Back to Question Center
0

Semalt: Qëndroni të sigurt nga cilat hakerat bëjnë me faqet e kompromentuara të WordPress

1 answers:

Shpesh dëgjojmë për faqet e internetit të targetuara nga hakerat dhe spammers. Shumica e webmasters supozojnë se nëse nuk ka të dhëna për të vjedhur të tilla si detajet e kartës së kreditit ose të informacionit bankar, komprometimi i vendeve të tyre nuk ka rëndësi. Për fat të keq, ata janë të gabuar, pasi hakerët mund të bëjnë shumë gjëra me faqet e tyre të WordPress.

Gjërat kryesore që hakerët ose spammers mund të bëjnë me faqen tuaj janë përshkruar më poshtë nga Ryan Johnson, një ekspert kryesor i Semalt .

Vendet e defakuara dhe t'i çoni jashtë linjës:

Më së shpeshti, hakerat ose spammerët zëvendësojnë përmbajtjen dhe artikujt tuaj të internetit me të tyrin. Për shembull, disa nga faqet e internetit të lajmeve sulmohen dhe përmbajtja e tyre politike zëvendësohet me artikuj që lidhen me terrorizmin. Hakerët thjesht mburren se kanë sulmuar faqet tuaja dhe nuk mund të bëni asgjë për të errësuar atë që kanë bërë. Çdokush që viziton faqen tuaj do të mësojë se faqja juaj është sulmuar. Një shembull i faqes defaced është opennet.net. Për hakerët që zëvendësojnë përmbajtjen tuaj me propagandë, faqja juaj e internetit është vendi për shpallje falas.

Dërgo Spam:

,

Hakerët vazhdojnë të dërgojnë mesazhe spamesh tek një numër i madh njerëzish duke përdorur informacionin tuaj, si për shembull emrat e përdoruesve ose fjalëkalimet. Statistica zbulon se 54% e të gjitha emaileve të dërguara ose pranuara ishin spam..Një tjetër raport i sondazhit sugjeron se hakerat komprometojnë shumë faqe të WordPress-it dhe i përdorin ato për të dërguar email-et e spam-it tek shumë përdorues çdo ditë. Në shumicën e rasteve, webmasters as nuk e dinë se faqet e tyre janë goditur nga hakerat. Ata gjithashtu mund të vëreni se faqet e internetit ngadalësohen dhe spikat në server janë bërë një problem i zakonshëm. Sulmuesit marrin dy përfitime kryesore nga kjo gjë: së pari, ata përdorin burimet tuaja të serverit pa pagesë. Së dyti, ata shkatërrojnë reputacionin tuaj online dhe shkatërrojnë renditjen e faqes suaj në rezultatet e motor kërkimi.

Përcjellje me qëllim të keq:

Hakerat ose spammers janë gjithashtu të përfshirë në aktivitete me qëllim të keq. Përcjelljet janë efektive për ata që të kanalizojnë trafikun në faqet e ndryshme të dëmshme dhe të dëmshme. Përdoruesit as nuk e dinë se kjo po ndodh me ta, dhe është e zakonshme kur reklamat tuaja nuk tregohen siç duhet. Sulmuesit përfitojnë nga ridrejtimet dhe dërgojnë trafik të kualitetit të lartë në faqet e tyre të internetit. Motivi i tyre është përmirësimi i renditjes së motorëve të kërkimit të vendeve të tyre dhe shpërndarja e përmbajtjeve me qëllim të keq në internet.

Faqet e internetit të Phishing Pagesave:

Hakerët përdorin faqet e phishing për të mashtruar vizitorët në dhënien e informacionit privat ose të ndjeshëm. Më së shpeshti, ata simbolizojnë bankën ose shitësit dhe përpiqen që të na japin informacione të tilla si emrat e përdoruesve dhe fjalëkalimet tona. Ata gjithashtu vjedhin detajet e kartës së kreditit duke përdorur ato faqe të phishing. Hakerët kapin shumë informacione rreth faqes së famshme WordPress dhe një shembull i faqes së phishing është eff.org

Ransomware:

Ransomware është një program me qëllim të keq që mund të bllokojë qasjen në faqen tuaj dhe kërkon që ju të paguani një shpërblim nëse doni të keni qasje të rivendosur. Hakerët përdorin ransomware si mënyra e fitimit, dhe sulmon shumë faqe interneti dhe blogje. Për të parandaluar sulmet ransomware, duhet të keni kopje rezervë të skedarëve tuaj. Nëse keni skedarë rezervë, mund t'ju duhet të paguani shpërblesën ndaj hakerëve pasi ata nuk do t'ju lejojnë të përdorni faqen tuaj WordPress për qëllime biznesi.

Pavarësisht nga lloji i biznesit që po bëni dhe sa trafiku merr faqja e WordPress-it, hakerët ose sulmuesit mund të kuptojnë lehtë se si të përdorin faqet tuaja të internetit për arsye personale Source .

November 29, 2017