Back to Question Center
0

Semalt shpjegon se si t'i bllokoni disa vende nga qasja në faqen tuaj

1 answers:

Nëse zotëroni një faqe interneti ose blog, duhet të njiheni me faktin se është e arritshme për të gjitha vendet në mënyrë të paracaktuar. Vende të ndryshme nuk janë relevante për njerëzit në shtetet e tjera, prandaj nuk duhet të presim trafik të rëndësishëm dhe vizita nga to. Për shembull, nëse keni një dyqan librash lokal dhe tregu juaj është njerëz të vendit tuaj, atëherë ju nuk keni nevojë që vendet e tjera të humbasin bandwidhtin e serverit tuaj - анатомическое пособие магазин.

Ka arsye të ndryshme pse bllokimi i qasjes në vende të caktuara është i domosdoshëm. Arsyeja më e mirë është se faqja juaj do të kujdeset vetëm për njerëzit lokalë dhe nuk ka të bëjë fare me të huajt, kështu që ju mund të ndaloni Google, Bing dhe Yahoo nga indeksimi i sitit tuaj për ato shtete. Këtu, Ross Barber, Menaxheri i suksesit të klientëve Semalt , ka diskutuar metodat më të zakonshme për të bllokuar vendet:

1. Skeda .htaccess

Nëse jeni një webmaster, mund të dini se redaktimi i .htaccess mund të përfitojë nga faqja juaj në shumë mënyra. Hackers dhe spammers legit përdorin proxies dhe fermat bot për të kryer detyrat e tyre. Një webmaster, megjithatë, mund të bllokojë adresat IP të dyshimta në mënyrë që hakerët të mos bëjnë gjëra të këqija në internet. Skeda juaj .htaccess ka gjasa të rritet në mijëra rreshta të tekstit nëse bllokon vendet e padëshiruara. Për këtë, ju vetëm duhet të vendosni një kod të veçantë në. Htaccess file, dhe kodi është:

Deny Rendit, Lejo

Mohimi nga 1.1.1.1

Mohoj nga 2.2.2.2

Mohoj nga 3.3.3.3

2. Përdorni kompaninë hosting me shërbime bllokimi

Ju mund të përdorni shërbimin hosting që ofron shërbime të ndryshme bllokimi të vendit. GoDaddy është i vetmi kompani që ofron këtë shërbim me çmime të arsyeshme mujore.

3. Bare Metal

Një metal i zhveshur, i quajtur edhe VPS, është makina që mund t'i përdorni për të bllokuar vendet e padëshiruara. Nga firewall software për shërbimin e pritjes dhe panelin e kontrollit, metalet e zhveshura sjellin gjithçka në duart tuaja. Tre opsione të shquara të metalit që mund të shkosh me të janë DigitalOcean Droplet, Rackspace dhe InMotionHosting. Google emrat e tyre dhe kontrolloni detajet.

4. Përdorni bllokuesit IP të cPanel tuaj

Kompania pritëse që po përdorni mund t'ju ndihmojë të bllokoni adresat IP nëpërmjet panelit të kontrollit. Ju mund t'i kontaktoni ata drejtpërdrejt dhe t'u kërkoni atyre të instalojnë një bllokues IP në cPanel tuaj në mënyrë që të bllokoni IP-të e vendeve ku nuk dëshironi të merrni trafikun.

5. Geoblocking ose Geo Kufizimi

Kufizimi gjeografik na lejon të zgjedhim vendet ku duam të kufizojmë qasjen. Duke konfiguruar listën e bardhë ose listën e zezë të këtyre vendeve, lehtë mund të kontrolloni shpërndarjen e përmbajtjes suaj përmes Amazon CloudFront. Akamai është një tjetër mundësi për të shkuar me të. Nëse keni CDN që dorëzon përmbajtjen tuaj të internetit, duhet të shqetësoheni për përdorimin e pakuptimtë të gjerësisë së brezit tuaj. Kushtojini vëmendje shërbimeve të Geoblocking dhe merrni gjërat të bëra në mënyrë të përkryer.

6. Modulet Apache

Nëse keni modulet Apache, nuk do të duhet të mbushni .htaccess file me shumë linja IP. MaxMind na siguron bazën e të dhënave falas që mund t'i përdorim për të bllokuar IP-të e padëshiruara ose të dyshimta. GeoLite2 e saj është alternativa më e mirë për të shkuar me të dhe është falas.

November 29, 2017