Back to Question Center
0

Semalt: Këshilla WordPress Plugin

1 answers:

Në disa raste, një fillestar i WordPress mund të duhet të shtojë funksionalitet shtesë në faqen e tyre të internetit. Plugins vijnë me skedarë PHP të cilat i shtojnë veçoritë e temës WordPress pa ndryshuar kodin e përgjithshëm të faqes së internetit. Ndryshe nga shtojcat e zakonshme, një plugin WordPress specifik për sitin do të mbajë shkurtesat tuaja edhe kur të ndryshoni temën tuaj. Në këtë rast, mund t'ju duhet të krijoni një plugin të përshtatur për t'u përdorur në faqen tuaj të internetit për shtypin e fjalës. Shumica e udhëzimeve online nuk shpjegojnë se si të krijoni një plugin specifik të site-it WordPress.

Në këtë artikull, të siguruar nga Andrew Dyhan, një specialist kryesor nga Semalt , do të mësoni një metodë për të krijuar plugin tuaj PHP. Ju gjithashtu do të jeni në gjendje të krijoni një copë që mund të shtoni një customization ose dy në faqen tuaj të WordPress.

Çfarë është një site-specifike WordPress plugin

Një faqe specifike WordPress plugin formon një platformë të cilën ju shtoni copa jo të lidhura me temën. Në disa raste, ju mund të pengoheni në shumë procedura "si të" për faqen tuaj WordPress. Shumica e këtyre metodave përfshijnë copëza me porosi të cilat mund ose jo domosdoshmërisht shtojca. Me këtë njohuri, ju mund të jeni në gjendje të shtoni këto copra në skedarin tuaj functions.php për të marrë këto efekte. Këto copra varen nga stabiliteti i tanishëm i temës. Ju qëndroni të humbni të gjitha ndryshimet kur modifikoni temën, ndryshoni temën ose modifikoni disa nga funksionet e tij. Sidoqoftë, një vend-specifikë për vendin mban të gjitha këto ndryshime kur bëni ndryshimet.

Arsyet për përdorimin e një shtojce specifike për Site-in

Shtojcat specifike të faqes WordPress mbajnë ndryshime të rëndësishme kur ndryshoni pjesë të rëndësishme të faqes suaj të internetit. Për më tepër, mund të përfshini aspekte të cilat nuk mbështeten në temën tuaj, si p.sh. Përdorimi i Llojave të Postës së Personalizuar, Shtimi i Mbështetjes së WordPress Thumbnail, Shtimi i Shortcodes, ose Përcjellja e Vizitorëve në një Random Post.

Nga nevojat e mësipërme, keni nevojë për një shtojcë ose kodet që mbajnë cilësimet edhe kur ndryshoni temën tuaj Shumica e metodave konvencionale të drejtimit të shortcodes janë të përkohshme Në disa raste, për të mbajtur të gjitha kodet tuaja në faqen tuaj, duke sjellë përdorimin e një Site-specifike WordPress plugin.

Në disa raste të tjera, copëzat mund të shkaktojnë dështimet në një faqe interneti të WordPress. Për shembull, newbies mund të ngjisni një copë në WordPress duke përdorur formatimin e gabuar. Ky gabim mund të rezultojë në një ekran të bardhë të vdekjes, një skenar që mund të çojë në humbjen e një faqeje të tërë ose ndryshimeve të pashpenzuara. Në raste të tjera, përdoruesit redaktojnë copat e tyre duke përdorur WordPress backend. Një plugin WordPress specifik për Site është një metodë e sigurt për të provuar taktika të reja.

Krijimi i një plugin specifike për Site-in

Ky është një proces i drejtpërdrejtë. Ju duhet të krijoni një dosje të re në direktorinë tuaj të shtojcave të faqes WP. Shembull: / wp-content / plugins / yoursitename-plugin /

Në këtë vend, krijoni një dosje dhe shtoni një skedar PHP në të. Sigurohuni që përdorni një emër të ngjashëm skedari për emrin e dosjes. Për shembull, për një plugin të thjeshtë, mund të përdorni kodin:

Emri Plugin: Site Plugin për thisexample.com

Përshkrimi: Ndryshimet e kodit specifik të faqes për thisexample.com

/ * Filloni Shtimi i Funksioneve Poshte kësaj Line * /

/ * Ndalo Shtimi i Funksioneve Nën këtë Linjë * /

Ju pastaj mund të ngarkoni dhe ruani këtë plugin në direktorinë tuaj në panelin e kontrollit WordPress. Mos harroni të aktivizoni shtojcën Source .

November 29, 2017