Back to Question Center
0

Semalt shpjegon se si të bllokohet pop-up shton në Windows

1 answers:

Që nga viti 2017, është e drejtë të thuhet se teknologjia ka marrë përsipër jetën tonë mjaft kohë. Interneti tani po lidh gjithnjë e më shumë pajisje çdo sekondë, dhe sasia e informacionit që kalon përmes saj është jashtëzakonisht e madhe. Sipas Lisa Mitchell, Menaxheri i suksesit të klientëve , ky fakt sjell shumë mundësi dhe avantazhe, por gjithashtu vjen me disa çështje, njëra prej të cilave shpesh është e bezdisshme për përdoruesit: që kanë të bëjnë me reklama pop-up !

Nëse po ekzekutoni Windows-in në kompjuterin tuaj, ju keni hasur padyshim këtë problem në jetën tuaj - samsung mobile company website. Pas instalimit të një sistemi, çdo gjë po funksionon mirë, dhe nuk ka probleme me pop-ups, të cilat fillojnë të shfaqen pas disa seancave të përdorimit. Pas kësaj kohe, problemi bëhet gjithnjë e më i dhimbshëm për t'u marrë me, edhe pse pothuajse asnjë nga këto reklama nuk është i lidhur me vetë Windows. Në këtë artikull, ne do të donim të paraqitnim disa metoda për të zgjidhur një nga problemet më të rëndësishme të shfletimit të internetit: si ta bllokoni reklamat e pop-ups.

Para se të fillojmë me pastrimin, dëshirojmë të marrim një moment për të shpjeguar se nga vijnë këto pop-ups. Meqenëse nuk vijnë nga Windows, origjina e tyre zakonisht qëndron në faqet e internetit të cilat instalojnë malware, adware ose edhe PUPs (Programet Potencialisht të Papëlqyeshme). Shumë programe janë të prirura për të prodhuar pop-ups të tyre, e cila është një pjesë tjetër e problemit. Pavarësisht nga origjina e tyre, bllokimi i pop-ups është një proces me dy faza: së pari, pastroni kompjuterin tuaj nga ndonjë malware ose adware dhe pastaj përdorni zgjerimet e shfletuesit për të bllokuar pop-ups në gjurmët e tyre.

Këtu janë disa gjëra që mund të bëni:

1..Pastroni sistemin tuaj të dritareve. Zakonisht, drejtimi i një programi standard anti-virus si AVG nuk mjafton. Ju do të keni nevojë për kujdes të posaçëm profesional, siç është Malwarebytes Anti-Malware, një pjesë e softuerit e krijuar posaçërisht për të hequr qafe ndonjë malware që gjendet në kompjuterin tuaj. Në mënyrë të ngjashme, ju mund të përdorni një program të tillë si AdwCleaner për të hequr Adware. Këto programe janë të dyja të lira për t'u përdorur dhe shumë të dobishme, vetëm të jeni të vetëdijshëm kur përdorni ato, pasi që ju nuk doni të fshini diçka të rëndësishme aksidentale ose duke qenë tepër kufizues.

2. Instalo shtesat e shfletuesit. Shumica e shtesave punojnë në shfletues të shumtë: Google Chrome, Firefox, Edge, Opera ose Safari. Këto shtesa specializohen në analizimin e trafikut dhe bllokimin e çdo pop-up që ata gjejnë. Cilësimi mund të gjendet nën menynë "Përmbajtja" në opsionet e shfletuesit dhe tingëllon diçka përgjatë vijave të "Mos lejoni asnjë vend për të shfaqur pop-up" - ky shembull është nga Chrome. Megjithëse shfletuesit vijnë me bllokuesin e tyre të pop-up, ne rekomandojmë instalimin e një shtesëje të tillë si Ghostery, uBlock Origin ose AdBlock plus.

3. Ndaloni informatat dhe reklamat e Windows. Ka faqet e internetit të ligjshme që pëlqejnë të përdorin pop-ups, si Ask, Microsoft Bing ose Google. Këto shpesh do të instalojnë PUP-et me parazgjedhje nëse zgjedh versionin e shprehur të instalimit të ndonjë prej produkteve të tyre. Ose të jetë i vetëdijshëm për atë që kontrolloni ose nuk kontrolloni gjatë procesit të instalimit, ose përdorni një program të zgjuar të quajtur Unchecky, i cili mund ta bëjë këtë për ju edhe pas instalimit të softuerit.

Për më tepër, Windows 10 ka edhe pop-ups tani. Jo aq i bezdisshëm sa të tjerët, sigurisht, por ajo jep "aplikacione të sugjeruara" në menynë e fillimit. Për të hequr ato, kliko me të djathtën mbi tjegull dhe zgjidhni "hiqni të gjitha sugjerimet".

Ne shpresojmë që udhëzimet tona se si të heqin qafe shtesa do të përmirësojnë ndjeshëm eksperiencën tuaj të shfletimit dhe surfing. Pop-ups janë një nga çështjet më të bezdisshme që duhet të merren në këtë kohë dhe askush nuk duhet të vuajë më shumë se sa është e nevojshme.

November 29, 2017