Back to Question Center
0

Mos lejoni askënd të manipulojë pajisjen tuaj kompjuterike! - Stop botnets Me Semalt

1 answers:

Një rrjet robot ose botnet është grupi i kompjuterëve ose bots zombie që kontrollohen nga spammers dhe manipulon pajisje të shumta. Botnetet ka të ngjarë të jenë rrjete të ligjshme të pajisjeve kompjuterike që përpunojnë programe të njëjta ose grup kompjuteri të infektuar me viruse dhe malware. Pasi të instalohet në pajisjet tuaja kompjuterike, kryesisht pa dijeninë e përdoruesve, kompjuteri juaj do të bëhet një zombie, drone ose kompjuter në asnjë kohë. Nuk do të funksionojë siç duhet dhe nuk do t'i rezistojë kontrollit të kontrollorëve të botëve. Frank Abagnale, Menaxheri i suksesit të klientëve , shpjegon se në rrethana të tilla, programet anti-malware ose softueri antivirus duhet të aktivizohen sa më shpejt që të jetë e mundur.

Madhësia e Botnetës

Botnetet ndryshojnë në kompleksitet dhe madhësi, disa prej tyre janë të mëdha, ndërsa të tjerët janë të vegjël - кожаный диван угловой модель редфорд. Binarët e mëdhenj kanë mijëra zombie individuale, dhe botnetët e vegjël mund të kenë vetëm disa qindra dronë ose zombie. Botnetët u zbuluan së pari në korrik 2010, kur FBI arrestoi një slloven të ri. Ai u fajësua për përhapjen e gjërave keqdashëse në mijëra pajisje kompjuterike. Mesatarisht, 12 milion kompjuterë u infektuan me botnet. Ka lloje të ndryshme të botëve me qëllim të keq, disa prej tyre mund të infektojnë pajisjet kompjuterike në të njëjtën mënyrë si viruset ose malware.

Botnets përdoren në mënyra të ndryshme, disa prej të cilave janë përshkruar më poshtë:

Mohimi i Sulmeve të Shërbimit:

Botnetet përdoren për të nisur sulme në një pajisje të caktuar kompjuterike ose rrjet dhe për të prishur shërbimet duke rrëmbyer lidhjet. Për më tepër, ata konsumojnë bandwidth e rrjetit tuaj dhe mbingarkoj burimet e sistemit. Sulmimi i Sulmeve të Shërbimit (DoS) përdoret zakonisht për të shkatërruar faqen e një konkurrenti.

Monitorimi i Spam dhe Trafikut:

Botneti përdoret gjithashtu për të infektuar protokollin TCP / IP të pajisjes kompjuterike dhe aplikon aplikacionet e tij specifike në të. Botnets janë përdorur gjerësisht në conjugation me disa zombies dhe viruset dhe korrjes adresat e-mail. Ata dërgojnë një numër të madh të të dhënave spam dhe email phishing për viktimat. Në mënyrë tipike, zombies dhe bots përdoren për të mashtruar emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin e një përdoruesi në mënyrë që botnet të mund të kontrollojë funksionet e tij dhe ta shfrytëzojë atë.

Keylogging

Programet e enkriptimit në kompjuterat tuaj u krijuan për të zbuluar botët dhe për të parandaluar ato nga marrja e çdo lloj informacioni. Është shumë për të ardhur keq që botnet janë përshtatur për të shkatërruar sigurinë dhe ata instalojnë programe keylogger në makinat e infektuara. Keyloggers ndihmojnë bots për të kontrolluar dhe filtruar programet e një pajisjeje kompjuterike, të cilat përdoren më pas për të rrëmbyer detajet e PayPal ID ose të kartës së kreditit.

Abuzime Pay-Per-Click:

Botnetet përdoren gjithashtu për të përhapur dhe përhapur lloje të ndryshme të viruseve dhe botneteve në një rrjet. Ata i kapin përdoruesit në aktivitete me qëllim të keq dhe ekzekutojnë pajisjet e tyre kompjuterike, si dhe ID-të e postës elektronike. Nëse klikoni mbi një sistem pagese-per-klik, botnet mund të kenë të dhënat tuaja financiare. Zombies janë përdorur gjerësisht për të manipuluar informacionin e një përdoruesi për të fituar disa para nga sistemet e saj të pay-per-click.

November 29, 2017