Back to Question Center
0

Këshilla nga Semalt: Duke përdorur .htaccess File Në Google Analytics

1 answers:

Gjatë disa muajve të fundit, analiza Google e referimit spam ka qenë tema e diskutimit në industrinë e marketingut digjital . Bllokimi dhe heqja e spamit të kërkuesit dhe fantazmave nga raporti i GA nuk mund të injorohet në asnjë mënyrë. Marrja, arritja dhe analiza e raporteve të pastra dhe të sakta merrni faqen e internetit të WordPress tuaj në rrugën e duhur dhe renditjen e lartë në algoritme.

Si webmaster, rëndësia e kryerjes së hulumtimeve dhe të kuptuarit se si spam-i i referimit përhapet në faqet e internetit është me rëndësi të madhe. Siç është përfshirë në bllokimin e pjesës 1 të spamit të referimit të Google Analytics, pastrimi i spamit të referimit të fantazmës dhe i spamit të referimit të crawler duhet të ekzekutohet ndryshe - servidor web gratuito php. Sipas specialistëve të marketingut, spam-i i referimit të fantazmës depërton në të dhënat e GA-së përmes përdorimit të serverëve të jashtëm. Në anën tjetër, spam-i i servilizuesit hyn direkt në faqen tënde të internetit. Për të fshirë spam nga analytics, konsideroni ekzekutimin e truket e mëposhtme të ofruara nga Jack Miller, Semalt Menaxheri i suksesshëm i suksesit të klientit.

Heqja e spam-it të referencës GA duke përdorur konsiderata të veçanta të sigurisë

Heqja e spam-it të referencës së GA-së duke përdorur hollësitë e veçanta të .htaccess është një detyrë e bërë vetë që mund të kryeni drejtpërdrejt duke përdorur kompjuterin tuaj lokal. Kjo metodë u jep mundësi webmasters të përdorin redaktorin e WP htaccess dhe kontrollin e hPaP-së WP.

WordPress bën heqjen e të dyve robërve dhe fantazmave më të kapshme përmes përdorimit të plugins. Megjithatë, merrni në konsideratë që ju nuk duhet të hyni direkt në faqen tuaj të WordPress-it për të ekzekutuar skedarin .htacess dhe për të fshirë spam nga analytics kur përdorni plugin. Nëse vini re që nuk keni një .htacess file në WordPress tuaj, lundroni në 'Settings' të faqes suaj të internetit dhe zgjidhni në 'Permalinks'. Trokitni lehtë mbi ikonën "Ruaj ndryshimet" për të ekzekutuar një direktori dhe për ta fshirë me sukses spamin nga analitika..

Duke përdorur metodën .htacess për të hequr spam nga analytics

Duke përdorur .htaccess file për të hequr dhe fshirë spam nga Google Analytics juaj është shumë e thjeshtë dhe e lehtë. Kjo teknikë funksionon më së miri për të bllokuar spam-in e servileve nga qasja në faqen tuaj te internetit. Për të hyrë në skedarin e konfigurimit të .htaccess, vizitoni domenin rrënjë të serverit të faqes suaj. Këtu është një udhëzues procedural që do t'ju ndihmojë të bllokoni spamin e referimit nga raporti juaj analitik duke përdorur skedarin e konfigurimit .htacess.

  • A) Lundroni në domenin kryesor të serverit të faqes tuaj për të gjetur skedarin .htaccess. Ruani skedarin në një direktori dhe krijoni një kopje tjetër për të krijuar një zgjidhje rezervë.
  • B) Përditëso skedarin tuaj te burimet e fundit ku vjen origjina e referimit. Filloni procesin e përjashtimeve nga spam-et e referimit dhe shtoni 'RewriteCond' në komandën tuaj origjinale të shpejtë.
  • C) Pasi u bindur se përjashtimi u ekzekutua me sukses, kopjoni versionin e rishikuar dhe e mbishkruani në serverin tuaj të faqes. Në disa raste, faqja e internetit mund të dështojë për t'u ngarkuar. Mos u shqetëso. Ri-ngarkoni kopjen origjinale për të rivendosur versionet e mëparshme.

Pse nuk duhet të modifikoni skedarin tuaj .htacess

Si webmaster, mund të tundoheni të ndryshoni skedarin WordPress .htacess për të plotësuar nevojat dhe specifikimet tuaja në kohë reale. Megjithatë, mund të përdorni skedën e konfigurimit për të bllokuar një sërë adresash IP nga qasja në faqen tuaj. Ky është një tjetër mashtrim që përdoren nga webmasters për të fshirë me lehtësi spamin nga analitika. Pas bllokimit të një sërë ose adresa të vetme IP, vizitorët që përpiqen të hyjnë në faqen tuaj të internetit duke përdorur adresat gjithmonë ndeshen me gabime.

Menaxhimi i një faqeje interneti të prekur nga serveri dhe fantazma mund të jetë një detyrë e lodhshme. Sidoqoftë, nuk duhet të beni panik nëse hasni spam në referimin në raportet tuaja të Google Analytics. Ekzekutoni metodat e mësipërme për të fshirë spam nga analitika në mënyrë efikase.

November 29, 2017