Back to Question Center
0

Dëshironi të siguroni cilësinë e faqes suaj të internetit? - Mirë, Dëgjo Mendjen!

1 answers:

Oliver King, drejtori i suksesit të konsumatorëve , thotë se shumë njerëz besojnë se përjashtimi nga Google Analytics nuk është i rëndësishëm, por nuk është kështu. Në vend të kësaj, ajo do t'ju japë një ndjenjë sigurie si një pronar i faqes ose një webmasteri. Në javët e fundit, kam provuar shumë mënyra për të siguruar cilësinë dhe performancën e përgjithshme të faqes sime. Ju duhet të mbani në mend rëndësinë e shtesave të shfletuesve të Opt-out, përjashtimit nëpërmjet ISP-së ose IP-ve, si dhe Zhvendosjes nëpërmjet cookie-ve.

Shtesa shtesë e shfletuesit për ndërprerje

Falë Google-it, ndërsa kompania ka krijuar dhe zhvilluar Google Analytics Opt-out Browser Add-ons për të lehtësuar punën tonë. Nuk do të ishte gabim të thuhet se kjo është një nga mënyrat më të shpejta dhe më të lehta për të filluar bllokimin e pikëpamjeve tuaja dhe shtesave të disponueshme në Google Analytics. Ju do të duhet t'u kushtoni vëmendje mundësive desktop dhe shfletuesve në dispozicion dhe kurrë nuk duhet të shkoni me Internet Explorer. Me tha, kam disa paralajmërime me këtë teknikë..Një nga problemet e mia kryesore është me shtesat; Unë dua t'u mundësoj atyre të pranojnë trafikun vendas si nga pajisjet celulare ashtu edhe nga kompjuterët. Deri tani, unë nuk kam qenë në gjendje ta bëj këtë, por unë ende po testoj një numër teknikash. Plus, shtesat do të përjashtojnë nga të gjitha raportet e Google Analytics sepse po përpiqesh të bësh ndryshime të mëdha.

Përjashtohen nëpërmjet ISP / IP

Për të përjashtuar përmes ISP ose IP, duhet të futeni në llogarinë tuaj të Google Analytics dhe klikoni në opsionin e admin. Këtu ju duhet të zgjidhni llogarinë nga drop-down opsion dhe klikoni mbi butonat filtra. Sigurohuni që keni përjashtuar të gjitha skedarët e panjohur dhe të panjohur nga kjo listë; përndryshe, do të hashesh me disa probleme. Më lejoni këtu t'ju them se kjo metodë nuk është aq efektive sa metoda e mësipërme; megjithatë, përdoret ende nga një numër i madh i webmasters në të gjithë botën dhe është e lehtë për t'u zbatuar. Një avantazh i kësaj metode është që ju mund të përjashtoni IP dhe ISP-të nga çdo pjesë e botës dhe nuk keni nevojë të kaloni në sistemin tuaj kompjuterik ose laptopin domosdoshmërisht. Gjithashtu e bën të lehtë për ju të filtroni emrat e domain-it, duke siguruar cilësinë e trafikut tuaj të internetit.

Largimi nga cookie

Kohët e fundit unë kam vendosur cookies faqen time të internetit për të krijuar të dhëna të rëndësishme, sepse ajo është e domosdoshme për të gjitha faqet e internetit. Mund të punojë në të gjitha llojet e pajisjeve dhe desktops celulare, duke dhënë rezultatet më të mira dhe më të mrekullueshme. Google shpesh përditëson politikat, kushtet dhe kushtet e tij për t'u siguruar që ato përputhen me cilësimet e avancuara të konfigurimit dhe sipas standardeve të Google Analytics. Më lejoni këtu t'ju them se faqja ime e internetit është relativisht statike, që do të thotë se nuk ka shumë subdomains dhe është e lehtë për t'u përdorur nga çdo pajisje mobile ose kompjuterike. Kohët e fundit kam ndryshuar UA-XXXX-Y në ID-në time të Google Analytics dhe kam rezultate shumë të mira. Tani unë jam i lumtur të shoh se kjo sjell shumë trafik cilësor në faqen time dhe të gjitha pikëpamjet vijnë nga njerëz origjinale, jo nga botët Source .

November 28, 2017