Back to Question Center
0

Ekspert i Semalt nga Islamabadi: Mënyrat për të njohur Darodar Ghost Referrer Në Google Analytics

1 answers:

Për shumë pronarë të internetit, spam-i i referimit është një problem i rëndësishëm që ndikon në efikasitetin e një fushate marketingu. Kur posedoni një faqe interneti, mund të vëreni trafik që vjen nga domenet e zakonshme ose të tjera. Për një newbie, mund të tentoni të gaboni trafikun e rreme në Google për trafik të ligjshëm. Sidoqoftë, spam-i i referimit vjen nga faqet e internetit të fantazmave, siç është referenca e Ghost Darodar. Trafiku i Ghost vjen nga faqet e internetit të mashtrimit, qëllimi kryesor i të cilave është rritja e trafikut në faqet e tyre dhe shitja e degëve.

Ky artikull, i përcaktuar nga Sohail Sadiq, një ekspert i lartë nga Semalt , mund t'ju mësojë mekanizmat e spamit të referimit dhe si ta zbuloni atë në Google Analytics - australian super insurance premium ip.

Spam referimi mund të ndodhë në dy mënyra të veçanta:

1.Traffic vjen nga spam crawlers web.

Ekzistojnë faqe të shumta që përdorin crawlers të internetit për një sërë arsyesh. Crawlers legjitimë të internetit kanë identitetin e tyre unik, duke e bërë gjithë procesin të punojë si një sukses. Faqen e internetit crawlers vijnë në faqen tuaj, duke përfshirë një thirrje për butonat e veprimit për të arritur viktimën e synuar klikoni një lidhje. Në shumicën e rasteve, këto referime spam vijnë në faqen si një përcjellëse në një kompani farmaceutike ose një dyqan në internet. Në raste të tjera, email spam, siç është referenca e darodar ghost mund të vijë nga faqet e pornografisë. Qëllimi i tyre kryesor është të merrni një komision për çdo blerje që bëni. Darodar pretendon të jetë një website legjitim që ofron metoda të gjenerimit të plumbit. Ata nuk janë një website i vlefshëm SEO. Ata përdorin servilin e tyre për të dërguar tonelata të trafikut në një faqe të përdoruesit të Google Analytics, duke bërë trafik të rremë..

2. Trafiku i referimit të Ghost.

Për spam ghost, nuk ka vizita web në faqen tuaj te internetit. Në vend të kësaj, dërguesi dërgon miliona kërkesa për faqe në faqen tënde të Google Analytics. Në mënyrë të ngjashme, mund të vëresh trafik në llogarinë tënde të GA, por nuk reflekton në pultin e uebit tënd. Më së shumti, ky lloj trafiku mund të vijë nga fusha të tilla si referenca e Darodar ghost.

Si të njohësh vizitat e referimit në Google Analytics

Për personat që veprojnë në uebfaqet e tregtisë elektronike, është thelbësore që të dallojmë trafikun e falsifikuar nga ajo që nuk është legjitime. Këto vizita në internet mund të bëjnë që të dhënat e tua të internetit të jenë të pasakta, duke ulur saktësinë e metodave tuaja të marketingut në vend. Trafiku i rremë ndodh sipas modeleve të parashikueshme. Për shembull, trafiku i referimit ka një normë fryrje prej 0% ose 100%. Mesatarisht, kohëzgjatjen e sesionit të shfletimit janë gjithmonë 0 sekonda. Asnjë sesion i ri nuk vjen nga të njëjtat vizita në internet. Një mënyrë tjetër e rëndësishme për ta zbuluar është faqet e uljes . Shumica e zhvilluesve të web-it që bëjnë spam-in e fantazmës përdorin butona të mëdha lundruese për t'u siguruar që botët e tyre të gjejnë vend për të klikuar.

Në raste të tjera, filtrat e spamit të pranishëm në Google Analytics mund të zbulojnë spam-in e referimit. Është e domosdoshme të përdorësh filtra të avancuar të spamit për të kontrolluar vizitat e tilla në internet, si dhe trafikun nga domenet si referuesi i Ghost Darodar.

Konkluzioni

Spamjet e referimit mund të anashkalojnë të dhënat tuaja të internetit, duke çorientuar përpjekjet tuaja të marketingut dixhital . Është thelbësore që të përdoren platforma të sigurta emailesh për të mbajtur jashtë spam-in e referimit. Për shembull, referuesi i Ghost Darodar mund të gjenerojë të dhëna të trafikut në faqen tuaj të internetit, të cilat mund të mos reflektojnë vizitat tuaja të internetit.

November 29, 2017