Back to Question Center
0

Semalt: Çfarë është një Bot Spam Dhe Si ta Bllokohet

1 answers:

Nëse hyni në llogarinë e Google Analytics dhe keni vërejtur një goditje të papritur në seanca, shanset janë që bots dhe spam-i i referimit kanë goditur faqen tuaj te internetit. Në një paraqitje të shkurtër, mund të mendoni se do t'ju sjellë shitje dhe drejtime, por duke shikuar më pranë një burimi të seancave do t'ju japë një ide se nga vjen trafiku. Spambotët janë kryesisht përgjegjës për trafikun e internetit me cilësi të ulët . Në vitet e fundit, gjithnjë e më shumë webmasters janë ankuar se bots spam referrer zvarritje faqet e tyre dhe kjo duket si individë të vërtetë kanë vizituar faqet tuaja web. Seksi i zi SEO dhe bots negativë të spamit mund të anashkalojnë të dhënat tuaja në Google Analytics në një numër të madh - best tech support in us. Për më tepër, këta botë shfaqen kur vizituan faqen tuaj shumë herë, por shkalla e fryrjes është 100%. Ju jeni siguruar pa të dhëna pozitive dhe renditja e faqes suaj fillon të ulet dita ditës.

Çfarë është një Bot Spam

Frank Abagnale, Menaxheri i suksesit të klientëve , shpjegon se bots janë programe automatike që kanë aftësinë për të kryer veprime pa ndonjë inpute manuale. Një bot është përgjegjës për kryerjen e një numri të detyrave që një person i vërtetë mund të kryejë brenda orëve, ditëve ose javëve. Bots duhet vetëm disa sekonda për të kryer detyra të shumta në të njëjtën kohë dhe janë krijuar për të vizituar faqen tuaj në mënyrë të pahijshme.

Diferenca midis botëve të paligjshëm dhe legjitim

Bots legjitime ose të vërteta i përkasin motor kërkimi s si Bing, Yahoo, dhe Google. Ata mund të indeksojnë faqen tuaj dhe të tregojnë të gjitha faqet tuaja në rezultatet e kërkimit motor . Këto bots nuk dëmtojnë faqen tuaj në asnjë mënyrë, ndërsa botët e paligjshme kanë për qëllim të dëmtojnë faqen tuaj te internetit..Duket sikur ata vizitojnë faqen tuaj dhe mund t'ju sjellin shumë pikëpamje, por ato nuk janë vend-miqësore dhe quhen bota negative. Bots më të zakonshme dhe më të famshme të referimit të spam janë event-tracking.com, free-share-buttons.com, social-buttons.com, darodar.com, dhe get-free-traffic-now.com.

Ka disa ndryshime rreth këtyre faqeve, dhe URL-të e tyre shfaqen automatikisht në llogaritë e Google Analytics. Nëse ndjekni URL-të e tyre për të ditur më shumë për këto kompani dhe paketat e tyre të reklamave, shanset janë që ata të dëmtojnë faqen tuaj te internetit. Për shembull, nëse sheh një spam të referimit (shiko- tënden-website-here.com) në llogarinë tënde të Google Analytics, duhet të eliminosh sa më shpejt që të jetë e mundur.

Si të bllokoni bots spam në llogarinë tuaj Google Analytics

Pothuajse të gjitha vendet e referimit të spam-it janë shkelës të mëdhenj dhe duhet të eliminohen sa më shpejt që të jetë e mundur. Nëse hasni një spam të ri të referimit në llogarinë tuaj të Google Analytics, duhet ta filtroni, por dobësia e kësaj procedure është që botsat e këqija do të vazhdojnë të vizitojnë faqen tuaj te internetit vazhdimisht. Do të thotë se ata do të marrin burimet e serverit tuaj dhe do të ndikojnë në shpejtësinë e ngarkimit të faqes suaj. Megjithatë, është e mundur që të përdoret .htaccess file për të bllokuar të gjitha faqet e internetit të spam. Vlen të thuhet se skedari .htaccess është një mënyrë e fuqishme për të bllokuar një faqe të tërë të dyshimtë. Hapi i parë është futja e një kodi specifik në skedarin tuaj .htaccess. Nëse ky skedar nuk funksionon si duhet, duhet të ngarkoni një skedar të ri .htaccess në rrënjën e domenit.

Një tjetër mënyrë e shpejtë dhe e lehtë për të rregulluar bot spam është duke krijuar filtra të avancuar në llogarinë tuaj Google Analytics. Hyni në llogarinë tuaj dhe klikoni në skedën Admin. Nga kjo, duhet të shkosh te opsioni Krijo shikim i ri dhe nën seksionin e shikimit të shikimit të raportimit, do të shihni një buton Pa pagesë Spam. Këtu ju duhet të klikoni në opsion New Filter dhe mos harroni të emrit filtrin tuaj.

November 29, 2017