Back to Question Center
0

Eksperti i Semalt në bllokimin e spamit rus të referimit nga Google Analytics

1 answers:

Spammers vazhdimisht janë duke zhvilluar lloje të reja spamesh që sulmojnë Google Analytics. Aktualisht, ka pasur një fluks të mallrave të spam nga Rusia me spammers marrë kohën e tyre për të zhvilluar spams që do të mblidhen të trafikut. Ekzistojnë katër lloje kryesore të spameve: Analitike, Crawler, Bots Legit dhe Spam Kërko.

Merrni poshtë çështjet e rëndësishme të siguruara nga eksperti kryesor nga Semalt , Alexander Peresunko dhe qëndroni të sigurt nga spam-i i referimit.

Spitali analitik

Ata janë gjithashtu të njohur si referime ghost. Megjithëse nuk vizitojnë këtë faqe, ato shihen në analitikë, ndërsa spammojnë ID-të e Google Analytics. Spamimi ndodh në mënyrë të rastësishme dhe ka për qëllim mashtrimin e përdoruesit të kompjuterit në hapjen e vendeve të tyre të referimit. Ata janë kryesisht me origjinë ruse.

Spam indeksues

Këto janë lloji i spameve që karakterizohen nga natyra e tyre zvarritëse në internet duke mbledhur informacion. Është e këshilluar që të shmangin vizitën e tyre për shkak të kërcënimit të virusit të tyre kështu që ato duhet të bllokohen. Shembull i spams crawler është buttons-for-website spam.

Legjendat

Megjithëse legjitime nuk shihet zakonisht në analitikë, ata herë pas here e përqendrojnë përmbajtjen në një përpjekje për të treguar në motorët e kërkimit .

Kërko Spam

Këto spam në të vërtetë nuk e vizitojnë faqen e internetit, por në vend të kësaj, llogaritin analytics ping në një përpjekje për të spam objektivat e tyre. Kërkimi i spamit mund të filtrohet duke mos lejuar që ato të shfaqen në llogarinë analitike.

Masat e kontrollit të spamit

Megjithëse spam duket se lidhen me faqet e internetit, spams rusisht nuk angazhohen në të vërtetë faqet e internetit në të cilat ato janë parë. Më poshtë është një listë e disa prej lidhjeve më të shpeshta të spam-it:

 • hulfingtonpost.com
 • 7makemoneyonline.com
 • cenoval.ru
 • pricereg.com
 • darodar.com
 • economy.co
 • blackhatworth..com
 • bestwebsiteawards.com
 • buttons-for-website.com
 • ilovevitality.com

Shumica e këtyre lidhjeve nuk shkojnë në faqen e internetit të përdoruesve, por në vend të kësaj vizitojnë ID-të e shfrytëzuesve të Google Analytics. Lidhjet e tyre shfaqen në rezultatet analitike të cilat i joshin përdoruesit e Google të vizitojnë faqet e tyre të internetit. Shembuj të spameve të tilla janë darodar dhe ilovevitality.com. Edhe pse spamët nuk e vizitojnë sitin e përdoruesit, është e domosdoshme që të bllokohen nga paraqitja në rezultatet e Google Analytics. Arsyet për nevojën për të bllokuar spam janë:

 • i. Është jetësore që të kesh të dhëna të sakta për numrin e njerëzve që vizitojnë një faqe në mënyrë që të kryhen analiza efektive. Ky informacion është i rëndësishëm në përcaktimin e shkallës së fryrjes dhe prania e spameve bën që të dhënat e mbledhura për analiza të jenë të pasakta.
 • ii. Prania e spameve ndikon negativisht në renditjen e motorëve të kërkimit. Ekzistenca e spammers që janë vazhdimisht në zhvillim të llojeve të reja të spams kërkojnë ekzistencën e kompanive të tilla si Misfit për të luftuar zëvendës dhe për të bërë drejtimin e biznesit të vogël të qetë.

Spamet e referimit mund të luftohen duke përdorur listën e kontrollit TL:

1. Bot Filtering Tool mund të përdoret për të parandaluar shfaqjen e robotëve në një llogari të Google Analytics duke klikuar në "View Settings" dhe duke zgjedhur "bot filtering" opsion.

2. Të gjitha URL-të e spamit rus duhet të filtrohen duke i shtuar ato në listën e përjashtimit të referimit duke përfshirë opsionin e filtrave të shikimit.

a) Në rast të bllokimit të spam-it të referimit, vizito llogarinë e Google Analytics dhe zgjidhni "Filter" mjet

b) Zgjidhni opsionin "New Filter" dhe futni emrin e domain.

c) Për llojin e filtrit, zgjidhni opsionin me porosi dhe zgjidhni opsionin Referral.

d) Shkruani URL-në e saktë që dëshironi të bllokoni në "Modeli i Filtrit"

e) Procedura d më sipër duhet të kryhet për të njëjtën domain por në opsionin "Fusha e filtrit" ju duhet të klikoni në emër host.

f) Proçesi i njëjtë aplikohet vetëm për spam-in e kërkimit që "Fusha e Filtrit" duhet të zëvendësohet me "Fushatën e Fushatës" dhe modeli është formulimi i lexueshëm

3. Sidoqoftë rekomandohet që një raport t'i bëhet Google nëse ka dyshime për kodet me qëllim të keq Source .

November 28, 2017