Back to Question Center
0

Tutorial Nga Semalt në Si të gërshetoj faqet më të njohura nga Wikipedia

1 answers:

Faqet e internetit dinamike përdorin robotë. fotografi txt për të rregulluar dhe kontrolluar çdo aktivitet scraping. Këto vende janë të mbrojtura nga scraping web termat dhe politikat për të parandaluar blogerët dhe marketers nga scraping faqet e tyre. Për fillestarët, rrëzimi i uebit është një proces i mbledhjes së të dhënave nga faqet e internetit dhe faqet e uebit dhe ruajtja e pastaj ruajtja e tij në formate të lexueshme.

Marrja e të dhënave të dobishme nga faqet e internetit dinamike mund të jetë një detyrë e vështirë. Për të thjeshtuar procesin e nxjerrjes së të dhënave, webmasters përdorin robotë për të marrë informacionin e nevojshëm sa më shpejt që të jetë e mundur. Vendet dinamike përbëhen nga direktivat 'lejojnë' dhe 'ndalojnë' që tregojnë robotë ku skrapimi lejohet dhe ku nuk është.

Ky tutorial mbulon një studim të rastit që u krye nga Brendan Bailey në scraping sites nga Interneti

Scraping faqet më të famshme nga Wikipedia. Brendan filloi duke mbledhur një listë të faqeve më të fuqishme nga Wikipedia. Qëllimi kryesor i Brendan ishte identifikimi i faqeve të hapura për nxjerrjen e të dhënave në internet bazuar në robot. rregulla txt. Nëse do të hash një vend, shqyrtoni vizitën e kushteve të shërbimit të internetit për të shmangur shkeljen e të drejtave të autorit.

Rregullat e grindjes së vendeve dinamike

Me mjetet e nxjerrjes së të dhënave në internet grerëzimi i faqes është vetëm çështje klikimi. Analiza e detajuar se si Brendan Bailey klasifikoi faqet e Wikipedia dhe kriteret që ai përdorën përshkruhen më poshtë:

Përzier

Sipas studimit të rastit të Brendanit, faqet më të njohura mund të grupohen si të përziera. Në tabelë me byrek, faqet e internetit me një përzierje të rregullave përfaqësojnë 69%. Robotë të Google. txt është një shembull i shkëlqyer i robotëve të përzier. tekst.

Complete Lejo

Complete Lejo, në anën tjetër, shënon 8%. Në këtë kontekst, Plani i plotë do të thotë robotët e faqes. skedari txt i jep programeve të automatizuara akses për të rreshtuar të gjithë sitin. SoundCloud është shembulli më i mirë për të marrë. Shembuj të tjerë të faqeve të lejuara të plotë përfshijnë:

 • fc2. comv
 • popads. neto
 • uol. com. br
 • livejasmin. com
 • 360. cn

Jo e vendosur

Faqet e internetit me "Not Set" përbënin 11% të numrit të përgjithshëm të paraqitur në tabelë. Jo Set do të thotë këto dy gjëra: ose faqet mungojnë robotë. txt ose faqet mungon rregulla për "User-Agent". "Shembuj të faqeve ku robotët. txt file është "Not Set" përfshijnë:

 • Jetojnë. com
 • Jd. com
 • Cnzz. com

Disallow plotë

faqet e plotë ndalojnë ndalojnë programet e automatizuar nga scraping faqet e tyre. Linked In është një shembull i shkëlqyeshëm i faqeve të plotë të ndalimit. Shembuj të tjerë të faqeve të ndaluara të plotë përfshijnë:

 • Naver. com
 • Facebook. com
 • Soso. com
 • Taobao. com
 • T. bashkë

Scraping në internet është zgjidhja më e mirë për nxjerrjen e të dhënave. Megjithatë, rraskapitja e disa faqeve dinamike mund të ju godasë në telashe të mëdha. Ky tutorial do t'ju ndihmojë të kuptoni më shumë rreth robotëve. txt file dhe për të parandaluar problemet që mund të ndodhin në të ardhmen Source .

Përmbajtja:

December 22, 2017