Back to Question Center
0

A mund të më ndihmoni të përfitoj SEO avantazhet e backlinks shpjeguar?

1 answers:

Para çdo gjëje, le të kemi një vështrim në fjalorin kryesor rreth backlinks në SEO. Duhet t'i dini këto terma normalë rreth vetë lidhjeve të internetit dhe procesit të ndërtimit të lidhjeve në shkallë. Le të shikojmë me bazat e thella për backlinks shpjeguar me përkufizimet kryesore.

Link Lëng

Juice Link - qëndron për një vlerësim të përgjithshëm, në vend të një matje të caktuar. Lëngja Link është një "fuqi", "vlerë" dhe "autoritet" i një lidhjeje që kalon nga një faqe në tjetrën. Ky term përdoret për t'iu referuar backlinks cilësisë me atribut DoFollow futur në kodin HTML. Kthyese të tilla janë zakonisht të destinuara për të kaluar ose rishpërndarë një nga metrics më të rëndësishme Lidhje web i njohur si Rezultati PageRank.

Kthyste me DoFollow

Lidhje DoFollow - janë lloji i vetëm i backlinks që do të përdoren për qëllimin SEO. Thënë thjesht, një forcë e fortë e backlinks me DoFollow sillet kryesisht rreth aftësisë së tyre për të kaluar Link Juice. Këto lidhje shërbejnë për qëllime të indeksimit - dua të them se ata ndihmojnë në kërkimin e bobave të zvarritjes nëpër seksione dhe faqe të ndryshme të faqes tuaj ose blog. Në të njëjtën kohë, backlinks me DoFollow po ofrojnë një rrugë të jashtme që tregon faqen e destinacionit diku tjetër në Web. Kjo do të thotë që çdo përdorues i drejtpërdrejtë lejohet të "ndjekë" shtegun e lidhjes së tillë të lidhur. Backlinks me NoFollow

backlinks NoFollow mund të shpjegohet lloj tjetër të lidhjeve, megjithatë, që ka pothuajse zero peshë dhe ndikim në SEO. Embedded me tag NoFollow, këto lidhje nuk mund të kalojnë Juice Link. Prandaj, ata nuk kanë ndikim të drejtpërdrejtë në pozicionin e renditjes së faqes. Për shembull, lidhjet NoFollow mund të përdoren kur ju duhet të vendosni një lidhje të jashtme me faqen e internetit ose blogun jo plotësisht të besuar. Sidoqoftë, ato janë ende të dobishme për një indeksim më të mirë dhe mund t'ju ndihmojnë të ndërtoni një portofol të ndryshëm lidhjesh të ndryshme me fuqi dhe qëllim të pabarabartë. Dhe veçanërisht, diversiteti është prona më përfituese e profilit tuaj të lidhjes. Dua të them se ky sinjal është mjaft kritik që Google të merret parasysh kur bëhet fjalë për dhënien e pozicioneve të rangimit të kërkimit.

Kjo kategori e backlinks mund të shpjegohet si lidhje me cilësi të ulët zakonisht të krijuara në një përpjekje të dëshpëruar për të rritur pozicionet aktuale të kërkimit në të gjitha kostot. Dua të them se bastet në destinacione spammy, irelevante ose edhe ilegale, këto lidhje kanë më shumë gjasa të dëmtojnë përpjekjet tuaja të përgjithshme të SEO, në vend që të japin ndonjë përmirësim të vërtetë. Kjo është arsyeja pse ju duhet të paralajmëroni dhe të largoheni nga lidhjet me cilësi të ulët të prodhuara zakonisht në sasi të mëdha nga rrotat e lidhjeve (lidhjet e lidhjeve), PBN-të (rrjetet private të blogut), ose ofruesit e paskrupullt që ofrojnë lidhje të paguara me sa duket në shitje.

Lidhje të brendshme

Ky lloj i ndërtimit të lidhjes përdoret për të dhënë një themel të fortë për arkitekturën e internetit, duke kontribuar në një eksperiencë më të mirë dhe më të lehtë në shfletim. Lidhjet e brendshme janë duke dhënë pasazhin brenda të njëjtit domain - thjesht duke e bërë më të lehtë për të lundruar nëpër seksione të ndryshme dhe faqet e lidhura brenda një faqe interneti ose blog. Vini re, megjithatë, që një strukturë e mirë logjike është ende një sinjal mjaft i matshëm, i cili mund të kontribuojë në një pozicion të rangut potencialisht më të lartë të kërkimit në afat më të gjatë, të paktën indirekt Source .

December 22, 2017