Back to Question Center
0

Cilat lloje të kodit dhe strukturës së backlink janë më të mira për SEO?

1 answers:

Para se të vazhdojmë me shqyrtimin e kodit standard të backlink dhe strukturën e përdorur zakonisht për qëllimin SEO, më lejoni të filloj me disa përkufizime themelore. Thjesht, çdo lidhje (ndryshe, lidhja në internet e lidhur) lind kur një faqe interneti ka një URL që udhëheq rrugën drejt burimit tjetër të palës së tretë diku tjetër në internet - duke bërë një referencë ose duke shtuar se URL. Dhe i tërë grupi i lidhjeve përbrenda të krijuara për faqen e internetit e bën profilin e tij të lidhjes. Në këtë mënyrë, motorët kryesorë të kërkimit si Google dhe Bing po e përdorin atë për të përcaktuar vlerën reale, popullaritetin dhe rëndësinë e secilës faqe interneti ose blogu në shkallë. Duke patur parasysh se jo të gjitha janë krijuar të barabarta, vetëm kthimi në mënyrë të rastësishme për hir të numërimit maksimal të tyre, nuk do të bëjë asnjëherë. Kur është fjala për ndërtimin e lidhjeve organike për qëllimin e SEO, gjëja është se vetëm çështjet e lidhjes së cilësisë, sesa sasinë e tyre. Siç thashë, jo të gjithë janë të lindur të barabartë


.

Kjo është arsyeja pse, përpara çdo gjëje tjetër, le të bëjmë dallimin mes dy llojeve kryesore të lidhjeve në internet. Në fakt, ata dallohen nga veçoritë e HTML në kodin backlink, si dhe ndikimin standard në çdo faqe interneti nga pikëpamja e SEO.

  • Backlinks DoFollow përdoren jo vetëm për të lidhur dy faqet e veçanta të internetit dhe "tërhequr" ato së bashku, por për të transferuar dhe rishpërndarë metrics cilësisë në të dy anët. Duke folur në terma të përgjithshëm, backlinks me DoFollow janë shpesh të njohur në mesin e elementeve më vendimtare, kur është fjala për dhënien e pozicioneve të rangut të kërkimit. Ky lloj i lidhjeve të uebit përdoret për të dhënë një vlerësim standard për AP (autoritetin e faqes), DA (autoritetin e fushës), PR (PageRank) dhe pjesën tjetër të metrikës si besimi i përdoruesit. Më së shpeshti, lidhjet e tilla në internet me një atribut DoFollow në kodin e tyre të prapambetur futen në njoftimet e lajmeve, si dhe në blog ose postimet e artikullit. Ndonjëherë ato gjenden në postimet e forumeve dhe në seksione të komenteve.
  • backlinks NoFollow janë të dizajnuara për të lidhur dy faqe të veçanta të uebit, i. e. , kryesisht për qëllime lundrimi vetëm. Kjo do të thotë që një atribut i kodit të prapambetjes NoFollow nuk bën pagesa për transferimin e autoritetit të faqes ose domainit (a. k. një. lidheni lëngun). Mbani në mend se ky ndryshim në dukje i pamjaftueshëm ka shumë më shumë kuptim në drejtim të zvarritjes dhe indeksimit, si dhe vlerësimit të madh të metrikës.

Struktura e kodit të prapambetjes në SEO

Çfarë e bën një strukturë bazë të backlinks në SEO? Në fakt, çdo lidhje në hyrje përbëhet nga elementët kryesorë të mëposhtëm: tag referencë HyperText, tekst tag ankoruar, referencë link, dhe tag mbylljes.

  • Më pas vijon teksti i trupit të lidhjes, i cili fillon me etiketën ankoruese të vijës së faqes o Trego motorët e kërkimit lidhje është gati për të ndjekur, është gjithashtu e klikueshme dhe ka një shenjë të veçantë me ngjyra për të qëndruar jashtë nga pjesa tjetër e përmbajtjes së tekstit në faqe.
  • Çdo hyperlink mbaron me etiketën mbyllëse, e cila vetëm tregon motorët e kërkimit për mbylljen e tagut të tërë hyperlink Source .
  • December 22, 2017