Back to Question Center
0

Hapat e avancuar për Botnetet Kuptimi - Ekspert i Semalt

1 answers:

Një botnet qëndron për rrjetëzimin e robotëve. Ajo mund të definohet si një rrjet kompjuterik që është infektuar nga një virus i njohur si Malware ose është nën kontrollin e një bot-herder. Çdo kompjuter që kontrollohet nga një bot-herder quhet bot. Ky sulmues është i aftë të dërgojë komanda në botnetin e kompjuterit për të kryer veprime të dëmshme.

Menaxheri i suksesit të klientit, Michael Brown shpjegon se sulmuesi mund të kryejë veprimet penale në varësi të njësive apo shkallës së botëve që kanë sulmuar rrjetin kompjuterik - pharmasept tol velvet daily care hand cream. Bots janë të aftë të kryejnë operacione më të rrezikshme që nuk mund të arriheshin me malware. Kur botnets hyjnë në rrjetin kompjuterik, ata mund të qëndrojnë në sistem dhe të kontrollohen nga sulmuesi i largët. Në këtë mënyrë kompjuterët e infektuar mund të marrin përditësime të cilat i bëjnë ata të ndryshojnë sjelljet e tyre shumë shpejt.

Disa nga veprimet e kryera nga botnetet përfshijnë:

E-mail spam

Shumica e individëve kanë tendencë të injorojnë këtë aspekt pasi ata ndihen sikur emaili tashmë është bërë objekt i vjetër i sulmit. Sidoqoftë, botnetat e spamit janë masivë në madhësi dhe mund të sulmojnë kudo. Ato kryesisht përdoren për të dërguar spam ose mesazhe të rreme që përfshijnë malware që vjen në shumë numra nga çdo botnet..Për shembull, botneti Cutwail është i aftë të dërgojë 74 miliardë mesazhe në ditë. Kjo i lejon botët të përhapen duke prekur gjithnjë e më shumë kompjuterë çdo ditë.

Sulmi DDoS

Ai fuqizon një shkallë masive të botnet që e ndihmon atë të mbingarkojë një rrjet të synuar me ngarkesa të kërkesave duke e bërë kështu të paarritshëm për përdoruesit e tij. Një person do të duhet të paguajë për të hyrë në kompjuter, dhe kjo ndodh kryesisht tek organizatat ose për motive personale ose politike duke i mohuar ata që të marrin disa informacione vitale dhe ata do të përfundojnë duke paguar vetëm për të ndaluar sulmin.

Shkelja financiare

Këto botnet janë të dizajnuara për të vjedhur fonde nga kartat e kreditit dhe ndërmarrjet. Kjo arrihet duke vjedhur informacione konfidenciale të kartës së kreditit. Këto përfshijnë ZebS botnet i cili është përdorur për të ndihmuar në vjedhjen e miliona fondeve nga kompani të shumta.

Ndërhyrjet e synuara

Këto botnet janë të vogla dhe janë të përshtatura për të ndihmuar sulmuesit që të ndërhyjnë në organizata dhe të marrin informacion konfidencial prej tyre. Këto veprime janë të rrezikshme për institucionet, pasi ato synojnë të dhënat më të fshehta dhe të vlefshme, duke përfshirë hulumtimin, informacionin financiar, informacionin personal të klientëve dhe pronën intelektuale.

Këto sulmues bëhen kur bot-herder drejton bots për të kontrolluar serverat me përdorimin e email-it, ndarjen e skedarëve dhe rregullat e aplikimit të mediave të tjera sociale ose duke përdorur botët e tjerë për të vepruar si ndërmjetës. Kur përdoruesi i kompjuterit hap dosjen e keqe, botët dërgojnë raporte në komandë duke lejuar bot-herder të marrë përsipër dhe të bëjë porosi në kompjuterin e prekur.

Botnetat janë bërë një kërcënim i madh kibernetik pasi ato janë të sofistikuara në krahasim me viruset e tjera kompjuterike dhe këto kanë ndikuar thellësisht në qeveritë, firmat dhe individët. Botnetët mund të kontrollojnë rrjetet dhe të fitojnë energji, dhe ato mund të çojnë në humbje masive pasi ato veprojnë si haker të brendshëm, të cilët janë në gjendje të kryejnë veprime të dëmshme duke shkatërruar një organizatë.

November 29, 2017