Back to Question Center
0

Çfarë është Spam Crawler? Si ta parandaloni atë në tre thjeshtë si hapat e ABC

1 answers:

Ne përdorim Google Analytics për të monitoruar trafikun e faqes sonë dhe për të mbledhur të dhëna për vizitat dhe goditjet. Ndërkohë, është gjithashtu e rëndësishme për të marrë më shumë informacion rreth spammers dhe bots dhe mënyrat që ata ndikojnë në faqet tona. Hakerat dhe spammers kanë për qëllim mashtrimin e të dhënave tona të Google Analytics për qëllime personale. Ata dërgojnë bots dhe gjëra me qëllim të keq në faqet tona, duke parandaluar kështu që ne të kemi renditjen e mirë të motorëve të kërkimit - application developer.

Ivan Konovalov, Menaxheri i Suksesit të Konsumatorëve Semalt shpjegon se ekzistojnë dy lloje kryesore të referimeve të spam-it: spam-i i servisit dhe spam-i i fantazmave. Spam ghost gjithmonë arrin të mashtrojë llogarinë Google Analytics në logging vizita të rreme edhe kur bots kurrë nuk kanë vizituar faqen tuaj te internetit. Sidoqoftë, spam-i i telekomanduar në fakt viziton faqen tuaj te internetit, por është e vështirë të identifikoni nëse ajo është e angazhuar në përmbajtjen tuaj të internetit ose jo sepse norma e fryrjes është gjithmonë 100%.

Çfarë është spam spameri

Në këtë pikë, shpresojmë që ju të keni përmirësuar njohuritë tuaja rreth spam-it të referimit dhe jeni gati të keni një pasqyrë të spam-it të servisit. Spamja e servileve me të vërtetë vizitë në blogun ose webin tuaj, por nuk ka ndërveprim me përmbajtjen ose artikujt tuaj. Ky lloj i spamit është më i zakonshëm se spam-i i fantazmës, sepse nuk merr shumë burime për të ndërtuar crawlers. Në fakt, interneti është plot me spam të servilizuar dhe shpesh përdoret nga Google, Bing dhe Yahoo për të indeksuar një numër të madh vendesh. Qëllimi i spamit të servilosë është që të joshur njerëzit për të blerë produkte nga lidhjet filiale. Spammers dhe hakerat vazhdojnë të përhapin bots spam spameri në internet dhe përpjekje për të marrë lidhje në faqet e tyre. Për më tepër, ata përdorin spam spameri për de-indeksimin e faqes tënde nga rezultatet e motorëve të kërkimit.

Si të parandaloni spam-in në tre hapa të thjeshtë?

Meqë spam-i i servileve aktualisht arrin në faqen tënde, emrat e host-it duken të vlefshme dhe të besueshme..Për fat të keq, ajo nuk do të shfaqet si spam fantazmë dhe në vend të kësaj rrit normën tuaj të fryrjes. Spamja e servileve tregon emrat e vlefshëm të hostit dhe e dallon veten si vizita të vlefshme, por nuk ka të bëjë aspak me origjinalitetin. Kjo është arsyeja pse parandalimi i spamit të servilosë është një masë e domosdoshme nëse doni të siguroni sigurinë dhe mbrojtjen e sitit tuaj.

Hapi 1: Identifikoni të gjitha fushat e spam dhe emrat e faqeve të internetit:

Për të identifikuar të gjitha domenet dhe faqet e spamit, duhet të futeni në llogaritë e Google Analytics dhe ndiqni këto hapa të thjeshtë:

  • 1. Në anën e majtë, ju duhet të lundroni në opsionin e blerjes;
  • 2. Zgjidhni opsionin Gjithë Trafikut dhe shkoni tek butoni Referime
  • 3. Në zonën primare të llogarisë së Google Analytics, duhet të klikoni në opsionin Hostname për të identifikuar spamin e servisit

Nga këtu, ju mund të identifikoni nëse spam spameri po ju dërgon vizita të rreme apo jo.

Hapi 2: Krijo shprehjet e rregullta:

Pasi të keni identifikuar spamin e servisit, hapi tjetër është krijimi i shprehjeve të rregullta në mënyrën e mëposhtme:

  • traffic2cash \ .xyz | darodar \ .com | buttons-për-faqen \ .com

Ne do të donim t'ju rekomandojmë ta vendosni atë së bashku me Notepad dhe TextEdit, kështu që ju do t'i referoheni përsëri në faqen kryesore. Ju nuk keni nevojë të redaktoni shprehjen me '|' - shenjë si ajo do të ndalojë shprehjet nga kryerja e funksioneve të tyre.

Hap 3: Vendosni filtrin e personalizuar dhe përjashtoni domenet e spamit dhe emrat e faqeve të internetit:

Hapi i tretë dhe i fundit është krijimi i filtrave të personalizuara dhe përjashtimi i të gjitha fushave të spamit të servisit. Për këtë, ju duhet të mbani mend hapat e mëposhtëm:

  • 1. Shko te paneli Admin në llogarinë tënde të Google Analytics.
  • 2. Në menynë e sipërme, klikoni mbi butonin Të gjithë filtrat dhe zgjidhni atë opsion me ngjyrë të kuqe.
  • 3. Sapo të krijohet filtri, duhet të shtoni emrat e dyshuar të domain-it në të dhe mos harroni të verifikoni filtrat për të siguruar që të gjitha çështjet janë adresuar.
November 29, 2017