Back to Question Center
0

Ekspert Nga Semalt: Wiki Editing

1 answers:

Wikipedia është një website enciklopedie me një sukses global prej mbi 3.3 milion artikujsh në anglisht. Wiki u mundëson përdoruesve të internetit të dërgojnë komentet e tyre direkt pa ndonjë formë të censurës. Në fakt, ai mund të redaktohet nga kushdo në të njëjtën kohë duke fituar qasje në mbi një miliard përdoruesish. Shumë njerëz mund të pyesin nëse informacioni i pranishëm në Wiki është i ligjshëm. Çuditërisht, shumë njerëz janë të gatshëm të japin informacion të besueshëm në Wikipedia. Wikipedia është larg nga një nga format më të mira online të enciklopedisë në botë.

Julia Vashneva, Menaxheri i suksesshëm i suksesit të konsumatorëve , thotë se faqet e internetit të internetit dhe një tjetër fillimi online mund të përfitojnë nga paraqitja në Wiki. Para së gjithash, kjo është një shenjë e kredibilitetit si dhe legjitimitetit. Për më tepër, njerëzit kanë fuqinë të komentojnë ose kritikojnë çdo informacion të paraqitur në Wikipedia. Shkencëtarë të ndryshëm kanë zhvilluar studime të bazuara në rrjetin e komunitetit Wiki. Individë të ndryshëm mund ta përdorin atë për arsye të ndryshme për të vendosur markat e tyre në nivele të ndryshme. Më poshtë janë disa këshilla për të ndihmuar hyrjen e një faqeje interneti në bazën e të dhënave të kërkimit në Wikipedia:

Regjistroni një llogari. Ashtu si shumica e faqeve të internetit, është thelbësore që të regjistroheni një llogari në faqen e tyre. Një llogari i mundëson një përdoruesi avantazhe të ndryshme si anonimiteti, si dhe siguria personale. Në cilindo vend që shfaqet përmbajtja, ekzistojnë përfitime të shumta për të gjetur një emër përdoruesi anonim për sigurinë kibernetike.

Mësoni pesë shtyllat. Në Wiki, ekzistojnë pesë parime bazë të cilat përdoruesit duhet të mësojnë të kenë sukses..Këto shtylla formojnë një aderencë të detyrueshme për të gjithë përdoruesit e kësaj faqeje interneti. Njerëzit nuk duhet të përdorin Wikipedia-n për të kanalizuar nevojat e tyre personale, si dhe për ideologjitë dhe teoritë egoiste. Kjo është arsyeja pse citimi i burimeve përkatëse është thelbësor në Wikipedia.

Për të qenë i suksesshëm në Wiki, keni nevojë për një mesazh të guximshëm dhe një ndjenjë autoriteti. Ka mijëra përdorues të rinj Wiki. Në Wikipedia, markë juaj duhet të jetë autoritative në pikën tuaj të synuar.

Njihni auditorin tuaj. Postimi i përmbajtjes që drejtohet në një vend të caktuar është thelbësor. Pamja është gjithashtu e rëndësishme, veçanërisht nëse një markë duhet të angazhojë audiencën përkatëse për procesin e përgjithshëm të punës. Kryesisht, publiku sjell më shumë vizitorë në domenin tuaj të vërtetë, lidhja e të cilit është e pranishme në Wiki.

Mos plagjiat. Jini origjinale në përmbajtjen dhe etiketimin tuaj. Qëllimi i krijimit të llogarive të përdoruesve është të sigurojë që çështjet e të drejtës së autorit nuk ndikojnë në mënyrën e kryerjes së faqeve të internetit.

Sigurohuni që përdorni citate. Një nga mënyrat se si një post mund të fitojë autoritetin është përmes kuotave. Si përmbajtja juaj i referohet botimeve të tjera, ka një ndjenjë të rëndësisë, si dhe pjesëmarrjen e lartë të përdoruesve në kamare specifike.

Shmangni vetë-promovimin Wikipedia nuk është një platformë për të postuar ndonjë gjë në një kontekst personal ose joformal. Wiki jep një mundësi për të përdorur një sistem elektronik modern elektronik.

Konkluzioni

Wiki mund të jetë një zbulim thelbësor për fillimin tuaj online. Si rezultat, ai mund t'i ndihmojë njerëzit të fitojnë një audiencë përtej kontaktit të tyre të tanishëm. Wiki mund të ekspozojë një biznes në një grup klientësh në internet në formën e shkëmbimit të njohurive. Për Newbies, është e mundur të fitoni ndonjë ndihmë në Wikipedia nga mënyra në të cilën janë të pranishme sendet Source .

November 29, 2017