Back to Question Center
0

Ekspert i Semalt shpjegon se si të mbroni kompjuterin tuaj nga botnetet

1 answers:

Nik Chaykovskiy, Menaxheri i suksesit të konsumatorëve , deklaron se email-et e spamit janë bërë një gjë e zakonshme për çdo përdorues interneti. Shumica e përdoruesve të internetit marrin shumë e-mail spam çdo ditë që zakonisht marrin në dosjen spam. Falë filtrave moderne të spamit, përdoruesit mund të eliminojnë shumicën e postës elektronike të spamit. Dikush mund të pyesë veten për burimin dhe motivin pas këtyre email-eve. Në shumicën e rasteve, këto email vijnë nga një botnet. Botnetat janë një nga kërcënimet më të mëdha për sigurinë e shfletuesit të pandarë - dell leasing computer. Në të fundit, FBI raportoi se në SHBA, 18 kompjuterë u kompromituan nga hakerat çdo sekondë të vetme.

Çfarë është një botnet

Një botnet përbëhet nga shumë 'kompjuterë zombie', të cilët janë nën kontrollin e një sulmuesi, zakonisht pa njoftimin e pronarit. Një sulmues krijon një bot dhe e dërgon atë në këto kompjuterë personalë. Nga këtu, ata mund të dërgojnë komandën dhe kontrollin e C & C sinjale nga një server. Një kompjuter i cili është i infektuar nga ky malware nuk është më në komandat e pronarit. Sulmuesi tani mund të ekzekutojë një komandë si një sulm DDoS në një faqe interneti të veçantë. Bot formon njësinë funksionale të një botnet. Nga kodimi i këtij aplikacioni, sulmuesi përdor kapelë të zezë Për shembull, aplikacionet e Facebook-ut nga burime me qëllim të keq zakonisht përmbajnë skedarë të infektuar. disa raste të tjera, këta njerëz dërgojnë mesazhe spam, disa prej këtyre email-eve përfshijnë Trojans, skedarë të infektuar ose të bashkëngjitni skedarë.Kur instaloni malware në kompjuterin e viktimës, sulmuesi duhet të përdorë një program klient në një vend të largët për të dërguar udhëzime në bots. Një rrjet botrash mund të përmbajë mbi 20,000 bota të pavarura që kryejnë një detyrë të ngjashme. Sulmuesi atëherë dërgon infeksionin tek një komandë dhe kontroll (C & C) server nëpërmjet:

  • C & C për bots: Kjo metodë përfshin dërgimin e udhëzimeve në rrjetin e botëve dhe marrjen e tyre direkt në server. Është një model vertikal i komunikimit.
  • Peer to peer Një bot mund të komunikojë drejtpërdrejt me një bot tjetër. Kjo formon një mënyrë horizontale për dërgimin e udhëzimeve dhe marrjen e reagimeve. Në këtë metodë, bot-master mund të kontrollojë botnetin e përgjithshëm.
  • Hybrid: Kjo taktikë është një kombinim i dy metodave të përshkruara më sipër.

Me fillimin e një botneti të suksesshëm, sulmuesi mund të kryejë krime kibernetike siç janë vjedhja e të dhënave tuaja. Informatat personale si emailet dhe fjalëkalimet mund të rrjedhin nëpër këto mjete. Zakonisht, vjedhja e kartave të kreditit, si dhe humbja e fjalëkalimeve, ndodhin përmes sulmeve botnet. Përdoruesit që ruajnë të dhëna të ndjeshme si kredencialet e identifikimit, informacionet financiare si dhe informacioni i pagesave në internet rrezikojnë të sulmohen nga këta haker.

November 29, 2017