Back to Question Center
0

Semalt Ekspert: IoT dhe Botuesit Reaper dhe Rreziqet që lidhen me to

1 answers:

Botnets Reaper përdoren për të sjellë poshtë dhe për të synuar disa shërbime online, siç është DDOS (Mohimi i Shpërndarjes së Shërbimeve). Ata gjithashtu ofrojnë një numër të madh të fushatave spam. Për shkak se përdoruesit nuk marrin një ide nëse botnets reaper infektojnë kompjuterat e tyre, është e lehtë për spammerët të vjedhin të dhënat tuaja personale të cilat përdoren më pas për mashtrimet e vjedhjes së identitetit.

Nik Chaykovskiy, Menaxheri i suksesit të konsumatorëve , shpjegon se gjëja më e keqe është që kriminelët kibernetikë të krijojnë botnete dhe t'i shesin ato tek ofertuesit online - certificado ssl seo. Ata pastaj përdorin botnet për disa cybercrimes në të gjithë botën. Botnetet e internetit IoT janë koleksione të pajisjeve të komprometuara, duke përfshirë routers, DVR, kamera, pajisje të vishet dhe disa teknologji të ngulitura. Ajo është kryesisht e infektuar nga viruset dhe lejon sulmuesit të kontrollojnë dhe të kryejnë detyra të ndryshme si në linjë dhe në internet. Të gjitha pajisjet IoT kanë opsione të dobëta të sigurisë dhe karakteristika të tilla si kredencialet e parashikueshme, identifikimet e administratorëve të komprometuar dhe portet e përbashkëta për aksesin e largët. Hakerët kryesisht komprometojnë pajisjet nëpërmjet identifikimit të forcës brutale dhe injektojnë malware të ndryshme përmes porteve të hapura ose shërbimeve të cenueshme.

Si të gjesh nëse kompjuteri juaj është pjesë e botërorit IoT ose reaper

Është e lehtë të gjesh nëse kompjuteri yt është pjesë e një botneti dhe gjithashtu mund të vlerësosh ndikimin e tij në performancën e pajisjes tënde. Kur një kompjuter bëhet pjesë botnet, funksionon ngadalë dhe nuk vepron sipas udhëzimeve të tua. Për më tepër, faqet e internetit nuk ngarkohen siç duhet, dhe sistemet e tua operative janë të mbingarkuara me shumë pyetje.

Si funksionojnë këto botnetet

Botnoret e reaper dhe IoT janë të udhëzuar për të kryer detyra të caktuara. Ata janë kryesisht përgjegjës për vjedhjen e informacionit personal si detajet e kartës së kreditit dhe mund të mos jetë i dukshëm për përdoruesit për shkak të sjelljes së tyre të qetë. Hakerët që njihen si botmasters kryesisht përdorin këto botnet. Serviset e komandës dhe kontrollit kanë për qëllim të ulin botnetin.

Rreziqet e mëposhtme janë të lidhura me këto botnet.

1. Ata pretendojnë të jenë legjitime dhe të përfshiheni në aktivitete të dyshimta:

Rreziqet që lidhen me botnet janë të njëjta me rreziqet e programeve me qëllim të keq dhe aktivitetet e dyshimta në internet. Për shembull, botnetet janë të dizajnuara për të vjedhur të dhënat tuaja personale dhe për të hyrë në detajet e kartës suaj të kreditit. Ata gjithashtu përfitojnë nga pronat tuaja intelektuale, skicat dhe fjalëkalimet dhe nganjëherë ju detyrojnë të klikoni në lidhjet e tyre për faqet e internetit të degëve. Ju duhet të kuptoni se një herë kompjuteri juaj merr infektuar, ajo nuk do të veprojë si kërkesat tuaja, por do të kryejë detyrat e caktuar nga një hacker.

2. Nuk ka linjë midis kompjuterit personal dhe atij të korporatës dhe pajisjeve mobile:

Linja ndërmjet kompjuterëve korporativë dhe personalë është e paqartë. Të gjithë ne mund të jemi viktima të malware botnet, dhe e vetmja mënyrë për t'i hequr ato është instalimi i programeve anti-malware. Identifikimi dhe ndalimi i malware botnet është gjithçka që ju nevojitet për të siguruar sigurinë tuaj në internet. Nga perspektiva teknologjike, botnets mund të ndalet me programe anti-malware ose antivirus. Ne mund të ndalojmë infeksionet në trafikun e rrjetit dhe mund t'i heqim ato shpejt.

November 29, 2017