Back to Question Center
0

Mënyra më e mirë për të identifikuar Botnet Malware Sipas Semalt

1 answers:

Malware botnet ka aftësinë për të distancuar distanca dhe vende të ndryshme gjeografike. Kjo do të thotë se rrjeti i zombies dhe bots lehtë mund të bëjë kompromis një numër të madh të sistemeve në mbarë botën. Kjo aftësi e bën malware botnet një problem shumëkombësh dhe përpjekjet kundër tij duhet të merren sa më parë. Frank Abagnale, Menaxheri i suksesit të konsumatorëve , shpjegon se një malware botnet është një rrjet i kompjuterëve të infektuar. Ata janë të përbërë dhe nën kontrollin e plotë të një spammer, hacker ose sulmues - airfiber 5u. Të gjitha pajisjet individuale që janë pjesë e këtij rrjeti quhen bots.

zbulimi i malware të Botnet dhe parandalimi i saj:

zbulimin e malware botnet nuk është e lehtë si ata janë të dizajnuara për të vepruar pa lënë të dini ndonjë gjë në lidhje me praninë e tyre. Megjithatë, ekzistojnë disa mënyra për t'i zbuluar dhe parandaluar ato lehtësisht.

1. Trafiku IRC

Burimet e trafikut IRC përfshijnë botnetet dhe botmasters që përdorin IRC për të komunikuar me njëri-tjetrin

2. Trafiku i lartë i nisur i SMTP

Trafiku në fund të fundit i SMTP duhet të trajtohet sa më shpejt që të jetë e mundur.

3. Veglat Anti-Botnet

Mjetet anti-botnet janë të mira dhe sigurojnë rezultate me cilësi të lartë. Dritaret e papritura të popupit janë gjithashtu një shenjë e malware botnet .

4. Kompjuteri i ngadalshëm

Një kompjuter i ngadalshëm ose pajisje mobile me përdorim të lartë CPU ose memorie është shenja e malware botnet

, 5..Spike në trafik

Spike në trafik përfshin portin 6667 që përdorim për IRC, portin 25 që përdorim për email spam dhe portin 1080 që përdorim për server proxy

6. Mesazhet në dalje

Mesazhet në dalje nuk dërgohen nga përdoruesit aktualë. Në fakt, ato dërgohen nga bots

7. Çështjet me qasjen në internet dhe shpejtësinë e saj

Nëse hasni në çështje të shumëfishta në lidhje me qasjen në internet dhe shpejtësinë, mundësitë janë që pajisja juaj të jetë sulmuar nga malware botnet .

8. Baza e rrjetit

Performanca dhe aktivitetet e rrjetit tuaj duhet të monitorohen rregullisht

, 9. Arnimet e softuerit

Të gjitha programet e kompjuterit tuaj ose pajisjes suaj duhet të përditësohen sidomos në patchet e sigurisë dhe programet anti-malware

, 10. Vigjilencë

Përdoruesit duhet të mbrojnë pajisjet e tyre nga bots me rrezik të lartë duke instaluar programet dhe programet përkatëse

Formimi i malware online botnet:

Një bot është formuar kur kompjuteri ose pajisja mobile është e infektuar me virus ose malware. Kjo lejon hakerët të kontrollojnë atë pajisje në distancë, dhe ju nuk njihni ndonjë gjë për këtë. Hakerët ose sulmuesit që kontrollojnë botnetet quhen si heronj bot ose botmasters. Sulmuesit apo hakerat përdorin botnet për një sërë arsyesh; shumica e tyre përdorin bots dhe viruse për cybercrimes. Aplikacionet më të zakonshme të botnet janë sulmi i mohimit të shërbimit, fushata e spamit, vjedhjet e të dhënave, dhe adware ose spyware.

Si fillojnë sulmet botnet të malware

Sulmet botnet fillojnë me rekrutimin e botit. Botmasters rekrutojnë bots për të përhapur krimbat, viruset dhe malware. Ajo përdoret gjithashtu për të kollituar dhe infektuar një numër të madh kompjuteri, të cilat mund ose nuk përmbajnë programe antivirus. Virusi botnet lidhet me pajisjen tuaj dhe kontrollon serverat. Prej aty, sulmuesit mund të komunikojnë dhe të kontrollojnë botët, duke u caktuar atyre detyra specifike. Kur botnetat arritën në madhësinë e kërkuar, herduesit mund të shfrytëzojnë botnetet për kryerjen e sulmeve të caktuara, siç është serveri i mbingarkuar, vjedhja e informacionit personal, mashtrimet e klikimeve dhe dërgimi i postës elektronike spam.

November 29, 2017