Back to Question Center
0

IoT Botnets - Një udhëzues nga semalt në Si të mbroni kompjuterin tuaj

1 answers:

Padyshim, Zeus, Tigerbot dhe Droid Dream janë shembujt më të zakonshëm të botnet celular që kryejnë detyrat e tyre dhe dëmtojnë pothuajse çdo ditë platformat e tjera. Sidoqoftë, shfaqja e Iktop-it u bë një ngjarje e vërtetë në fushën botnet, e cila preku një numër të madh të pajisjeve në mbarë botën. Siguria e internetit e gjërave (IoT) është një nga shqetësimet kryesore këto ditë. Evolucioni i basteve botërore të IOt-së është çështja e djegies së sigurisë kibernetike në ditët e sotme. Një botnet tjetër për të cilin duhet të flasim është botani i Mirai që nisi sulme DDoS të profilit të lartë - naastrehvid tartuffe. Ndodhi një numër të madh të pajisjeve teknike dhe jo teknike. Pajisjet IoT përdoren gjerësisht për qëllime profesionale dhe jo profesionale. Ata ndjekin rregulla të rrepta të sigurisë, por ende, funksionimi i tyre nuk është në nivelin e duhur.

Si të zbulohen dhe të parandalohen sulmet botërore të IOt

Ju mund të zbuloni dhe parandaloni lehtësisht sulmet e internetit duke ndjekur metodat e mëposhtme të ofruara nga Igor Gamanenko, Menaxheri i suksesit të klientit

Metoda № 1: Masat themelore të sigurisë në kibernetikë:

Kjo është koha kur duhet të mendoni seriozisht për zbulimin dhe parandalimin e sulmeve botërore të IOt. Masat themelore të sigurisë kibernetike nuk janë të mjaftueshme, që do të thotë që duhet të mendosh për diçka tjetër përveç teknikave tradicionale..

Metoda 2: Mekanizmat pasivë dhe aktivë:

Ka mekanizma të ndryshëm pasivë dhe aktivë për zbulimin e botneteve dhe sulmeve të internetit. Metodat më të mira të zbulimit të botnet bazohen në vlerësimin dhe analizën e trafikut midis botmasters dhe bots.

Metoda № 3: Shërbimet HTTP:

Botnetet të cilat varen nga shërbimet HTTP për detyrat dhe komunikimet e tyre janë të vështira për t'u zbuluar. Kjo është për shkak se komunikimi midis botmasters dhe bots është gjithmonë në formatin e koduar.

Metoda 4: Përpjekjet Kolektive

Për të parandaluar sulmet botnet, ju duhet të miratoni përpjekjet kolektive të ndërmarrjeve, ekspertëve të sigurisë, kompanive të produktit, regjistruesve të domain, regjistrat e domain, ofruesit e shërbimeve cloud dhe kompanitë lokale dhe ndërkombëtare të zbatimit të ligjit.

Metoda № 5: Teknika e bashkërenduar dhe rregullimi i sulmeve botnet:

Përpjekja e koordinuar dhe kolektive që ju nevojitet për të zbuluar, hequr, njoftuar dhe për të ndrequr sulmin botërorë është shmangia e faqeve të dyshimta dhe blogjeve. Ndërgjegjësimi për botnetin e IOt dhe sigurinë kibernetike është gjithçka që ju duhet për të mbijetuar në internet. Plus, ju duhet të jeni të vetëdijshëm për kërcënimet dhe rreziqet e sigurisë në internet në mënyrë që t'i ndihmoni edhe përdoruesit e tjerë. Duhet të zbuloni dhe mbrojeni kërcënimet nën mbikqyrjen e një oficeri të sigurisë në internet. Mbrojtja është e vetmja mënyrë që ju mund të zbuloni sulmet botërore të IOt dhe mund t'i parandaloni ato në masë të madhe.

Konkluzioni:

Ju duhet të mbani mend gjithmonë se gjatë sulmeve botnet dhe IoT, kompjuteri juaj merr infektuar nga viruset përhapjen e spam dhe dërgimin e e-mail phishing për përdoruesit. Ajo ka për qëllim të kapë përdoruesit të klikoni mbi lidhjet e dyshimta dhe të shkarkoni skedarë të çuditshëm.

November 29, 2017