Back to Question Center
0

3 Mënyra të ndryshme të Scraping Web nga Semalt

1 answers:
Domethënia dhe nevoja për nxjerrjen ose grumbullimin e të dhënave nga faqet e internetit janë bërë gjithnjë e më popullore me kohën. Shpesh, ekziston nevoja për nxjerrjen e të dhënave nga faqet e internetit bazë dhe të avancuara. Ndonjëherë ne manualisht nxjerrim të dhëna, dhe nganjëherë ne duhet të përdorim një mjet si nxjerrja e të dhënave manuale nuk jep rezultatet e dëshiruara dhe të sakta. Nëse jeni i shqetësuar për reputacionin e kompanisë tuaj ose të markës, doni të monitoroni bisedat online që rrethojnë biznesin tuaj, duhet të bëni kërkime ose të mbani gishtin në impuls i një industrie apo produkti të veçantë, gjithmonë duhet të grumbulloni të dhënat dhe ta ktheni nga forma e paorganizuar në strukturën e një.

Këtu duhet të shkojmë për të diskutuar 3 mënyra të ndryshme për nxjerrjen e të dhënave nga uebfaqja.

1. Ndërtoni servilin tuaj personal.

2. Përdorni veglat për grerëzim.

3. Përdorni të dhënat e para-paketuara.

1. Build Your Crawler:

Mënyra e parë dhe më e famshme për të trajtuar nxjerrjen e të dhënave është ndërtimi i servisit. Për këtë, ju do të keni për të mësuar disa gjuhë programimi dhe duhet të keni një kontroll të fortë mbi teknikat e detyrës. Do t'ju duhet gjithashtu një server i shkallëzuar dhe i shkathët për të ruajtur dhe aksesuar të dhënat ose përmbajtjen e uebit. Një nga avantazhet kryesore të kësaj metode është se crawlers do të personalizohen sipas kërkesave tuaja, duke ju dhënë kontroll të plotë të procesit të nxjerrjes së të dhënave. Kjo do të thotë që ju do të merrni atë që dëshironi dhe mund të grisni të dhëna nga sa më shumë uebfaqe që doni pa u shqetësuar për buxhetin.

2. Përdorni Extractors Data ose Scraping Tools:

Nëse jeni një bloger profesional, programues ose webmaster, ju nuk mund të keni kohë për të ndërtuar programin tuaj të grisjes. Në rrethana të tilla, ju duhet të përdorni ekzekutuesit e të dhënave tashmë ekzistuese ose mjetet e scraping. import. io, Diffbot, Mozenda dhe Kapow janë disa nga mjetet më të mira për grumbullimin e të dhënave në internet në internet. Ata vijnë si në versionet e lira dhe të paguara, duke e bërë të lehtë për ju që të fshini menjëherë të dhënat nga faqet tuaja të preferuara. Avantazhi kryesor i përdorimit të mjeteve është që ata jo vetëm të nxjerrin të dhëna për ju, por gjithashtu do ta organizojnë dhe strukturojnë atë në varësi të kërkesave tuaja dhe pritshmërive. Nuk do t'ju duhet shumë kohë për të ngritur këto programe dhe gjithmonë do të merrni rezultatet e sakta dhe të besueshme. Për më tepër, veglat e skrapimit të internetit janë të mira kur kemi të bëjmë me grupin e kufizuar të burimeve dhe dëshirojmë të monitorojmë cilësinë e të dhënave gjatë gjithë procesit të scraping. Ai është i përshtatshëm për studentët dhe studiuesit, dhe këto mjete do t'i ndihmojnë ata të bëjnë hulumtime online në mënyrën e duhur.

3. Të dhënat e paketuara paraprakisht nga faqja e internetit. io Platforma:

Webhose. io platform na siguron qasje në të dhëna të nxjerra dhe të dobishme. Me zgjidhjen e të dhënave si një shërbim (DaaS), ju nuk keni nevojë të instaloni ose të mbani programet tuaja të scraping web dhe do të jeni në gjendje të merrni lehtë të dhënat paraprake dhe të strukturuara. Të gjithë ne duhet të bëjmë është të filtrojmë të dhënat duke përdorur API-të në mënyrë që të marrim informacionin më të përshtatshëm dhe më të saktë. Që nga viti i kaluar, ne gjithashtu mund të hyjmë në të dhënat historike të internetit me këtë metodë. Do të thotë nëse diçka ka humbur më parë, ne do të ishim në gjendje për të hyrë në dosjen e arritjes së Webhose. io Source .

December 22, 2017