Back to Question Center
0

Ndalo dyfishimin! - Insight Për Duplicate Përmbajtja Nga Khachaturyan Nataliya, Semalt Përmbajtja Strategist

1 answers:

Bing, Yahoo, Google dhe të tjera motorë kërkimi s nuk pëlqejnë përmbajtjen e kopjuar. Përmbajtja kopjuar ose kopjuar do të thotë artikuj të ngjashëm dhe tekstet shfaqen në faqet e internetit të ndryshme në internet. Si rezultat, motorët e kërkimit nuk kanë një ide se cilat faqe interneti publikojnë përmbajtjen origjinale dhe si t'i rendisin faqet ose bloget e shumta. Mund të dëmtojë renditjen e faqeve të ndryshme të internetit sidomos kur njerëzit kanë filluar faqet e tyre të tregtisë elektronike dhe lidhin versione të ndryshme të të njëjtit përmbajtje. Është e mundur të krahasosh përmbajtjen e kopjuar për cilësinë pasi që mund të shkaktojë probleme pasi që kopjet e shumta të tekstit ose artikullit të njëjtë janë të pranishme në faqet e internetit të ndryshme.

Khachaturyan Nataliya, Semalt Strategist i Përmbajtjes, shpjegon se si lexues, nuk do të donit që faqet e ndryshme të vendosnin të njëjtën gjë përsëri dhe përsëri. Edhe motorët e kërkimit nuk u pëlqen faqet e internetit dhe bloget që shfaqin përmbajtje të dyfishtë vetëm për përmirësimin e rangjeve. Nëse përballeni me këtë çështje, nuk jeni vetëm si shumë webmasters që ankohen për të dhe sisteme të ndryshme të menaxhimit të përmbajtjes janë futur për të parandaluar përmbajtjen e kopjuar .

Shkaqet e përmbajtjes së kopjuar

Ka shumë arsye pse përmbajtja është kopjuar dhe kopjuar në internet. Më shpesh përdoruesit nuk e kopjojnë vetë përmbajtjen, dhe kryesisht kopjohen nga robotët e robotëve dhe robotëve. Kjo ndodh sepse zhvilluesit nuk mendojnë si përdorues apo shfletues dhe ata ndjehen si bots ose merimangat. Ju mund të keni vënë re se sistemet e bazës së të dhënave të energjisë të gjithë faqet e internetit dhe në të njëjtën bazë të dhënash, ka faqet e internetit dhe software që lejojnë të njëjtat artikuj të botohen herë të shumta në internet.

1. ID-të e Sesionit

Nëse doni të mbani gjurmët e vizitorëve dhe ruani informacionin në lidhje me faqen tuaj, ju duhet t'u jepni vizitorëve "sesione të ndryshme". Sesioni mbahet kur një përdorues klikon në lidhjen tuaj ose në faqen e internetit përmes ID-së së sesionit. Ju mund të përdorni cookies për të bërë të mundur dhe kjo do të thotë që të gjitha lidhjet e brendshme të merrni identifikimet e sesionit të bashkangjitur në URL.

2. Parametrat URL të përdorur për ndarjen dhe ndjekjen

 Një tjetër shkak kryesor për kopjimin ose kopjimin e përmbajtjes është përdorimi i parametrave të URL të ndryshme që nuk mund ta ndryshojnë përmbajtjen në një faqe të caktuar. Për shembull, mund të shihni https://www.abc.com/keyword-x/and https://www.abc.com/keyword-x/?source=rss në të njëjtën kohë, por ato nuk janë URL të ngjashme dhe motorët e kërkimit do t'i rendisin ato ndryshe. Çdo parametër i shtuar në URL nuk mund të ndryshojë pjesët vitale të përmbajtjes.


3. Rrëmbyesit dhe shpërndarjen e përmbajtjes

Ndonjëherë faqet e internetit të palëve të treta kopjojnë përmbajtjen tuaj me dashje, pa ju njoftuar asgjë. Ata nuk japin gjithmonë kredi për përmbajtjen tuaj origjinale, dhe motorët e kërkimit nuk kuptojnë se si të merren me këto probleme. Sa më i famshëm është faqja juaj, aq më shumë scrapers dhe spammers do të vjedhin përmbajtjen e saj.

4. Komentimi i faqes

Në Wordpress dhe sisteme të tjera të menaxhimit të përmbajtjes, ekzistojnë mundësi për të përcjellur komentet. Ajo çon në artikujt që kopjohen në internet.


Zgjidhja për përmbajtjen e dublikuar

Nëse keni vendosur se cilat URL janë URL kanonike për përmbajtjen tuaj, duhet të filloni procedurën e kanonizimit sa më shpejt që të jetë e mundur. Do të thotë që do të duhej t'i dinit motorët e kërkimit për versionet kanonike të faqeve tuaja të internetit dhe le ta gjejnë atë sa më shpejt që të jetë e mundur. Në disa raste, ju mund të parandaloni që i gjithë sistemi të krijojë URL-të e gabuara të përmbajtjes suaj, por nganjëherë bëhet i ridrejtuar pa dashje. Nëse keni kopjuar përmbajtjen e dikujt, është e rëndësishme të kreditoni burimin në mënyrë që motorët e kërkimit të gjejnë një ide se nga vijnë përmbajtja. Megjithatë, ne ju sugjerojmë që të mos kopjoni përmbajtjen e të tjerëve dhe të shkruani rregullisht artikujt tuaj. Kjo do t'ju ndihmojë të merrni gradë të mirë të motorëve të kërkimit Source .

November 29, 2017
November 29, 2017