Back to Question Center
0

Cili është Misioni i Wiki-t? - Semalt e di përgjigjen

1 answers:

Oliver King, ekspert i Semalt , thotë se Wiki shërben si një enciklopedi digjitale që mund të mburret me një larmi të madhe temash. Kjo është një nga faqet më të përdorura gjerësisht për shkak të suksesit të saj në sigurimin e informacionit të nevojshëm. Pas krijimit të terminaleve "Persoonia", kjo faqe ka më shumë se 5 milionë artikuj që mbulojnë tema të ndryshme. Partitë e ndryshme kanë një podium për të shprehur njohuritë e tyre mbi doktrinat e ndryshme në të gjithë globin. Shkencëtarët gjithashtu përdorin Wikipedia për të përcjellë zbulime kritike shkencore.

Për më tepër, çdo përmbajtje në Wikipedia jep citime dhe referenca të nevojshme. Ka ilustrime të drejtpërdrejta, si dhe lidhje dhe udhëzime për çdo material referimi. Njerëzit mund të konsultohen me Wiki për të marrë udhëzime për tema të ndryshme. Çdo përdorues lejohet të lexojë, modifikojë, komentojë dhe të ndajë mendimet e tij / saj me ndonjë gjë. Për të shkurtuar një histori të gjatë, Wikipedia është falas për t'u përdorur nga cilido që është në botë. Gjithashtu, përdoruesit mund të krijojnë llogaritë e tyre të përdoruesit.

Në mesin e 35 faqeve më të njohura më të njohura, Wikipedia është e vetmja faqe e organizatës jofitimprurëse që kërkon një hapësirë ​​masive të pritjes. Ajo është pritur në një hapësirë ​​hosting prej mbi 30 terabytes. Studiuesit vlerësojnë se artikujt e pranishëm në faqet e Wikipedia përdorin të paktën 18 milion referenca. Këto referenca kanë mbi 2.5 miliardë faqe çdo ditë. Rrjedhimisht, Wikipedia ka një bazë të gjerë të njohurive, duke tejkaluar të gjitha bazat e njohurive ndërkombëtare. Përdoruesit mund të ndërveprojnë me Wiki për të kryer detyra të shumta.

Wikipedia u nis më 15 janar 2001. Shfaqja e parë ikonë e faqes së saj tradicionale u shfaq në nëntor të të njëjtit vit. Wikipedia ka arritur në 2 milion artikuj deri në vitin 2007. Deri në vitin 2009, ajo kishte 3 milionë abonentë dhe mori 4 milion në vitin 2012. Një nga misionet e saj kryesore përfshin sigurimin e botës me qasje në të gjitha njohuritë njerëzore.

Përkundër këtyre arritjeve, Wikipedia mbetet në një rrugë drejt qëllimeve të saj. Që nga shpallja e 5 milion artikujve të saj, u deklarua se ata kanë nevojë për mbi 100 milionë artikuj për të mbuluar një pjesë të konsiderueshme të qëllimeve të tyre. Mbledhja e shumës së njohurive njerëzore në një faqe interneti të thjeshtë nuk është një detyrë e thjeshtë për t'u ndërmarrë. Në bisedën me Liberin, duhet të ketë më shumë artikuj që mbulojnë rajone të larmishme të botës. Prirja e faqes së internetit drejt perëndimit mund të vijë si një pengesë e rëndësishme Source .

November 29, 2017