Back to Question Center
0

Eksperti i Semalt në krijimin e llojeve të personalizuara të postës në WordPress - 4 hapa të thjeshtë

1 answers:

Llojet e postës doganore janë postet bazë që kanë grupin e ndryshëm të parametrave të përcaktuar në kodet. Pas lëshimit të WordPress 3.0, është e lehtë për ju që të krijoni llojet e postës tuaj me porosi. Nëse i krijoni ato me sukses dhe me parametrat e duhur, do të keni një zonë të përshtatur në pultin tuaj dhe mund të rritni biznesin tuaj. Është e vërtetë se WordPress është një sistem shumë i fuqishëm për menaxhimin e përmbajtjeve që ofron shumë mundësi të blogimit. Gjatë viteve, ajo është rritur në një platformë të madhe dhe na lejon të ndërtojmë faqet e internetit bazë dhe profesionale. Karakteristika të reja shtohen çdo ditë, siç janë menutë me porosi, llojet e postimeve, formatet postare dhe widgets.

Nëse dëshironi të ndani përmbajtjen tuaj në kategori të ndryshme bazuar në strukturën dhe paraqitjen e faqes suaj, duhet të krijoni llojet e postës doganore. Brenda WordPress-it tuaj, ju mund të përcaktoni kategoritë, postimet dhe etiketat nga autorë të veçantë. Ju gjithashtu mund të shtoni imazhe dhe t'i jepni kredibilitet faqes suaj, dhe e gjithë kjo është për shkak të llojit të postës doganore.

Këtu Oliver King, një specialist i lartë nga Semalt , ka diskutuar katër hapat e thjeshtë për të krijuar llojet e postës doganore në WordPress

Hapi 1 - Regjistroni Tipin e Postës

Hapi i parë është regjistrimi i llojit të postës. Për këtë, ju duhet të hapni skedarin functions.php dhe të shtoni fjalën specifike në atë..Duhet të siguroheni që kodi të futet në tagun PHP. Ka kode të ndryshme që mund të shtohen këtu, por kodet më të zakonshme janë:

  • function movie_reviews_init - Kjo na ndihmon të krijojmë funksione të reja në llojet e postës doganore. Ky kod është futur kryesisht në skedarin functions.php.
  • Etiketa - Ky kod përshkrues duhet të futet në skedarin PHP me kujdes. Wordpress më vonë do të përdorë informacionin e përmendur në këtë kod për të përcaktuar porositë tuaja me porosi.
  • show_ui - Ndihmon në gjenerimin e UI të parazgjedhur dhe ndihmon në menaxhimin e posteve me porosi në panelin Admin. Ju gjithashtu mund ta vendosni atë të vërtetë ose të rremë në bazë të kërkesave tuaja.

Hapi 2 - Test Gjithçka

Pasi të keni përcaktuar llojin e postës doganore në skedarin functions.php, duhet të vini në panelin e kontrollit të WordPress-it për të parë nëse gjithçka është bërë në mënyrë korrekte. Nëse gjërat janë bërë siç duhet, do të shihni sende të reja të menysë në anën e majtë të ekranit të quajtur si Rishikimet e filmave. Zhvendosni mbi këtë opsion dhe do të shihni lloje të ndryshme postash me porosi. Klikoni në opsionin Add New dhe punoni në shfaqjet e postimeve tuaja me porosi. Nëse klikoni në opsionin e postës së shikimit, do të shihni se si shfaqen postimet tuaja me porosi në faqen kryesore.

Hapi 3 - Krijimi i Templates Type Post Type

Nëse nuk jeni të kënaqur me shabllonin aktual të postimeve tuaja me porosi, mund të krijoni skedarin e ri të quajtur si page-movie-reviews.php brenda dosjes së temës për të ndryshuar temën. Brenda këtij dosje, do të duhet të futni një kod specifik para se të ruani cilësimet. Sigurohuni që keni futur kodin si duhet dhe të ktheheni në zonën e admin për të kontrolluar nëse çdo gjë është e saktë apo jo. Mundësia e modelit tuaj të ri do të shfaqet në seksionin e Atributeve të faqes.

Hapi 4 - Shto opsione të tjera

Nëse faqja juaj e internetit ka të bëjë me argëtim ose filma, mund të shtoni disa komente filmash. Për këtë, ju do të duhet të rregulloni madhësinë e thumbnails filmit nga llogaria WordPress. Ju do të shihni një përmbledhje të rishikimeve të cilat mund të rregullohen dhe të riorganizohen bazuar në llojin tuaj postar të porositur Source .

November 29, 2017