Back to Question Center
0

A keni mbrojtur kompjuterin tuaj nga Sulmi Botnet? - Nëse Jo, Ndiqni Mendimet e Semalt

1 answers:

Nik Chaykovskiy, Menaxheri i suksesit të klientëve, Semalt thotë se botnet përbëhen nga rrjete të "kompjuterëve zombie", të cilat shpesh infektohen nga një malware dhe kontrollohen nga një host i largët. Në këto raste, një mashtrues online lëshon komanda si dërgimi i spameve ose sulmimi i kompjuterëve të tjerë. Një bot është një softuer me qëllim të keq që mund të jetë në gjendje të dërgojë dhe të marrë informacione nga një server unik i komandës dhe kontrollit (C & C). Ky robot mund të përdoret nga njerëz me synime të dëmshme për të shkaktuar dëm dhe dëmtime ndaj viktimave të tyre. Në të kaluarën, botët janë shoqëruar me shumë krime kibernetike siç janë sulmet DDoS. Njerëzit të cilët kanë faqet e internetit komerciale janë të njohur me disa bots bardhë hat. Për shembull, Google, Yahoo dhe Bing përdorin bots si crawlers të uebit për të shkuar në faqet e internetit dhe për të marrë informacione të rëndësishme të internetit.

Çfarë botnetesh është

Një bot i vetëm formon njësinë funksionale të një botnet. Një bot është një program i thjeshtë, kodin e të cilit lejon që të ekzekutojë komanda nga një host i largët. Bot ka për të gjetur rrugën e saj në një mënyrë të maskuar në kompjuter. Prej këtu, botu duhet të komunikojë me një server komandimi dhe kontrolli të largët. Sulmuesi pastaj do të përdorë një program klient për të nisur sulme në këtë rrjet botrash.

Sapo të jetë koduar aplikacioni, disa mjete të zeza të zeza përhapin atë tek viktimat. Mashtrimet e mëdha botnet sulmojnë më shumë se 20,000 kompjutera. Sulmuesit përdorin truket për t'i bërë njerëzit të instalojnë malware e tyre në kompjuterët e tyre. Për shembull, njerëzit mund të vendosin të dërgojnë e-mail spam tek klientët e tyre. Këto email mund të përmbajnë lidhje të dëmshme dhe phishing. Njerëz të tjerë mund të dërgojnë bashkangjitje që përmbajnë malware dhe trojanë..Këto sulme synojnë përdoruesin përfundimtar të kompjuterit, i cili është viktima e prekshme.

Bots duhet të qëndrojnë në një sistem të kontrollit të unifikuar Këto bots komunikojnë me njëri-tjetrin duke ndjekur metodat si:

  • Peer to peer Këto bots komunikojnë dhe dërgojnë komandat njëri-tjetrit. Megjithatë, bot-master mund të kontrollojë ende komunikimin e përgjithshëm brenda skemës bot.
  • C & C në një botnet. Kjo është një formë vertikale e mësimit. Sulmuesi dërgon komanda direkt në rrjet nga një server C & C. Kjo është ajo ku kryejnë sulme të shumta.
  • Modaliteti hibrid Kjo metodë kombinon teknikat e mësipërme.

Njerëzit mund të jenë në gjendje të kryejnë sulme të shumta botnet me ndihmën e rrjetit bot. Për shembull, disa përdorues mund të fillojnë të dërgojnë mesazhe spam. Në të kaluarën e afërt krimet si vjedhjet e të dhënave ishin gjithmonë rezultat i aktivitetit të botneteve. Për shembull, makinat e sulmuara komprometojnë gjendjen e sigurisë së internetit. Përdoruesit që ruajnë të dhëna të ndjeshme në kompjuterët e tyre rrezikojnë të humbasin gjithçka për hakerët. Për shembull, vjedhja e kartave të kreditit, vjedhja e informacionit financiar dhe humbja e kredencialeve të identifikimit.

Konkluzioni

Është thelbësore të mësosh si të bllokosh sulmet botnet. Në shumicën e rasteve, botnet fillojnë me programe malware të thjeshta që vijnë në kompjuterin e një personi pa dijeninë e tyre. Në të gjitha këto raste, ndërgjegjësimi mund të përmirësojë gjendjen e sigurisë kibernetike. Qeveria mund të jetë në gjendje t'i bëjë qytetarët të qëndrojnë të sigurt nga kriminelët kibernetikë Source .

November 29, 2017