Back to Question Center
0

Semalt - Disa çështje bindëse për aktivitetin e brendshëm në Google Analytics

1 answers:

Aktiviteti i brendshëm është shpjegimi numër 1 pas informacioneve jashtë bazës në Google Analytics. A nuk duhet të thuhet diçka për spamin? Duke qenë në të vërtetë irrituese, spam mund të dallohen në mënyrë efektive, ndërsa aktiviteti i brendshëm është me të vërtetë i vështirë të njohësh vizita të vërteta.

Andrew Dyhan, Menaxheri i Suksesit të Konsumatorëve të Semalt , shpjegon këtu këshilla të dobishme për t'ju ndihmuar të menaxhoni aktivitetin e brendshëm.

Çfarë është aktiviteti i brendshëm?

Aktiviteti i brendshëm gjeneron informacionin e prodhuar prej jush ose ndonjë individi nga grupi i cili shartohesh në ato ose në faqen organizative. Këto triumfet regjistrohen në Google Analytics sikur të jenë fillimisht nga një mysafir i vërtetë.

Kjo mund të çojë në një dëm të madh, veçanërisht sepse më vonë është e vështirë të ndahen vizitat që janë të vërteta dhe që vijnë nga individë që largohen në vend.

Çfarë është një adresë IP?

Një adresë IP është një numër i jashtëzakonshëm që dallon sistemet, kompjuterat dhe pajisjet e ndryshme..IP-të janë të llojit në 2 lloje: publiku që ju dallon përmes të gjithë webit dhe atij privat. Kontigjenti mbi furnizuesin tuaj të qasjes në rrjet (ISP), mund të keni një IP Statik dhe një IP Dinamik. Më poshtë do të zbuloni udhëzimet për të bllokuar IP-të statike.

Frenimi i Aktivitetit të Brendshëm me IP statike në GA

  • Ju kërkohet të kanalizoni sisteme që nuk janë pajisje: nëse kanalizoni një adresë IP të lidhur me një sistem, secili prej pajisjeve që lidhen me të gjithashtu kanalizohet.
  • Kur përdorni një telefon celular për të testuar ndërfaqen tuaj të internetit me Wi-Fi: kur përdorni informacionin tuaj portativ të internetit, furnizuesi juaj ju emëron një IP alternativë në çdo moment. Wi-Fi është shumë i preferuar kur teston ndonjë vend duke përdorur telefonin tuaj pasi ai ka kapacitetin për të kanalizuar aktivitetin tuaj duke shfrytëzuar teknikat poshtë.

Si të krijoni një kanal për aktivitetin e brendshëm

Ju mund të refuzoni një IP të vetëm ose një sërë IP në një kanal të ngjashëm. Kjo është rritur nga shirit vertikal pas çdo IP të ngjashëm me këtë.

Si të shmangni një fushë të IP-ve në Google Analytics

Me përjashtim të mundësisë që ju të jeni në një organizatë të shtrirë, është e mundur që të përballeni me një fushë të IP-ve të mëpasshme. Të abstenoni nga hyrja në çdo IP, ju mund të bëni një kanal me një regex të zhvilluar më tej.

Kopjoni artikulimin e krijuar në Kutinë e Shembujve të Kanalit

Për të testuar kanalin, kërko zonat e ndaluara nga vendi dhe sqaroni se aktiviteti, që nuk shfaqet në raportin e vazhdueshëm, shton një karakter në artikulim Source .

November 28, 2017