Back to Question Center
0

Semalt: Çfarë është gërvishtja e përmbajtjes? 4 Llojet e Përmbajtjes së Internetit që Scraped On The Net

1 answers:

Scraping e përmbajtjes është dublikimi i përmbajtjes së faqes së internetit me dorë ose përmes një numri të mjete. Shumica e webmasters dhe blogerët mbrojnë përmbajtjen e tyre sipas ligjeve të autorit, dhe duke postuar informacionin e vjedhur si një origjinal është një krim i rëndë!

Për fat të keq, përmbajtja e uebit kryesisht grumbullohet për qëllime të dyshimta dhe të paligjshme siç janë spiunazhi industrial, plagjiatura dhe vjedhja e të dhënave. Sidoqoftë, qëllimet legjitime dhe autentike të grumbullimit të përmbajtjes janë futja e të dhënave, menaxhimi i përmbajtjes, migrimi i të dhënave, inteligjenca konkurruese, menaxhimi i reputacionit ose analytics biznesit.

Disa webmasters dhe blogerët përdorin përmbajtje nga faqet e internetit dhe bloget me reputacion, duke pasur parasysh se rritja e vëllimit të faqeve në faqet e tyre është e mirë për kërkimin renditjen e motorit. Dhe në fakt, çdo përmbajtje është e ndjeshme ndaj scraping, por katër lloje kryesore të përmbajtjes scraped janë përmendur më poshtë.

1. Botuesit dhe drejtoritë digjitale:

Botuesit dixhitalë dhe drejtoritë online shpesh janë të synuara nga programuesit dhe zhvilluesit, të cilët synojnë të shpërndajnë përmbajtje nga këto platforma për bloget e tyre private. bërtas. com është një shembull i tillë. Ky ofrues i shërbimeve shumëkombëshe të internetit dhe dosja në internet kanë fituar sukses të jashtëzakonshëm në muajt e fundit. Një shumë e përmbajtjes në këtë faqe është scraped, dhe spammers gjithmonë shikoni për mënyrat për të scrap më shumë nga faqet e saj. Ngjashëm, Manta është faqja e famshme ku mbi 20 milionë markave janë regjistruar për qëllime marketingu. Për fat të keq, pjesa më e madhe e përmbajtjes së saj është scraped dhe një numër i madh botësh janë duke u përdorur për këtë qëllim.

2. Pasuritë e paluajtshme:

Disa vite më parë, agjencitë e pasurive të paluajtshme u sulmuan nga kruajtja e përmbajtjes dhe kostot e rikuperimit i kushtonin më shumë se 10 milionë dollarë.

3. Udhëtimi:

Duket sikur përmbajtja e pothuajse të gjitha portaleve të udhëtimit është hequr. Këto kompani jo vetëm që japin informacion rreth destinacioneve më të mira në botë, por gjithashtu ofrojnë shërbime udhëtimi për klientët e tyre. Vendet e udhëtimit janë një objektiv i lehtë i scrapers të përmbajtjes. Disa nga agjencitë kryesore në internet që janë në rrezik janë Kayak, TripAdvisor, Priceline, Trivago, Expedia, dhe Hipmunk. Ata kanë ndërtuar biznese meta-kërkimi me shumë miliardë dollarësh dhe përmbajtja e tyre shpesh është scraped dhe ripërdoren në faqet e internetit të vogla dhe blogs.

4. E-commerce:

Është e vërtetë se përmbajtja e faqes së tregtisë elektronike nuk mund të scraped easily, por faqet e internetit si eBay dhe Amazon janë ende scraped për çmimet dhe përshkrimet e prodhimit Source .

December 22, 2017