Back to Question Center
0

A jeni lodhur nga motorët e kërkimit që zvarriten sitin tuaj? - Stop Ata Me Semalt!

1 answers:

Makinat e kërkimit ndryshojnë algoritmet e tyre pothuajse çdo ditë dhe këto ndryshime nuk janë gjithmonë të mira për webmasters dhe blogerët. Ka gjithmonë një shans që faqja juaj do të ndalohet për shkak të politikave të përditësuara të motorëve të kërkimit. Për më tepër, rezultatet e kërkimit gjeo-specifik të tyre dhe personalizimi ka të ngjarë të preken. Është mirë të bllokosh disa faqe nga rezultatet e kërkimit të Google, Bing dhe Yahoo në mënyrë që faqet e tua të internetit të shfaqen lehtësisht. Jason Adler, Menaxheri i suksesit të klientëve të Semalt , thotë se për fat të mirë ka disa mënyra për të bllokuar faqet e internetit të caktuara nga rezultatet e kërkimit - fotografia digitale iso. Disa prej tyre janë diskutuar më poshtë.

1. Bllokada personale e faqes së internetit:

Krijimi i blloqeve personale të faqes së internetit në Google Chrome është e lehtë si ABC. Për këtë, duhet të instaloni shtesën e Google; sapo të instalohet, do të shihni mundësinë për të bllokuar faqet ose URL-të që ju fyejnë më shpesh dhe shtyjnë faqen tuaj në rezultatet e kërkimit të Google. Pasi të keni klikuar në opsionin Block, ato faqe do të zhduken menjëherë nga rezultatet e kërkimit të Google. Ju duhet të mbani mend se këto faqe shfaqen në rezultatet e kërkimit të Yahoo dhe Bing, që do të thotë që ju nuk mund t'i bllokoni ato nga motorët e tjerë të kërkimit duke përdorur këtë teknikë.

2. Blloko hostin aktual nga motorët e kërkimit si Google.com:

Është e lehtë të bllokosh hostin aktual nga Google..com. Nëse keni hapur seksionin e Cilësimeve të Google Chrome, mund të bllokoni faqet e internetit të dyshimta ose të rriturve duke klikuar në butonin BlockIt. Dhe nëse klikoni në opsionin Trego, faqet e njëjta të internetit do të rishfaqen në rezultatet e kërkimit të Google.

Nëse doni të shikoni listat e faqeve që keni bllokuar kohët e fundit, vetëm duhet të klikoni në ikonën Blocklist në shiritin e veglave. Kjo zakonisht shfaqet në ngjyrë portokalli dhe ka një ikonë të dorës.

3. Webspam Raporti i lidhjes:

Përveç dy metodave të mësipërme, shtojca e Webspam Report është gjithashtu e mirë për të shkuar me të. Kjo ju lejon të raportoni faqet e dyshimta dhe të rriturve si spam. Në fakt, kjo është alternativa më e lehtë dhe më e mirë pasi mund të raportoni sa më shumë faqet e internetit dhe bloget në një kohë sa të jetë e mundur. Nëse raportet e padëshiruara dërgohen te Google, motori i kërkimit përfundimisht do të penalizojë dhe bllokojë një vend nga rezultatet e tij.

Me këtë shtrirje, mund të bllokoni të gjitha rezultatet e padëshiruara dhe të dyshimta nga motori i kërkimit të Google. Për fat të keq, ky plugin nuk funksionon mirë me Safari dhe shfletues të tjerë të uebit. Kjo do të thotë që mund ta përdorni vetëm kur shfletoni faqet e internetit përmes Google Chrome dhe e keni këtë shfletues si opsionin kryesor.

4. Për përdoruesit e Firefox-it:

Nëse jeni përdorues i Firefox-it, mund të instaloni shtesa të ngjashme që do të bllokojnë të gjitha faqet e padëshiruara nga rezultatet e kërkimit. Për shembull, nëse keni një faqe WordPress, mund të kontrolloni një plugin që ndihmon në bllokimin e faqeve të padëshiruara nga rezultatet e kërkimit të Firefox. Sapo të instalohet plotësisht, mund të aktivizosh shtojcën dhe të bllokosh ose të eliminosh faqet dhe bloget që nuk dëshiron të shfaqen në rezultatet e kërkimit të Google.

Të gjitha këto metoda janë të lehta për t'u ndjekur dhe efektive për të gjitha llojet e faqeve të internetit, blogjeve dhe faqeve të mediave sociale.

November 29, 2017