Back to Question Center
0

Semalt Ekspert: WordPress Plugin Udhëzues

1 answers:

Shtojca janë këto fragmente të kodit PHP që shtojnë funksionalitetin në faqen tuaj te internetit. Për koduesit amatorë, njerëzit përdorin këto kode për të shtuar veçoritë t temën e tyre të tanishme pa pasur nevojë të ndryshojnë kodin kryesor të temës. Plugins ndihmojnë në krijimin e postimeve me porosi, menaxhimin e shënimeve të bazës së të dhënave, përcjelljen e artikujve tuaj, si dhe shtimin e dosjeve të artikujve në një server "CDN". Për shembull, personat që kanë faqet e internetit të Amazon për Ecommerce Affiliate kanë potencialin të përfitojnë nga këto karakteristika - fotografia pr. Në disa situata, ju mund të keni nevojë për një plugin personal për t'ju bërë të zgjidhur një nevojë unike për faqen tuaj.

Si një temë e modifikon paraqitjen dhe paraqitjen e një vendi, shtojcat rrisin funksionalitetin e tyre të funksioneve. Temat kryejnë funksionet e tyre në dosjen e skedarëve function.php. Me shtojca, mund të jeni në gjendje të vendosni një në dosjen tuaj të shtojcave. Një person me njohuri themelore të sistemit të skedarëve WordPress dhe kodimit PHP mund të jetë në gjendje të krijojë një plugin me porosi. Në këtë artikull SEO, ju mund të mësoni se si të bëni plugin tuaj.

Andrew Dyhan, një specialist kryesor i Semalt , siguron që të përdorni një shtojcë, ju duhet të ngarkoni dhe aktivizoni atë së pari.

Si punojnë WordPress plugins

Shtojcat janë fragmente të thjeshta PHP. Ashtu si temat, këto janë skedarë PHP të pranishëm diku në direktorinë tuaj të internetit. Për të bërë një shtojcë, duhet të lundruar në dosjen tuaj të përmbajtjes / shtojcave wp. Prej këtu krijoni një emër dosjeje dhe vendosni një skedar PHP në të. Të gjitha këto sende duhet të kenë një emër të ngjashëm. Nga këtu, ju mund të jeni në gjendje të bëni WordPress tuaj të parë plugin.

Një plugin kërkon një kokë. Një kokë është pjesa e parë e plugin. Përmban informacion të veçantë si emri i autorit, versioni, emri dhe përshkrimi i shtojcës. Duke përdorur një editor teksti, mund të jeni në gjendje të shtoni kodet dhe copra në faqen tuaj të WordPress. Për shembull, duke supozuar që shtojca jonë është emri 'Sample Plugin ynë', mund të përdorni kodin:

Emri Plugin: Sample Plugin ynë

Plugin URI: http: // Our-Sample-Plugin.com

Përshkrimi: një plugin për të provuar se si është bërë

Version: 1..2

Autori: Z. Plugin

Autori URI: https://oursampleplugin.com

Licenca: GPL2

Ky plugin është i plotë. Aktivizimi i tij në bazën e të dhënave të internetit mund të jetë e mundur. Megjithatë, ajo nuk përmban asnjë funksion në të. Rrjedhimisht, nuk mund të arrijë ndonjë veçori. Duhet të shtosh linja të një funksioni të këtij shtojca për të punuar. Në programin tuaj të mbështetjes, mund të shtoni fragmente të kodit në trupin e tij dhe ta bëni këtë plugin të kryejë një rol të veçantë në faqen tuaj te internetit. Për shembull, mund të dëshironi që ky plugin të jetë në gjendje të rifitoj pikëpamjet. Në këtë rast, shtojca juaj mund të duket si:

/ *

Emri Plugin: Sample Plugin ynë

Plugin URI: http: // Our-Sample-Plugin.com

Përshkrimi: një plugin për të provuar se si është bërë

Version: 1.2

Autori: Z. Plugin

Autori URI: https://oursampleplugin.com

Licenca: GPL2

* / funksion awepop_get_view_count {

post global $;

$ current_views = get_post_meta ($ post-> ID, "awepop_views", true);

($ Current_views) OSE bosh ($ current_views) OR! Is_numeric ($ current_views)) {

$ current_views = 0;

}

kthim $ current_views;

}>

Ky është një plugin i plotë WordPress i cili mund të jetë në gjendje të tërheqë dhe të shfaqë pikëpamjet e faqeve. Nuk ka kufizime të komandave për funksionet që mund të shtoni në një plugin. Së fundi, ju duhet të ngarkoni dhe instaloni plugin tuaj në WordPress. Nga këtu, ju mund të aktivizoni WordPress plugin tuaj.

November 29, 2017