Back to Question Center
0

A mund të rekomandoni blerjen e backlinks nga bloget e rrjetit (PBNs)?

1 answers:

Sa për mua, as nuk mund të rekomandoj, as t'ju tregoj saktësisht se cilën duhet të gjykohet së pari. Gjë është se unë personalisht nuk ndjehen si Gray-Hat SEO, ose Zoti të ndalojë Black-Hat SEO. Dhe blerja e backlinks nga bloget e rrjetit privat është një skemë patjetër tabooed urryer nga Google kaq shumë. Unë besoj se duke u kthyer backlinks nga bloget e rrjetit (PBNs), pa marrë parasysh se sa të suksesshëm ata janë në këtë moment, është ndoshta mënyra më e lehtë për të fituar një rënie të rëndë dhe të vështirë të rikuperueshme (ndonjëherë edhe të pakthyeshme). Megjithatë, bloget e rrjeteve private janë ende të njohura tani, dhe unë kam parë gjithashtu shumë webmasters rishtar duke shijuar marrëveshjen dhe duke përfituar nga një progres shumë i shpejtë dhe mjaft i matshëm në SEO. Por çfarë është e vërteta? Si të merrni një vendim të mirë-formuar për backlinks nga bloget e rrjetit? Le të përpiqemi të bëjmë çdo gjë të qartë - vetëm me disa fakte të ftohta dhe sugjerimet e mia të shkurtra për të peshuar pro dhe kundër. Pas të gjitha, është vetëm për ju për të vendosur.

  • Duke pasur kontrollin e SEO, dua të them se mund të merrni një avantazh të fuqishëm mbi konkurrentët tuaj

    Backlinks nga Network Blogs janë të mira për:. Çdo gjë është e thjeshtë - blerja e lidhjeve nga PBNs do të thotë që ju jeni i lirë të përshtatni lidhjet tuaja si të çmendura për të testuar çdo mundësi të mundshme për lidhjet e tyre dhe ankorat e tyre të tekstit. Po, është tipar joshëse tërheqëse - vetëm për shkak se nuk ka strategji tjetër që i jep asaj liri të kontrollojë gjithçka në veprim - këtu dhe tani.
  • Përfitimi nga autoriteti i menjëhershëm më i lartë, ashtu si me PBN-të, mund të shfrytëzoni autoritetin e moshuar dhe të mirëbesuar në uebfaqen tashmë ekzistuese - pa vonesë. Blerja e backlinks nga bloget e rrjetit mund të duket edhe më tërheqëse, veçanërisht duke pasur parasysh se ky lloj i lidhjeve është veçanërisht e vështirë për t'u ndërtuar në mënyrë krejtësisht të natyrshme.

  • Ruajtja e shumë kohë dhe përpjekje, thjesht sepse bastet në PBNs - ju nuk keni nevojë të punoni me shtrirjen ose ndërtimin e marrëdhënieve më. Sa për mua, një detyrë e tillë e lodhshme për të identifikuar mundësitë e duhura për shtrirjen e ngjarjeve është ndoshta më e keqja e përpjekjeve kohore që unë kam pasur ndonjëherë.
  • Ndërsa PBN-të janë kursyes të kohës tepër të arsyeshme, ata po e lënë derën të hapur për t'u përballur edhe me sfidat e vështira të vështira në ndërtimin e lidhjeve tradicionale. Unë do të thotë, për shembull, që nganjëherë është pothuajse e pamundur të fitosh këto lidhje të larta të PR nga fusha të moshuara dhe të besuara. Bërja duket vështirë e menaxhueshme edhe para se të jesh në të, të paktën pa thyer udhëzimet. Në fund të fundit, duke investuar kohën dhe përpjekjet tuaja në ndërtimin e marrëdhënieve aktuale apo ndonjë shtrirje tjetër të konsiderueshme - nuk mund të të japë asnjë shpresë apo rezultate të parashikueshme, për të mos thënë përparim të garantuar në një partneritet afatgjatë. E pra, këtu janë disa nga gjërat më të këqija në lidhje me backlinks nga bloget e rrjetit, vetëm për hir të plotësisë

Bottom Line. Në skenarin më të keq, duke përdorur PBN-të për ndërtimin e lidhjeve mund të rezultojë me një dënim manual - nganjëherë mund të shkojë edhe në ekstreme kur gjithçka përfundon me një ndalim të përhershëm në kërkim. A duhet të ndodhë kështu, nuk do të kishte asgjë për të bërë, përveç ndërtimit të faqes suaj apo blogun e pafat nga e para - që nga fillimi Source .

December 22, 2017