Back to Question Center
0

Këshilla nga semalt mbi Si të bllokoni tekstet, email-et e padëshiruar dhe telefonata

1 answers:

Max Bell, Menaxheri i Suksesit të Konsumatorëve , thotë se tekstet e rreme, emailet e padëshiruara dhe thirrjet e bezdisshme të marketingut mund të rrënojnë shpejt mbrëmjen tuaj. Vitin e kaluar, Komisioneri i Informacionit parashtroi më shumë se 114,000 tekste të padëshiruara dhe thirrje të bezdisshme. Megjithatë, numri pritet të shkojë në miliona për shkak të rritjes së spammit në internet - vichy purete thermale foaming cleanser. Përvoja e fshirjes së mesazheve të rreme të tekstit dhe e-maileve të parëndësishme nga llogaria jote nuk është vetëm konsumim i kohës, por edhe i kushtueshëm.

Si të bllokoni tekstet e padëshiruara

A keni marrë tekstet bombarduese nga spammers? Nuk ka vend për panik! Nëse keni marrë tekste nga sulmuesit, siç janë drejtuesit e kërkesave të Sigurimit të Mbrojtjes së Pagesave (PPI), duhet të konsideroni të raportoni çështjen tek ofruesi i rrjetit për të marrë direktiva të mëtejshme. Një numër i mirë i ofruesve të rrjetit ofrojnë klientëve potencialë metoda falas për të bllokuar spammers nga zemëruar ata. Për të raportuar tekste me qëllim të keq, përcillni tekstin e padëshiruar në 7726 dhe përfshini një numër të vlefshëm të dërguesit. Rrjetet kryesore kanë qenë në ballë për të mbrojtur konsumatorët nga ngacmimi i tyre nga spammers dhe hakerat. Politikat dhe standardet rregullojnë mënyrën e funksionimit të ofruesve të rrjeteve dhe kompanive. Si një përdorues celular, ju mund të vendosni të raportoni ose të parashtroni një ankesë në Zyrën e Komisionerëve të Informacionit. Kompanitë që kanë shkelur kushtet e kontratës përfundojnë duke paguar një gjobë në shumën prej 500,000 paund. Kohët e fundit, një kompani e kreditit që operon në Bradford përfundoi duke shpenzuar një gjobë në shumën prej 80,000 paund pasi dërgoi miliona tekste bezdisshëm gjatë gjashtë muajve të fundit.

Si të bllokoni telefonatat bezdisshëm?

Shërbimi i Përkufizimeve të Telefonave (TPS) ka ndihmuar shumë për përdoruesit mobil që marrin thirrje të bezdisura të marketingut nga spammers. Për të ndaluar thirrjet nga shitësit dhe strategët e marketingut, regjistroni numrin tuaj të përdoruesit mobil me Shërbimin e Përshtatjes së Telefonit. Kompanitë nuk janë më të autorizuar t'ju telefonojnë sapo të regjistroheni në organizatën TPS. Për t'u regjistruar me këtë shërbim, dërgoni "TPS" shoqëruar me adresën tuaj të postës elektronike në 85095. Brenda pak minutash do të merrni një konfirmim teksti nga Shërbimi i Përcaktimit të Telefonit, duke konfirmuar se ju keni shtuar në bazën e të dhënave. Disa kompani telefonike gjithashtu ofrojnë shërbime për të ndihmuar në bllokimin e thirrjeve bezdisshëm. Megjithatë, akuzat mund të ndryshojnë në varësi të instalimit të produktit të bllokimit të thirrjeve.

Si të bllokoni email spam?

Marrja e emaileve të padëshiruara nga spammers çdo ditë mund të jetë i zemëruar. Rritja e spammers në internet është rritur me kalimin e kohës. Spammerët përdorin email junk për të hyrë në të dhënat e përdoruesit përfundimtar. Si përdorues i telefonit celular, shmangni klikimin dhe hapjen e emaileve me origjinë nga një fushë e pabesueshme. Spammer merr një njoftim sapo të hapni një lidhje të dërguar në llogarinë tuaj të postës elektronike. Përdorni butonin 'unsubscribe' për të bllokuar emailet e padëshiruara nga depërtimi në kutinë tuaj. Nëse keni marrë email të rregullt nga adresa të posaçme të postës elektronike, bllokimi i adresave të postës elektronike është shtënë më e mirë për ju. Parandalimi i adresës siguron që emailet e ardhshme që vijnë nga adresat e bllokuara të dërgohen në dosjen e spam-it.

Mbajtja e programit tuaj anti-virus përditësuar është me rëndësi të madhe kur është fjala për sigurinë e telefonit tuaj celular. Mos lejoni që telashet të bëhen thirrje, tekste të rreme dhe mesazhet e padëshiruara të shkatërrojnë mbrëmjen tuaj. Përdorni truket dhe këshilla të lartpërmendura për të qenë në anën më të sigurtë.

November 29, 2017