Back to Question Center
0

Semalt: Google Analytics Referrer Spam. Origjina dhe qëllimi i saj.

1 answers:

Spam në llogaritë e Google Analytics është një problem i zakonshëm këto ditë që gjithmonë vjen në dy forma të ndryshme: bllokimi i referimit bot dhe spam i referimit të fantazmës. Ryan Johnson, menaxheri i suksesit të klientëve , thotë se bot spam referimi është një koleksion i bots vërtetë që vizitojnë faqen tuaj ose blog, duke e bërë Google Analytics numërimin e informacionit të saj referrer. Spam ghost spam është mbledhja e bots që anashkalojnë një faqe interneti dhe goditi serverat Google Analytics direkt. Ata nuk e vizitojnë faqen tuaj të internetit dhe mashtrojnë Google Analytics për të numëruar pikëpamjet dhe sesionet e faqeve. Prandaj, këto dy kategori janë të ndryshme nga njëra tjetra, por të dyja mund të prishin të dhënat tuaja analitike deri në një masë.

A mund të dëmtojë faqet e internetit ose bloget e faqeve të referimit

Para së gjithash, më lejoni ta bëj të qartë se spam-i i referimit të Google Analytics ndodh kur hakerat ose spammers përpiqen të dërgojnë të dhëna të rreme në llogaritë tuaja të Google Analytics. Ata përdorin Protokollet e Matjes specifike për të kryer këtë veprim dhe për të mbledhur adresat IP të një numri të madh njerëzish. Ata rregullisht dërgojnë pikëpamje të rrejshme në llogarinë Google Analytics me ndihmën e ID-ve të ndjekjes së UA-së, duke i ngarkuar ata me informacionin e referimit për faqet e internetit dhe bloget me cilësi të ulët.

Qëllimi i spammers dhe hakerat është që të bëjë që ju klikoni në lidhjet e tyre degë dhe të gjenerojë shumë të ardhura nga reklamat e tyre..Ata ose ofrojnë shërbime të vrazhda ose ju detyrojnë të shkoni në faqet e dyshimta ose infektive. Mundësia më e mirë është që të mos vizitoni faqet e internetit ose bloget e spammerit nëse dëshironi të siguroni sigurinë dhe mbrojtjen tuaj.

A është e dëmshme Google Analytics spam

Nuk ka dëmtime të drejtpërdrejta në faqen tuaj, përveç shumës së vogël të goditjeve që merrni çdo ditë. Gjithashtu, bots pësojnë në serverat, dhe strategjitë SEO nuk mund t'ju ndihmojnë t'i bllokoni përgjithmonë. Spammers dhe hakerat duan asgjë më shumë se duke renditur faqet e tyre në rezultatet e kërkimit të kërkimit dhe duke shtyrë faqet tuaja të internetit prapa konkurrencës. Kështu, ata nuk kanë të bëjnë asgjë me faqen tuaj derisa nuk vendosin të vjedhin informacionin tuaj personal.

A është një trafik i vërtetë

Vetëm për t'u qartësuar, spam-i i referencës së Google Analytics nuk është një trafik i vërtetë. Djemtë pas kësaj nuk kanë vizituar faqen tuaj të internetit, por dërguan kërkesa të rreme në llogaritë tuaja analitike nëpërmjet disa bots. Ata do të shfaqen në listën e faqeve referuese nëse kontrolloni zonën e blerjes> Të gjithë trafikun> Referral. Ata rrisin normën e fryrjes së faqes tënde dhe ulin normën e konvertimit. Spammers dhe hakerat thjesht gjenerojnë çdo ID të pronës UA-XXXXY-Z dhe dërgojnë hite të rreme ose kërkesa për të shkatërruar biznesin tuaj në internet.

Çfarë mund të bëjmë për të luftuar spamin e referimit të Google Analytics

Ju mund të filloni me gjërat thelbësore: shkoni në zonën e Cilësimeve në llogarinë tuaj të Google Analytics dhe klikoni mbi opsionin "Përjashtoni të gjitha goditjet nga spiders dhe botët e njohur". Kjo është iniciativa më e mirë dhe më e famshme e Google, dhe ju mund ta përdorni këtë metodë për të ndrequr problemin brenda disa sekondash. Përndryshe, mund të krijoni filtra dhe të përjashtoni referuesit ose të redaktoni skedarin tuaj .htaccess dhe të ruani parametrat para mbylljes së dritares Source .

November 29, 2017