Back to Question Center
0

Semalt: Kategoritë e Sulmeve të Mohimit të Shërbimit (DoS)

1 answers:

Sulmet DoS janë një përpjekje me qëllim të keq për të bërë serverat ose burimet e rrjetit të disponueshme përkohësisht ose përgjithmonë. Hakerët e arrijnë këtë detyrë duke kryer shërbime të ndryshme. Si rezultat, ata mund të pezullojnë ose të ndërpresin llogaritë tuaja për një jetë. Sulmet e Mohimit të Shërbimit zakonisht përfshijnë një sërë makinash të komprometuara që përdoren për të synuar kompjuterë të rinj dhe pajisje të lëvizshme. Këto makina shkaktojnë dobësi të ndryshme dhe përmbytin burimet e synuara me kërkesa të vazhdueshme, pyetje dhe mesazhe të padëshiruara. Sulmet DoS mund të ndikojnë shumë në pajisjet tuaja dhe shpesh ekzekutohen si botnet.

Andrew Dyhan, Menaxheri i suksesit të klientëve , thotë se sulmet DoS janë të ndara në dy kategori të ndryshme:

1. Shtresa e aplikimit DoS sulm

Ky lloj i sulmit DoS përfshin përmbytjet HTTP, sulmet me zero zay ose sulmet e ngadalta (Slowloris ose RUDY). Ky sulm i DoS synon të shkaktojë probleme për një numër të madh të sistemeve operative, protokolleve të komunikimit dhe aplikacioneve të uebit. Ato duken të pafajshme dhe legjitime, dhe kërkesat duken të besueshme, por madhësia e tyre matet në formën e kërkesave për sekondë..Ky sulm i DoS synon të mbizotërojë aplikacionet e synuara me shumë kërkesa, duke shkaktuar memorie të larta dhe përdorim të CPU. Ajo përfundimisht do të dorëzojë ose të rrëzojë aplikacionet e kompjuterit tuaj.

2. Shtresa e rrjetit DoS sulm

Shtresa e rrjetit Sulmi DoS përbëhet nga përmbytjet e UDP, përmbytjet SYN, përforcimet e NTP, amplifikimi i DNS, përforcimet e SSDP dhe fragmentimet IP. Këto janë të gjitha shtyllat e fundme dhe maten në gigabit për sekondë. Ato maten gjithashtu në formën e paketave për sekondë dhe gjithmonë ekzekutohen nga kompjuterët apo botnetet e zombies.

Si përhapen sulmet e DoS

Kriminelët kibernetikë kërkojnë të infektojnë dhe kontrollojnë qindra e mijëra, madje edhe miliona smartfonë dhe kompjutera. Ata duan të veprojnë si zotërues të zombies ose rrjeteve botnet dhe të dorëzojnë sulmet e Shpërndara të Mohimit të Shërbimit (DDoS), fushata të mëdha spamesh dhe sulme të tjera kibernetike. Në disa rrethana, kriminelët kibernetikë krijojnë një rrjet gjigant zombash dhe makinerish të infektuar për të hyrë në rrjetet dhe pajisjet e reja, qoftë si shitje të drejtpërdrejtë ose në bazë të qirave. Spamterët mund të marrin me qira dhe të blejnë rrjetet për të kryer fushata të mëdha spamesh.

botnetet e DOS dhe mjetet e tyre:

Krijuesi i botnetit quhet bot botërues ose botmaster. Ai ose ajo kontrollon bots DoS nga vende të largëta dhe cakton disa detyra për ta në baza ditore. Botmasters komunikojnë me serverin DoS nëpërmjet kanaleve të fshehura, siç janë protokollet e parrezikshme, faqet e internetit HTTP dhe rrjetet IRC. Ai / ajo gjithashtu mund të përdorë faqet e mediave sociale si Twitter, Facebook dhe LinkedIn për të kontaktuar me të tjerët.

Serverët botnet mund të komunikojnë lehtë ose bashkëpunojnë me rrjetet DoS dhe serverat e tjerë botnet, duke krijuar një rrjet P2P efektiv i cili kontrollohet nga një ekspert i vetëm ose i shumë botëve. Do të thotë që askush nuk mund të japë udhëzime për një rrjet të DOS, pasi sulmet kanë origjinë të shumëfishta dhe vetëm hakerët e dinë për origjinën e tyre. Bots DoS mbeten të fshehur pas shërbimeve të dykuptimta dhe pretendojnë t'i japin klientëve të tyre vegla të profilit të lartë, të cilat në fakt janë të mira për asgjë Source .

November 29, 2017