Back to Question Center
0

Kompjuter zmadhues dhe Botnet Malware - Ekspert i Semalt jep përgjigjen nëse ato janë të mira apo të këqija për kompjuterin tuaj

1 answers:

Një kompjuter zombie është një pajisje e lidhur me internetin që komprometohet nga hakerat. Ajo përdoret për disa detyra me qëllim të keq dhe botnetet e zombies përdoren për të përhapur spam përmes postës elektronike. Ajo gjithashtu fillon sulmet e refuzimit të shërbimit. Pronarët e kompjuterave zombie as nuk e dinë se sistemet e tyre janë të kompromentuara pasi këto programe punojnë në heshtje dhe sulmojnë një numër të madh skedarësh. Frank Abagnale, drejtuesi i suksesit të konsumatorëve , thotë se sulmet e DDoS të koordinuara nga bastet botërore i ngjajnë sulmeve të hordhive zombie dhe përdoruesit e ndryshëm të kompjuterit ose celularit nuk janë në dijeni të botëve. Një malware botnet është mbledhja e një numri të madh të pajisjeve mobile ose kompjuterike të lidhura me internet, secila prej të cilave drejton një bot të veçantë. Binarët përdoren për të kryer një shumëllojshmëri të sulmeve të shpërndara të mohimit të shërbimit, për të vjedhur të dhënat, për të lejuar sulmuesit të hyjnë në pajisjen tënde dhe për të dërguar në një numër të madh mesazhe spam ose lidhje phishing.

Jo të gjithë malware botnet dhe kompjuterë zombie janë të këqija:

Ju duhet të mbani mend se jo të gjitha botnet janë të dëmshme dhe me qëllim të keq. Për shembull, disa kompani antivirus mbajnë përditësimin e politikave të tyre me ndihmën e botneteve dhe përdoruesit duhet të ndjekin rregullat dhe rregulloret e tyre. Microsoft kohët e fundit ka përditësuar politikat e tij dhe ka futur një gamë botrash që janë miqësore dhe parandalojnë sulmet e botneteve të dëmshme. Kështu, instalimi i atyre botneve në makinën tuaj nuk është aspak e rrezikshme dhe nuk duhet të merret si e mirëqenë..Botnetet krijohen kur programet keqdashëse ose viruset depërtojnë në një pajisje. Kontrolluesi i botneve drejton disa aktivitete tek pajisjet e komprometuara nëpërmjet kanaleve të komunikimit si HTTP dhe IRC. Binarët u jepen me qira nga sulmuesit kibernetikë për qëllime të ndryshme.

Si të mbetesh i sigurt në internet

Duhet të instaloni një program cilësor anti-malware ose antivirus i cili duhet të jetë versioni origjinal dhe i paguar për të maksimizuar sigurinë tuaj në internet. Përveç kësaj, ju kurrë nuk duhet të klikoni mbi lidhjet e dyshimta dhe reklamat shkëlqim, si dhe dritaret e popup nuk duhet të hapen pasi ato mund të përmbajnë botët në një numër të madh.

Miliona miliarda PC janë infektuar në heshtje me botnet, duke krijuar një ushtri masive bot dhe poising për të vjedhur ose shkaktuar të dhënat personale të një përdoruesi në internet. Disa bots përbëhen nga rrjete të vogla dhe të mëdha botnetesh, të tilla si Conficker, Zeus, Mariposa, BredoLab dhe ZeroAccess. Të gjithë presin për komandat nga botmasters para se të fillojnë të kryejnë funksionet e tyre.

Komandantët e botnet shpesh shesin shërbimet botnet tek ofertuesit më të paguar. Klientët janë autorë të spiunazhit komercial, partive politike dhe bandave kriminale online, të cilat kanë për qëllim ndërprerjen e sulmeve kibernetike. Kërcënimet botnet janë një komponent i rëndësishëm i peizazhit të sigurisë në internet dhe botnet janë pas një numri të madh sulmesh phishing. Kështu, parandalimi i tyre është i detyrueshëm dhe ne duhet të ndalojmë duke u bllokuar nga keyloggers, vjedhjet e identitetit dhe sulme phishing. Të dy kompjuterat zombie dhe malware botnet mund të infektojnë pajisjet tuaja, kështu që duhet të jeni të kujdesshëm gjatë surfimit të faqeve të ndryshme Source .

November 29, 2017