Back to Question Center
0

Hot 10 SEO Këshilla Nga Semalt Ekspert Islamabad

1 answers:

Webmasters shpesh bëjnë gabimin e shpenzimit të qindra dollarëve në reklamat e sponsorizuara, sidomos të Pay-Per-Click fushatave para se të kuptojnë se shumica e njerëzve i duan reklamat jo të sponsorizuara. Ka shumë mënyra për të arritur rezultate të larta në rezultatet e motorëve të kërkimit , por dhjetë këshilla SEO tona janë të përjetshme dhe të vlefshme.

Shpresojmë që ju do të gjeni këto këshilla SEO nga Sohail Sadiq, një specialist i lartë nga Semalt , i dobishëm dhe informativ.

Këshillë 1: Gjeni Fjalorin më të Mirë

Është e sigurt të përmendim se gjetja e fjalë kyçe më të mira për të optimizuar faqen tuaj është e vetmja mënyrë për të mbijetuar në internet. Edhe kur përdorni një fjalë kyçe që nuk përdoret në internet, Google dhe motorët e kërkimit do të llogarisin numrin e herë që vizitorët tuaj kanë kontrolluar faqen tuaj të internetit për atë fjalë kyçe të veçantë. Ju duhet të investoni burimet në gjetjen e fjalë kyçe të përshtatshme. Është mirë të përdorësh fjalët dhe frazat e përdorimit që do t'i kthejnë kërkimet në çeqe dhe blerje në asnjë kohë. Për këtë, ju mund të bleni reklama të sponsorizuara dhe të përdorni disa mjete SEO që mund t'ju ndihmojnë të gjeni çelësat më të lartë për faqen tuaj.

Tip 2: Zbuloni çfarë bëjnë konkurruesit

Google, Bing dhe Yahoo e dinë se lidhjet hyrëse janë pjesë përbërëse e kritereve të tyre. Kështu, duhet të ndërtoni lidhje cilësore dhe të kuptoni se çfarë bëjnë konkurrentët në ditët e sotme. Përveç përdorimit të disa mjeteve të mëdha SEO, duhet të kontrolloni sitemapin e tyre dhe të vëzhgoni se cilat fjalë kyçe kanë përdorur. Merrni të dini çdo gjë në lidhje me XML Harta e tyre për gjetjen e fjalë kyçe në emrat e faqes. Për më tepër, ju duhet të kontrolloni titujt e HTML dhe meta tags dhe përpiloni një listë të fjalë kyçe që kanë synuar më së shumti.

Tip 3: Shkruani përmbajtjen e ndashme dhe lidhëse

Përmbajtja është mbreti, kështu që gjithmonë duhet të përqendroheni në shkrimin e artikujve cilësorë. Përmbajtja e përgjithshme nuk mund t'ju sjellë rezultatet e dëshiruara dhe nuk është miqësore me faqen tuaj te internetit. Mendoni për bishtin e shkurtër dhe fjalët e bishtit të gjatë dhe përdorni një shumëllojshmëri frazash në përmbajtjen tuaj. Sigurohuni që artikujt që shkruani janë kuptimplotë, informues dhe të dobishëm për lexuesit, sepse kjo është e vetmja mënyrë për të marrë më shumë aksione, pëlqime dhe komente. Përfshini disa shembuj vizualë, referenca dhe skema për të vërtetuar vlerën e përmbajtjes suaj.

Tip 4: Optimizoni Titullin dhe Meta Tags

Titulli i HTML dhe meta tags duhet të jenë të optimizuar siç duhet Nëse doni që motorët e kërkimit të rangojnë faqen tuaj më të mirë, duhet të zgjedhni titullin dhe të përdorni meta tags duhur. titullin tuaj dhe meta tag, dhe të mbajë titullin nën 60 karaktere dhe në lidhje me përmbajtjen e faqes tuaj.Ju gjithashtu mund të zgjedh tituj nënfaqe dhe meta tags tyre për të përmirësuar rangut motor kërkimi.

Tip 5: Optimizoni titujt dhe nënkategoritë

Më së shpeshti, esetë dhe letrat janë shkruar nga stili i Shoqatës së Gjuhës Moderne (MLA). Përbëhet nga faqja e mbulimit, titulli, paragrafët e shkurtër dhe të gjatë dhe si citohen referencat. Në mënyrë të ngjashme, ju duhet të zhvendosni artikujt tuaj në një mënyrë që ata të përmbushin standardet e Google. Titujt luajnë një rol të rëndësishëm në mënyrën se si informacioni është i organizuar, kështu që gjithmonë duhet të përfshini H1, H2, H3 dhe etiketat e tjera në trupin e përmbajtjes. Gjithashtu, duhet të përpiqeni të shkruani një minimum prej 400 fjalë për faqe.

Tip 6: Përdorni titullin dhe atributet ALT

Ju duhet të përdorni titullin, dhe alt attributes për të përmirësuar renditjen e faqes tuaj. Atributi i titullit tregon motorëve të kërkimit pothuajse gjithçka për përmbajtjen tuaj, dhe atributi i alt përshkruan imazhin tuaj në motorët e kërkimit.

Tip 7: Optimizimi i Nomenklaturave të Dosjeve

Kudo që të jetë e mundur, ju duhet të ruani mediat, faqet e internetit dhe imazhin me fjalë kyçe të duhur dhe emrat e skedarëve. Për shembull, nëse fraza fjalësh është "sport dhe lojëra", mund të dëshironi të ruani imazhet tuaja me titujt sportive-dhe-games-00.jpg ose sports_games_01.jpg. Ekspertët thonë se ju do të përmirësoni renditjen e faqes tuaj me nomenklatura të optimizuara të skedarëve.

Tip 8: Tregoni Search Engines Çfarë doni të Index

Ju duhet të tregoni motorët e kërkimit se çfarë doni të indeksoni. Përmbajtja e kopjuar dhe imazhet me cilësi të ulët nuk do të indeksohen si duhet, prandaj merreni me këtë problem përpara se të njihni Google, Yahoo dhe Bing në lidhje me faqen tuaj. Për konsistencë, duhet të keni një version të vetëm të të gjitha faqeve për të marrë lidhjet përbrenda dhe për të fituar pikë me Google.

Tip 9: Feed motorët e kërkimit statike dhe XML Site Map

Ju mund të ushqeni motorin e kërkimit statik dhe sitemap XML sipas kërkesave tuaja. Pasi që çdo faqe e faqes tënde do të lidhet me sitemap tuaj, ajo lejon që crawlers të gjejnë përmbajtjen tuaj. Me sitemap XML, bëhet e lehtë për vizitorët dhe Google për të hyrë në faqet tuaja të internetit.

Tip 10: Përdorni Validator dhe Checklists

Ju duhet të vërtetoni saktësinë e faqes tuaj dhe kodit të saj burimor. Për këtë, ju mund të përdorni disa teknika SEO, CSS dhe HTML, duke siguruar që nuk ka lidhje dhe imazhe të thyera. Ju mund të filloni këtë proces duke vlerësuar lidhjet e thyera, të ndjekur nga rregullimi i cilësimeve të hartës suaj HTML Source .

November 29, 2017