Back to Question Center
0

Ekspert Ekspert: Si të Krijo Një Simple Plugin WordPress

1 answers:

Krijimi i një shtojce WordPress me porosi është i lehtë. Shumica e njerëzve mund ta gjejnë këtë aspekt të dobishme për t'u marrë me ndryshimet dhe nevojat e tyre. Plugins janë copa të kodit PHP që ndryshojnë mënyrën e funksionimit të internetit tuaj - busta lierac. Është e mundur të krijohet ky kod dhe ta shtoni në faqen tuaj të WordPress pa pasur nevojë të ndryshoni kodin kryesor të faqes. Në disa raste, mund të keni nevojë të shtoni një veçori unike në faqen tuaj, e cila nuk ka një plugin të gatshëm komercial.

Në këtë artikull SEO, dhënë nga Andrew Dyhan, një ekspert udhëheqës nga Semalt , do të mësoni se si të krijoni shtojcën tuaj me porosi WordPress

Struktura bazë e një plugin WordPress

Në këtë udhëzues SEO, ne do të përqendrohemi në krijimin e një shtojcë WordPress. Ky është një skedar i thjeshtë PHP i cili përmban disa udhëzime në të. Në mendimin tim SEO, është gjithmonë mirë për të krijuar një dosje dhe të vënë skedarin PHP brenda. Kjo dosje duhet të përmbajë një emër të ngjashëm me atë në plugin. Pas krijimit të këtij skedari, është thelbësore ta ngarkoni atë në dosjen wp-content / plugins në serverin tuaj të serverit. Një plugin ka disa parime themelore. Për shembull, ka kokë.

WordPress header plugin

Një kokë e thjeshtë ka një strukturë të vogël funksionale që WordPress mund ta njohë. Për shembull, ajo ka:

,

Emri Plugin: Plugin ynë i ri

,

Ky është formati më i thjeshtë i një header plugin i cili është i përputhshëm me sistemin e menaxhimit të përmbajtjes WordPress. Duke bërë këtë hap, ju merrni një plugin që ju mund të aktivizoni në zonën tuaj të WordPress plugins. Megjithatë, nuk ka funksione në të. Prandaj nuk do të ndryshojë asnjë funksionalitet të faqes suaj të internetit. Kreu mund të përmbajë gjithashtu disa informacione të tjera të tilla si autori, përshkrimi, versioni etj. Disa nga këto informacione mund të jenë të nevojshme për qëllime zhvillimi të ardhshëm.

Pjesa tjetër e plugin

Nuk ka asnjë kufizim në udhëzimet që mund të vendosni në plugin tuaj..Megjithatë, është thelbësore të konsideroni reagimin e faqes suaj si një strategji ndërtimi. Vendosja e shumë kodeve mund të bëjë që faqja e juaj të bëhet shumë e modifikuar. Ju mund të modifikoni shtojcën tuaj aq sa keni nevojë. Është një skedar i thjeshtë PHP që mund të modifikosh ashtu si çdo temë, çdo modifikim që mund të bëni në skedarin tuaj functions.php. Nga një pikë bazë, është thelbësore për të minimizuar ndryshimet që mund të vendosni në një faqe të WordPress. Për shembull, mund ta përdor këtë snippet për të ndihmuar web faqen time të përcjellë një faqe në tjetrën, madje edhe në një faqe tërësisht të re;

funksion my_custom_redirect {

post global $;

nëse (is_page || është_objekt ($ post)) {

nëse ($ redirect = get_post_meta ($ post-> ID, 'redirect', true)) {

wp_redirect ($ redirect);

dalje,

,

,

,

add_action ('get_header', 'my_custom_redirect');

Ky fragment ka një funksion të thjeshtë. Mund t'ju lejojë të shtoni një meta me porosi në çdo faqe. Për më tepër, kjo mund të të ndihmojë të shtosh një 'përcjellëse' me porosi duke përdorur një URL të ndryshme. Në kokën time të mëparshme, të gjithë plugn do të duket si,

/ *

Emri Plugin: Plugin ynë i ri

,

funksion my_custom_redirect {

post global $;

nëse (is_page || është_objekt ($ post)) {

nëse ($ redirect = get_post_meta ($ post-> ID, 'redirect', true))

wp_redirect ($ redirect);

dalje;

,

,

,

add_action ('get_header', 'my_custom_redirect');

Është e thjeshtë për të krijuar një plugin me porosi WordPress. Ashtu si në rastin e mësipërm, ne kemi bërë një plugin që mund të jetë në gjendje të ridrejtojë faqet. Ju gjithashtu mund të shtoni një linjë tjetër të kodit PHP për të kryer funksione të ndryshme në faqen tuaj të WordPress.

November 29, 2017