Back to Question Center
0

Semalt: Baza e të dhënave më e mirë për ruajtjen e të dhënave të skrapimit të uebit

1 answers:

Postgres është një bazë të dhënash që përdoret për të ruajtur grupe të mëdha të të dhënave nga minierat e uebit

dhe gërvishtje. Kohët e fundit, Postgres lëshoi ​​një tipar inbuilt të njohur si JSONB, ku "B" qëndron për binarë. Nëse dorëzoni të dhëna të strukturuara që mund të përfaqësohen si JSON (Notation Object Object), Postgres analizon të dhënat dhe ruan grupet e të dhënave në formatin binar. Nëse fushata juaj e grisjes është e bazuar në JSON, Postgres është informacioni më i mirë i caktuar për t'u marrë në konsideratë.

A e trajtojnë Postgres tekstin kinez?

Disa webmasters kanë ngritur pyetje në lidhje me çështjen nëse Postgres merret me tekstet kineze. Përgjigja për këtë pyetje është një po e madhe. Kur krijoni një bazë të dhënash, aplikacioni juaj dhe drejtuesi i bazës së të dhënave janë dy faktorë që kanë rëndësi shumë. Postgres është një databazë e skrapimit që funksionon me mbështetjen e Unicode. Në procesin e krijimit të bazës së të dhënave Postgres, konsideroni specifikimin e kodimit UTF-8.

Postgres JSONB vs. Baza e të dhënave NoSQL

NOSQL është një databazë e lirë dhe e lehtë për t'u përdorur që ruan të dhënat në një formë të hapur. Për shembull, nëse po nxjerrni të dhëna në tregjet financiare, duhet të jeni të kujdesshëm në lidhje me ruajtjen e të dhënave tuaja. Këtu ndodh problemi. Baza e të dhënave NoSQL nuk përfshin kontrollet e strukturës së të dhënave. Nëse e humbni këtë hap, do të përfundoni me të dhëna në formate të palexueshme.

Postgres, nga ana tjetër, lejon blogerët dhe marketers të përdorin opsionin e integritetit të të dhënave. Postgres, dyqanet e bazave të skrapimit të uebit, të dhënat e nxjerra në formate binare. Ky bazë të dhënash mbështet të dy versionet HSTORE dhe JSON.

Postgres

Postgres është një bazë të dhënash me performancë më të lartë që përdoret për të ruajtur sasi të mëdha të të dhënave të nxjerra në gjuhë të ndryshme. Kjo bazë të dhënash është projektuar për të dy rezultatet e kërkimit dhe filtrimit. Postgres JSONB është gjithashtu i njohur për menaxhimin e disa gjuhëve gjuhësore si kineze. Funksionalitete të tjera të Postgres përfshijnë:

  • nxjerrjen e të dhënave me mbështetje tërësisht karakter;
  • Ekzekutimi i shpejtë i detyrave të filtrimit dhe kërkimit;
  • Ruajtja e të dhënave të strukturuara të nxjerra nga etiketat HTML;
  • Marrja e të dhënave nga faqet e korrës dhe ruajtja e saj në formate të lexueshme;

Pse Postgres JSONB?

Baza e të dhënave e dobishme duhet të optimizojë indekset dhe të klasifikojë të dhënat në grupe të të dhënave të shumëfishta në kohë reale. Mos lejoni që vonesat dhe kohëzgjatjet të ndikojnë në projektin tuaj të scraping. Postgres përdor grumbuj gjenetikë për të prishur të dhënat në bazat e të dhënave të ndryshme për rikthim të lehtë.

Ruajtja e të dhënave nuk ka të bëjë me kohën dhe kohën e përgjigjes. Përditësimi i aspektit merr gjithçka. Përdorni klasteret për të ngarkuar nën-artikujt dhe për të çaktivizuar indeksimin deri sa të përfundoni paketimin e të dhënave tuaja. Kjo i ndihmon klientët të ngarkojnë një sasi të dhënash të shumëfishta.

Indeksimi i një artikulli të përbashkët nuk ka qenë kurrë kaq i lehtë. Me bazën e të dhënave të Scraping web Postgres, mund të indeksoni shpejt një gjë të përbashkët duke klasifikuar subjektin në një rresht tjetër dhe duke lidhur rekordin duke përdorur një numër të plotë të jashtëm. Indekto numrin e plotë të numrave të jashtëm për të marrë rezultatet tuaja.

A jeni duke përzier dy dokumentet dhe strukturat tradicionale të tavolinës kur ruani grupe të mëdha të të dhënave? Nuk ka nevojë të shqetësoheni për këtë. Lejoni Postgres JSON B të punojë për ju. Me bazën e të dhënave të Scraping web të Postgres, nuk kërkohet rivlerësimi Source .

December 22, 2017