tjetër faktor kritik për rangun Amazon është numri dhe cilësia e rishikimeve të produktit

 • . Para se të blesh një blerje, përdoruesit zakonisht kontrollojnë shqyrtimet e mëparshme të klientëve për të kontrolluar se çfarë thonë të tjerët për të. Ju duhet të gjeneroni më shumë kritika organike, veçanërisht kur paraqitni një listë të re. Megjithatë, sigurohuni që mos të nxisni klientët tuaj të shkruajnë komente pozitive pasi mund të ndikojnë negativisht në renditjen tuaj. Unë nuk e di saktësisht se si seksioni i pyetjeve dhe përgjigjeve ndikon në renditjen e produktit, por është e rëndësishme kur lidhet me renditjen

  • Q'A për shkak të aftësisë së saj për të ndikuar në normën e konvertimit. Nëse nuk ka përgjigje të qarta për pyetjet e klientëve, ata mund të konsiderojnë se nuk jeni të njohur me produktin ose se jeni shumë i dobët për t'u kujdesur për kërkesat e klientëve tuaj.

  Cilësia e imazheve të produktit tuaj është gjithashtu kritike për renditjen në Amazon. Ju duhet të siguroni përdoruesit me aftësi për të kontrolluar këndin e secilit produkt. Kjo është arsyeja pse preferohet që përmasat e imazhit të imazhit të jenë të paktën 1000 px ose më të larta. Për më tepër, sigurohuni që keni fotografi shtesë të imazhit tuaj për të treguar të gjitha detajet e kërkuara. Nëse ju jeni një shitës me pakicë në Amazon, do të keni më shumë gjasa të merrni pjesë në një luftë çmimesh

  • Politika e çmimeve
  . Përdoruesit tentojnë të blejnë produktet më të lira në treg. Kjo është arsyeja pse ju duhet të mbani çmimet tuaja konkurruese. Përveç kësaj, është një nga faktorët nëse një shitës mund të fitojë kutinë e blerjes.

Norma e fryrjes, si dhe koha që një përdorues shpenzon në faqen e produktit, mund të ndikojë në normën e konvertimit tuaj

 • . Nëse blerësi qëndron shumë kohë në faqen tënde, do të ndikojë pozitivisht në normën e konvertimit dhe Amazon ka shumë mundësi të përmirësojë pozicionin tuaj të rangut. Kjo është arsyeja pse gjithmonë duhet të gjurmoni metrics të tilla që të jeni në gjendje të rishoheni strategjinë tuaj në kohë Source .

December 22, 2017