Back to Question Center
0

Ekspert i Semalt: Çfarë është Darodar?

1 answers:

Para leximit të këtij neni, kontrolloni trafikun e faqes tuaj në Google Analytics. Shikoni referuesit kryesorë dhe shikoni nëse mund të dalloni ndonjë hyrje me 'Darodar.com' - ï†î±ïî¼î±îºîµî¹î¿ îºî¿ïïîµï‚. Nëse është i pranishëm, ju ndoshta pyetni veten, "Çfarë është Darodar?"

Çfarë është Darodar

Faqja e internetit Darodar tregon se është një kompani që ofron shërbime SEO. Artem Abgarian, Semalt Menaxheri i suksesshëm i suksesit të klientëve, thotë se origjina e Darodarit nuk dihet saktësisht. Studiuesit e dinë me siguri se Darodar përdor merimangat për të gjeneruar trafik, injoron derivatet e robots.txt dhe nuk ofron ndonjë përfitim.

Darodar ka pozicionuar veten aty ku aktualisht është duke përdorur këto botime indeksuese për të tërhequr vëmendjen. Ata sigurohen që të zvarriten sa më shumë uebfaqe të jetë e mundur dhe të lënë prapa një gjurmë në raportet e trafikut për administratorët kuriozë për të gjetur. Të interesuar për të ditur se nga vjen trafiku, administratorët vizitojnë faqen e internetit Darodar ku ata e shohin propozimin e vlerës së SEO dhe një ofertë për t'u regjistruar me ta. Askush nuk e di nëse kompania është e ligjshme apo jo. Fakti që përdor forcën brutale për të zvarritur faqet e internetit pa marrë parasysh rregullat e përmbajtura në robots.txt ngre shumë shqetësime. Megjithatë, ata gjithashtu pohojnë se ata mund të heqin dorë nga dikush që kërkon heqjen nga indeksi i tyre. E vërteta e kësaj deklarate ende nuk është konfirmuar.

,

Mangësitë e Darodarit Duke indeksuar faqen tuaj

1. Analiza e të dhënave me anën e të dhënave

Një nga implikimet e Darodarit që viziton një vend është që të regjistrohet në regjistrin e trafikut. Problemi me këtë është se ajo shtyn një burim valid referimi të listës dhe nuk është e lehtë për të shpjeguar një ekip ekzekutiv pse Darodar duket në raportin analitike.

Darodar gjithashtu ndikon në normën e fryrjes së faqes. Që nga bots Darodar vizitë një faqe të vetme në një kohë, veprimet e tyre anojnë normat e fryrje në një numër më të lartë.

Analizat e të dhënave dhe aplikacionet për ndjekjen mund të ndihmojnë në filtrimin e trafikut të padëshiruar. Ju mund të filtroni Darodar nga Google Analytics. Duke aplikuar një filtër, Darodar nuk do të shfaqet më në raportet tuaja. Shko te Admin dhe pastaj zgjidhni mjetin e filtrit që dëshironi të përdorni nën pamjen / profilin.

2. Kostoja e Bandwidth

Kur serveri Darodar bën kërkesa në vend, të dhënat rrjedhin mbrapa dhe me radhë nga serveri. Kjo mund të bëhet e kushtueshme sidomos nëse serveri shkon në një bandwidth të kufizuar. Vëllimet e mëdha të trafikut që gjenerojnë Darodar mund të shtohen shumë shpejt.

Mënyra më e mirë për të bllokuar Darodar është përdorimi i robots.txt që zakonisht injoron. Gjithashtu, është e vështirë për të bllokuar domenin duke përdorur direktivat htaccess ose qasje të ngjashme pasi përdor disa vende për të gjeneruar trafik. Opsioni tjetër është të zbatojë një bllok në nivelin e serverit i cili mund të ketë implikime të rënda në performancën e serverit dhe prandaj nuk rekomandohet.

Ku po shkoni nga këtu

Nëse Darodari nuk shfaqet në regjistrin e trafikut, thjesht injoroni ato për momentin. Nëse vëreni një gjilpërë në akuzat për bandwidth ose thjesht dëshironi të eleminoni ato nga raportet tuaja, kërkoni që të çregjistrohen nga indeksimi. Nëse kjo nuk funksionon, atëherë aplikoni disa rregulla të bazuara në server që mohojnë qasjen nga ndonjë aktivitet nga Darodar.com.

November 29, 2017