Back to Question Center
0

Çfarë duhet të keni frikë nëse bots infektuar kompjuterin tuaj? - Eksperti i Semalt jep përgjigjen

1 answers:

Botnetet njihen gjithashtu si rrjete robotike. Ajo është në të vërtetë një rrjet i gjerë kompjuterësh dhe pajisjeve mobile të infektuara nga virusi ose malware. Hakerët kontrollojnë këtë malware dhe kanë tendencë për të kryer një sërë detyrash. Këto hakerat ose spammers janë konsideruar shpesh si herders bot. Çdo makinë e infektuar kontrollohet dhe operohet nga bota specifike dhe sulmuesi i urdhëron kompjuterët në botnet e tij / saj dhe kryen veprime penale të koordinuara - alpenfleece waschen.

Shkalla e botneteve u mundëson sulmuesve të kryejnë veprime me përmasa të mëdha dhe të vogla që do të ishin të pamundura për të kryer me malware ose viruse të zakonshme. Ndërsa botnet mbeten nën kontrollin e sulmuesve të largët, makinat e infektuara rregullisht marrin përditësime dhe vazhdojnë të ndryshojnë sjelljen e tyre. Si rezultat, barinjtë e vegjël mund të lehtësojnë aksesin në ofertuesit dhe kriminelët në internet dhe të ndajnë botnetët e tyre në segmente për të kryer një numër të madh operacionesh, të cilat kanë për qëllim t'u japin atyre shumë përfitime financiare.

Aftësitë e botneteve:

Veprimet ose aftësitë më të zakonshme të botneteve janë përshkruar më poshtë nga Michael Brown, Semalt Menaxheri i Suksesit të Klientit:

  • 1. Email spam

Me marrjen e shumë emaileve çdo ditë, shanset janë që ID-ja juaj e postës elektronike të jetë nën sulmin e një hakeri. Botnetat e spamit janë të mëdha dhe përdoren për të dërguar mesazhe spam, duke përfshirë malware. Ata shpesh nuk i shohin numrat nga bots online. Për shembull, botneti Cutwail mund të dërgojë më shumë se 70 miliardë mesazhe në baza ditore. Ajo është përdorur gjerësisht për të përhapur viruset dhe bots dhe rekruton gjithnjë e më shumë kompjuterë në botnet të centralizuar..

  • 2. Sulmet DDoS

Sulmet DDoS përdorin shkallën masive të botneteve dhe mbingarkojnë rrjetin e synuar ose serverët me kërkesa specifike. Ata gjithashtu bëjnë kompjuterët e objektivave të tyre, dhe objektivat e tyre kryesore janë organizata të mëdha, parti politike, dhe kompani import-eksport. Ata kanë tendencë të pushojnë sulmet për përfitime financiare.

  • 3. Shkelja financiare

Shkelja financiare përfshin botnetet që janë projektuar për vjedhjet e drejtpërdrejta të fondeve nga ndërmarrjet e mëdha. Ata gjithashtu vjedhin informacionin e kartës së kreditit dhe fjalëkalimet PayPal. Botnetat financiare, të tilla si botnet e Zeusit, janë përgjegjës për sulme masive që përfshijnë shumë dollarë të vjedhura nga ndërmarrje të shumëfishta në një kohë shumë të shkurtër.

  • 4. Ndërhyrjet e synuara

Këto janë botnet të vogla që përbëjnë bots të nivelit të lartë dhe kanë tendencë të kompromisin kompjuterë të veçantë. Sulmuesit dërgojnë bots në organizatat që janë të lehta për të depërtuar dhe të ndërhyjnë më shumë pajisje në rrjetin e infektuar. Ndërhyrjet janë të rrezikshme kur sulmojnë organizata të mëdha dhe vjedhin të dhëna financiare, prona intelektuale dhe informacion të klientit.

Është e sigurt të thuhet se botnetet krijohen kur një ekspert dërgon bots nga sistemi i tij i kontrollit ose një server specifik pa dijeninë e një përdoruesi. Binarët infektojnë menjëherë një numër të madh makinash. Sapo të hapni skedarët me qëllim të keq, bots do të raportojnë përsëri tek botmasteri duke e lënë atë të dinë se një pajisje e re kompjuterike është e gatshme të sulmohet. Disa karakteristika unike funksionale të botneteve dhe bots bëjnë ato të përshtatshme për ndërhyrje afatgjata.

November 29, 2017